Košarka

EKSKLUZIVNO: Klemen Prepelič o prestopu v Real: Madrid po odhodu Dončića potrebuje tip igralca, ki ima 'jajca'

Ljubljana, 15. 06. 2018 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Milena Novak
Komentarji
18

Član zlate košarkarske reprezentance Klemen Prepelič je končal klubsko sezono v Franciji, naslednja njegova destinacija je madridski Real. Reprezentančni branilec je v zanimivem intervjuju z novinarko Mileno Novak spregovoril o različnih temah, tako osebnih kot klubskih in reprezentančnih. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v videoposnetkih, daljšega pogovora pa ne zamudite v oddaji SVET na Kanalu A in v športnem delu informativne oddaje 24UR ter na naši spletni strani.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Klemen Prepelič: Moja največja želja je, da zaigram za Real Madrid
    05:04
    Iz SVETA: Klemen Prepelič: Moja največja želja je, da zaigram za Real Madrid
  • Klemen Prepelič o prestopu v Real Madrid
    00:35
    Klemen Prepelič o prestopu v Real Madrid
  • Klemen Prepelič o igranju Gorana Dragića za reprezentanco
    00:36
    Klemen Prepelič o igranju Gorana Dragića za reprezentanco
  • Klemen Prepelič o igranju Dončića in Randolpha za reprezentanco
    00:31
    Klemen Prepelič o igranju Dončića in Randolpha za reprezentanco
  • Klemen Prepelič o Luki Dončiću in NBA naboru
    00:19
    Klemen Prepelič o Luki Dončiću in NBA naboru
  • Iz 24UR: Klemen Prepelič pred izzivom kariere
    02:13
    Iz 24UR: Klemen Prepelič pred izzivom kariere

O LETOŠNJI SEZONI V PARIZU IN ODHODU V REAL MADRID:
"Bilo je ogromno pritiskov z vseh strani, z vsemi klubi razen z Realom sem zatrl vse stike že v kali, nisem nikomur želel dajati lažnih dvomov. Bilo je nekaj ekip, ki so res vztrajale, ampak jaz imam največjo željo, da zaigram za Real Madrid, tudi Madrid je izrazil to željo, tako da je vse že dogovorjeno, ni pa še podpisano. Moram ostati zdrav po tej reprezentančni akciji sledi zdravniški pregled v Realu, potem pa mislim, da je vse zaključeno."

Bile so dosti bogatejše ponudbe drugih klubov, a nisem imel niti želje, da bi se s komerkoli pogovarjal. Prihajam v Real Madrid, eno zelo resno sredino, po mojem najboljši klub na svetu, razen NBA, ki je drug svet.

"Imel sem kontakt s Pablom Lasom (trener Reala, op. p), tudi sam je najprej kontaktiral agenta, nato je tudi poklical mene, da si me želi v ekipi, da bi mu to pomagalo predvsem ob odhodu Luke Dončića. To je najverjetnejši scenarij, ker ne obstaja nobena možnost, da Luka ostane v Madridu, in Madrid potrebuje tip igralca na tej poziciji dva  in ena, ki ima "jajca", ki si upa in on je to meni povedal, da me ceni. Bile so dosti bogatejše ponudbe drugih klubov, a nisem imel niti želje, da bi se s komerkoli pogovarjal. Prihajam v eno zelo resno sredino, po mojem najboljši klub na svetu, razen NBA, ki je drug svet. Tako kot je rekel moj agent, obstaja večji denar, ne obstaja pa boljša organizacija."

Klemen Prepelić
Klemen Prepelić FOTO: AP
O IGRANJU LUKE DONČIČA IN ANTHONYJA RANDOLPHA V KVALIFIKACIJAH ZA SP NA TEKMAH S ČRNO GORO IN ŠPANIJO:
"Kakor sem slišal od Luke Dončiča, Ricky Rubio in Sergio Lull naj ne bi igrala za reprezentanco, za ostalo jaz ne vem in se tudi s tem ne obremenjujem. Kakor sem povedal že lani, mi se moramo obremenjevati z našimi stvarmi, kdo bo igral za nas, na kakšen način bomo pristopili k tekmi, in mislim, da je to tisto najbolj pomembno."

