Edo Murić bo kariero nadaljeval v Turčiji

Slovenski reprezentant Edo Murić je zadnji od slovenskih reprezentantov na Eurobasketu, ki je dobil novega delodajalca. V novi klubski sezoni bo v Turčiji igral za Anadolu Efes.

Edo Murić je bil še zadnji od dvanajsterice slovenskih reprezentantov, ki je "izgubil" status prostega igralca in si našel novo sredino. Potem ko je dan prej novega delodajalca dobil Matic Rebec (seli se v rusko prvo ligo), se je danes Murić dogovoril s turškim klubom Anadolu Efes. Murić je sicer nazadnje igral za Banvit, v povprečju je v turškem prvenstvu dosegal po 7.2 točki in 3.8 skoka na tekmo. Z moštvom Anadolu Efes je podpisal pogodbo za eno leto z možnostjo podaljšanja še za eno leto (1+1).

"Zelo sem vesel, da sem prestopil v Anadolu Efes. To je velik korak v moji karieri, saj bom prvič nastopil v Evroligi. Na to priložnost sem čakal dolgo časa. Verjamem, da sem pripravljen na novo poglavje v moji karieri. Trenutno sem z mislimi zgolj pri slovenski reprezentanci, po končanem prvenstvu pa bom začel razmišljati o klubski sezoni," je povedal Murić za spletno stran KZS.

Murić je pred tem igral tudi za novomeško Krko in beograjski Partizan. Anadolu Efes bo igral v Evroligi, v klubu sta recimo tudi Hrvat Kruno Simon in Srb Vladimi Štimac. Na Eurobasketu v povprečju dosega po 4.7 točke in 3.6 skoka na tekmo. Slovenija se je po zmagi z Latvijo uvrstila v polfinale EP, na tej tekmi je Murić dosegel po štiri točke, skoke in podaje.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
LAC 13.09.2017 20:37:18
MALI J. TE TURČIJA! TO JE NAZADOVANJE V TVOJI KARIERI! IDI ŽE NEKAM DRUGAM!
Več komentarjev