Košarka

'Dragulj' Dončić v igri za prestižno nagrado, Evroliga izbira vzhajajočo zvezdo

Madrid, 16. 02. 2017 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Dončić pri sedemnajstih letih velja za enega največjih talentov svetovne košarke. V letošnji sezoni je v dresu madridskega Reala že večkrat opozoril nase in bil mož odločitve na marsikateri tekmi. Zaradi svojih predstav se je že znašel tudi pred vrati lige NBA. V Evropi pa je sedaj nominiran za prestižno nagrado.

Luka Dončić je v letošnji sezoni zablestel v polnem sijaju.
Luka Dončić je v letošnji sezoni zablestel v polnem sijaju. FOTO: Twitter

Luka Dončić je v letošnji sezoni dobesedno eksplodiral in si pri rosnih sedemnajstih letih že prislužil naziv enega najbolj perspektivnih igralcev košarke na svetu. Mladi Slovenec je v letošnji sezoni v polnem sijaju zablestel v dresu madridskega Reala in postal eden ključnih mož kraljevo belega kluba. Na krilih izjemnih predstav mladega Dončića je Real v letošnji sezoni dosegel že lepo število pomembnih zmag in se lahko pohvali kot vodilno moštvo v elitni košarkarski Evroligi. S svojimi neverjetnimi predstavami, s katerimi si je že dvakrat tudi prislužil naziv MVP-ja oziroma najkoristnejšega igralca kroga, je požel zanimanje tudi onkraj luže, kjer ga že z zanimanjem spremljajo najmočnejše ekipe v ligi NBA. Mlademu Dončiću celo napovedujejo prvo mesto na naboru leta 2018, kjer bo že lahko sodeloval, saj bo dopolnil 18 let. Madridčani se sicer na vse možne načine trudijo, da bi mladega talenta zadržali v svojih vrstah in so mu temu primerno tudi ponudili novo pogodbo, s katero ga bodo še za kakšno sezono poskušali zadržati v Evropi. 

Predstave mladega Luke zelo cenijo prav v Evropi, kjer so ga v ožjem izboru nominirali za prestižno nagrado vzhajajoče zvezde v Evroligi za sezono 2017. Nagrado bodo sicer podelili na zaključnem turnirju omenjenega tekmovanja, ki bo v letošnjem letu organiziran v Istanbulu. Edini kriterij, da je lahko igralec za nagrado nominiran pa je, da je mlajši od 22 let, kar Luka s svojimi sedemnajstimi seveda izpolnjuje. Luka ima v letošnji sezoni Evrolige, v kateri je Real odigral 23 tekem in ima razmerje zmag in porazov 17-5, na tekmo povprečje 8,5 točke, 4,2 skoka in 4 asistence. Kot omenjeno je bil že dvakrat izbran za najkoristnejšega igralca kroga in s svojo učinkovitostjo glede na minutažo celo tretji najboljši igralec najmočnejšega evropskega tekmovanja v košarki. Luka bo sicer do konca sezone moral še trdo garati za nagrado, saj so ostali štirje kandidati tudi veliko pokazali in so nedvomno tudi sami veliki talenti košarkarske igre. Tako so poleg Slovenca nominirani še Ante Žižić, ki igra za Darussafako iz Istanbula, Cedi Osman, ki je bil v lanski sezoni druga vzhajajoča zvezda tekmovanja, Marko Gudurić, ki nastopa za Crveno Zvezdo in Aleksander Vezenkov, ki nastopa za Barcelono. Po mnenju strokovnjakov je sicer Luka prvi favorit, da ob koncu sezone v roke dobi prestižno posamično lovoriko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
16. 02. 2017 18.56
-18
dragulj....hahahahha...dobersi ...sam u nba pa ne it ko boš pogrnu..
big247
17. 02. 2017 09.23
+1
Ti zdej veš kaj se bo zgodilo ko bo šel v NBA
felix59 drugič
16. 02. 2017 17.56
+25
Le kakšne športnike svetovnega slovesa kuje Slovenija : Dončić , Dragić , Kopitar , Ilka , Tim Gajser , in še in še , smo pa tudi prvi na svetu , ki imamo največje bedake ,ti pa so na Šubičevi , Bog jim pomagaj !!!
slovenc59
16. 02. 2017 18.19
+3
Ja. na žalost vseh nas, ki smo ostali tu !!