"Sem govoril z Luko in z mojim agentom, ki je isti kot od Randolpha, in oba sta izrazila željo, da bi igrala, Randolph je 99-odstoten, da bo igral, razen če bo kakšna poškodba prišla vmes. Luka ima sicer specifično situacijo, on gre na draft, vprašanje, če mu bo NBA-ekipa dovolila, on je izrazil željo, da vsaj igra proti Španiji. Luka je star 19 let, njemu samo daj žogo, pa bo igral, on ima ogromno željo, upam, da bo to prevladalo."

"Oba sta neprecenljiva, to sta dva igralca, ki sta svojila naslov evropskega klubskega prvaka, vsi vemo, kaj to pomeni za nas, posebej Randolph, ki je na poziciji štiri, kjer smo močno oslabljeni, kjer "flikamo" z Edom (Murićem), Čančarjem in nekaterimi mladimi. Luka pa ni potrebno izgubljati besed, igra fenomenalno, je trenutno najboljši evropski igralec."

Vsi vemo, kaj brata Dragić pomenita, za to reprezentanco. Sta duša in telo ekipe, vsa naša podoba temelji na njihovi energiji, in z njima bi bila ta reprezentanca zelo, zelo močna.

O VRNITVI GORANA DRAGIĆA V REPREZENTANCO:
"Pravim, da Goran še vedno ni toliko star, Goran ima 31 let. Mi bomo naredili vse, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo, to svetovno prvenstvo bo naslednje leto, Goran bo star 33 let in iskreno upam, da bosta tako Goran in Zoran del te zgodbe, ker vsi vemo, kaj brata Dragić pomenita za to reprezentanco. Sta duša in telo ekipe, vsa naša podoba temelji na njihovi energiji, in z njima bi bila ta reprezentanca zelo, zelo močna.

Luka Dončić in Goran Dragić
Luka Dončić in Goran Dragić FOTO: AP
O BENU UDRIHU IN REPREZENTANCI:
"Tudi o njem sem govoril z Radom (Trifunović, selektor reprezentance, op. p.), me je vprašal za mnenje in iskreno sem mu povedal, da nismo reprezentanca, ki ima bazen 50 ali 60 igralcev, oziroma igralcev, ki tvorijo sam evropski vrh. Beno je eden od teh, jaz sem izrazil željo, da bi on prišel, sploh ker so te zamere stare. Mislim, da v tem času 2009-2010, ko je on kuhal te zamere oziroma zveza, jaz niti ne vem, o čem je šlo, ni bilo nobenega od nas razen Gašperja Vidmarja, preostali smo mlajši nismo bili del tega in nimamo zamer. Vsi vemo, kaj Beno Udrih pomeni, če bi lahko pomagal, o tem ni dvoma, je izjemen igralec. V tem trenutku smo brez Gorana zelo šibki na poziciji ena in Beno Udrih bi nam še kako prav prišel."

O DENARNI NAGRADI ZA ZLATO ODLIČJE NA EP:
"Meni osebno, Luki, Goranu, fantom, ki imamo preskrbljeno življenje, to ne predstavlja nekega ogromnega denarja, niti pomoči. Iskreno mislim, da za ta denar, ki smo ga mi dobili, se Goran uleže v posteljo in se zbudi drugo jutro in ga zasluži. Bistvo vsega tega je bil odnos države oziroma sami veste, koga in da mi tega odgovora sploh nismo dobili šest mesecev, to je tisto, kar najbolj žalosti, da konec koncev, da se mora osebje košarkarske reprezentance Slovenije odpovedovati denarju, da bodo košarkarji, ki služijo od pet, sedem, 10.000 evrov na mesec, pa ne vem sploh, koliko, dobiti neko ustrezno oziroma temu primerno nagrado."

Iskreno, če me vprašate, je prvi, drugi, tetji, četrti in peti pick na naboru NBA Luka Dončič. Ne Deandre Ayton in noben drug se ne more primerjati s tem, kar je on naredil v dosedanji karieri.

O LUKI DONČIĆU IN DRAFTU:
"Iskreno, če me vprašate, je prvi, drugi, tetji, četrti in peti pick Luka Dončič. Ne DeAndre Ayton in noben drug se ne more primerjati s tem, kar je on naredil v dosedanji karieri. Mislim, da je tudi centrov, kot je Ayton. kar nekaj v NBA, igralci, kot je Luka Dončić, pa so edinstveni."

