Košarka

Dragićev soigralec s Phoenixom podpisal izjemno donosno pogodbo

Phoenix, 25. 09. 2014 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eric Bledsoe, ki skupaj z Goranom Dragićem tvori nosilen dvojec moštva iz Arizone pod košema, je z moštvom Phoenix Suns podpisal novo petletno pogodbo. Po poročanju tamkajšnjih medijev je vrednost pogodbe kar 70 milijonov dolarjev oziroma nekaj manj kot 55 milijonov evrov.

Moštvo iz Arizone je 24-letnemu košarkarju Ericu Bledsoeu še pred dvema mesecema ponujalo štiriletno pogodbo v vrednosti 48 milijonov dolarjev, ki pa jo je Bledsoe zavrnil ter izsilil novo, še vrednejšo pogodbo, kar pomeni, da bodo v Phoenixu košarkarju po novem plačevali 14 milijonov dolarjev na leto, vse do konca sezone 2019.

Eric Bledsoe ostaja član Phoenixa.
Eric Bledsoe ostaja član Phoenixa. FOTO: Reuters

Bledsoe bo tako med najbolje plačanimi organizatorji igre v ligi NBA, več bo zaslužil denimo kot Stephen Curry (Golden State), Ty Lawson (Denver) in Kyle Lowry (Toronto), ki so vsi s svojimi klubi poleti podpisali štiriletne pogodbe vredne 48 milijonov dolarjev. Bledsoe je pred lanskim prihodom v Arizono tri sezone preživel v majici Los Angeles Clippers, pred naborom leta 2010, ko ga je izbralo moštvo Oklahoma City, pa je eno sezono igral za Kentucky.

"Ni pomembno, kako razburkano je morje, dokler ladja varno najde svoj pristan in danes lahko z velikim vznemirjenjem potrdim, da je ladja pristala in da bo Eric ostal z nami še za kar nekaj časa," je bil po sklenitvi dogovora vzhičen vodja košarkarskih operacij pri Suns Lon Babby.

Bledsoe je v minuli sezoni severnoameriške lige na tekmo povprečno dosegal 17,7 točke, 5,5 podaje in 4,7 skoka, odigral je sicer 43 tekem. Del sezone je izpustil zaradi raztrganega meniskusa, zaradi česar je moral pod nož.

Na pragu prihoda v Phoenix je mlajši brat Gorana Dragića Zoran, ki si je prislužil zanimanje klubov z onstran Atlantika z odličnimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Španiji v slovenskem reprezentančnem dresu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slowencc
25. 09. 2014 16.23
+5
Heh Phoenix je po mojem mnenju preplačal Bledsoe-ja. Škoda za Dragića, za oba Dragića pravzaprav.
DonMiltonFriedman
25. 09. 2014 11.47
Bledsoe ima dobrega managerja in to je to. V času Jordana, so si igralci morali zaslužiti plačo in MJ je samo zadnje 2 sezone dobival res Plačo z veliko začetnico. Ga pa ni med top 100 NBA zaslužkarji vseh časov (če gledamo samo uradne plače brez sponzorjev).
soniksk
25. 09. 2014 10.15
+16
50 miljonov eur za podajanje žoge in metanje na koš? Včasih so pa igrali svetovni prvaki za gajbo piva in pa prednost so imeli pri nakupu stanovanja. Kam gre ta svet... p.s. v ta znesek niso prištete sponzorske pogodbe.
enbuksel
25. 09. 2014 08.59
+7
Neumnost Phonixa, maksikmalno pogodbo dat Bledsou je največja bedarija kr so jo lahk nardil. Prpelal so Thomasa, ki bi po mojem mnenju perfektno igral z Dragičem, zdj bo pa solerčina spet vn se metu. Škoda da so salary cap na tanaačin šli filat. Se bojim da brez centra tud letos ne bo končnice.
petervodeb
25. 09. 2014 08.58
+4
ne pozabimo,da se nasledno leto salary cap poveca za 80 mio. se prav bo gogi mel se vecjo placo :)
Silvester Ali62
25. 09. 2014 08.53
-7
dragić bo moral poiskati drugo ekipo.najbolj da gre v houston.tam ga bodo sprejeli z odprtimi rokami pa še več denarja bo dobil kot bledsoe.zraven bo pa prišel še zoran.