Košarka

Edo Murić bi igral v Partizanu, ovira je nerešen primer Klobučar

Beograd, 09. 09. 2014 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkar Edo Murić bii kariero nadaljeval v vrstah beograjskega prvoligaša Partizana. Vendar pa je njegov prihod v Srbijo postavljen pod vprašaj zaradi nerešenega primera reprezentančnega soigralca Jake Klobučarja, ki od nekdanjih delodajalcev terja denar.

Trener Partizana Duško Vujošević je za srbsko tiskovno agencijo Beta pojasnil okoliščine primera, zaradi katerega je mednarodno košarkarsko razsodišče BAT klubu začasno prepovedalo registracijo tujih igralcev, dokler Klobučarju ne bodo izplačali, kar so mu bili dolžni v skladu s pogodbo. "Edo Murić se bi nam želel pridružiti. Ker ve, da smo v zelo težkem finančnem položaju, bi igral za zelo skromne pogoje. Vendar pa, če želimo tudi letos tekmovati v državnem prvenstvu in jadranski ligi, moramo vprašanje razsodišča umakniti z dnevnega reda ter omogočiti tudi te skromne pogoje. Crvena zvezda, Budućnost in Cedevita bodo sezono začeli še močnejši, prenovljena je tudi Cibona, zato pozivam našo upravo, da vzpostavijo vsaj minimalne pogoje za delo," je dejal Vujošević, ki za spor s Klobučarjem krivi njegovega agenta Aleksandra Raškovića. Ta je menda preslepil predsednika Partizana Predraga Danilovića, da je privolil v spremembo pogodbe z Jako Klobučarjem, na podlagi katere se je klub zavezal, da bo košarkarju izplačal 138.000 evrov, če prvotno dogovorjenih 38.000 evrov ter bonus v višini 10.000 evrov ne bosta pravočasno izplačana.

Edo Murić
Edo Murić FOTO: Damjan Žibert

"Klobučarjev menedžer je Danilovića prepričal, da je podpisal omenjeno spremembo, češ da gre le za formalno spremembo, s katero bi se izognili pravdanju pred mednarodnim razsodiščem. Ko smo le prišli do nekega denarja, pa je košarkar dejstvo, da je iztekel rok, predviden z revizijo pogodbe, izrabil v svoj prid ter je zahteval denar, ki ga ni zaslužil. Menedžer pa se je potem začel sprenevedati, da ni pooblaščen in da več ni njegov agent, kar seveda ni res," je svojo plat zgodbe pojasnil Vujošević. "Številne veseli dejstvo, da se je Partizan znašel v takšni težki situaciji ter opogumljajo tudi druge igralce, da začnejo zahtevati denar. Nekateri igralci, ki jim prav tako dolgujemo denar, čakajo, kako se bo ta zadeva razpletla. Resnični prijatelji se pokažejo v stiski, Partizan pa je trenutno v velikih težavah. Eden od načinov, kako mu pomagati, pa je, da si potrpežljiv pri zahtevi za izplačilo dolga."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1oreh
09. 09. 2014 14.58
-1
ni mi šlo v račun kako si partizan lahko privošči drage okrepitve, olimpija pa kadruje v domžalah, laškem, polzeli...končno bo tudi partizan padel na realna tla.
matija888
09. 09. 2014 13.58
+2
Edino pošteno. Poplačat vse igralce, potem pa se pojdite igrati košarko naprej s toliko denarja, kot ga imate na razpolago. Od obljub se ne da živeti. Murić pa si lahko najde tudi kaj boljšega od Partizana.