"Ampak iskreno povedano, ne verjamem, da bo prvi pick, jaz sem igral z ogromno Američani in vem, kako so oni preponosni, nazadnje so vzeli Bargnanija (Italijan Andrea Bargnani, op. p.) kot prvega picka, kot Italijana, ne Američana, vemo, kako se je z njim končalo. Močno dvomim, da bo Luka prvi, si pa iskreno želim, da bi bil drugi ali tretji, da pride v ekipo, kjer bo takoj postal nosilec, Sacramento ali Atlanta.

Tudi Luka mi je povedal, da si ga zelo želi Los Angeles Clippers, oni so pripravljeni ogromno vložiti, da bi zamenjali ta prvi, drugi pick, da bi ga lahko dobili, oziroma, vemo, kako je NBA, jutri si tu, jutri si tam. Upam, da bo pristal v sredini, kjer bo igral, kjer bo imel možnost, da zablesti v polnem sijaju, in jaz verjamem, da pred Luko je izvrstna kariera v ligi NBA, po drugi strani pa si želim, da bo na razpolago reprezentanci.

Klemen Prepelić
Klemen Prepelić FOTO: Damjan Žibert
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
17. 06. 2018 08.18
-1
Eno leto že selite Prepeliča k Realu, enako kot selite Jana Oblaka iz Altetika?? Maj dajte ne nakladati!!
Uporabnik113089
16. 06. 2018 09.18
-1
"Madrid po odhodu Dončića potrebuje tip igralca, ki ima 'jajca'." Torej, še pet let v francoski ligi...
Lenika23
15. 06. 2018 19.51
-4
Mladenič, samo "cohones" ne bodo dovolj. Takih ima Španija p.. k.... Kar se pa Udriha tiče, si pa naiven, če misliš, da ne bo spet izzval prepira. Tip je konflikten. Njegovo učinkovitost, pa lahko vidimo v letošnji statistiki Žalgirisa. Zero = nula! Slovenska reprezentanca ga rabi toliko, kot plavalci kamen okoli vratu. In nadomestil naj bi Gorana? Samo v sanjah oholega BU.
Bowers
15. 06. 2018 19.37
+3
Upam,da nisi v stranki upokojencev Uživaj v Realu
kolbek460
15. 06. 2018 19.00
+9
Ejde ,,Bistričan (Cigončan ) ponesi ime v svet vse dobro ,,,imaš vse ,,drznost ,željo ,znanje ,mladost ,,tu uspeh ne more izostat ,,
osnovna šola
15. 06. 2018 18.39
+14
Dečko na mestu! Spoštovanje.
supergigi
15. 06. 2018 15.07
+23
Reprezentantje si zaslužijo vsak po najmanj 50.000 eur nagrade za naslov svetovnih prvakov. Kapo dol fantje. Carji!
osnovna šola
15. 06. 2018 18.28
+8
supergigi
15. 06. 2018 19.41
+7
murate
15. 06. 2018 21.07
+2
GIGI ko bodo svetovni,pa ne bodmo dlakocepni,res si zaslužijo vsaj en del tistega kar so odpisali šerifu
cripstoned
15. 06. 2018 14.55
+15
prepelic ce prides v real madrid visje ne gre...dalec najvecji klub v evropi z najvecjo in najbolj bogato zgodovino....luka to ze ve....kaksna dominacija real madrida...kosarka in nogomet....
TistoPravo
15. 06. 2018 14.26
+11
Maddox
15. 06. 2018 12.31
+29
Bravo Prepelič, všeč mi je njegov način komuniciranja, pove tk kot je in se ne trudi z neko pravilno slovnico!!
Castrum
15. 06. 2018 12.21
-2
Spoštovani, ne brisati prosim, ampak popravite slovnično nepravilnost.
111111112
15. 06. 2018 11.48
-10
Govoriti o nečemu kar še sploh podpisano ni je skrajna katastrofa, drugače pa gospod prepelič, svaka čast tudi za vaše nastope ampak dvomim, da ste toliko močni kot dončič a tudi slednji ni kralj. Eden je šel čez lužo v propad košarke, nba je že marsikoga uničil bolj slavnega Srečno!
Kliko7
15. 06. 2018 10.56
-20
odvisno ce bo Jansa dovoljil
murate
15. 06. 2018 21.10
-1
bedak kaj ima janša z uspehi košarkašev, a se opravičujem ,ti si mislil onga k ni dobil dovolj glasov za parlament
Bofur
15. 06. 2018 10.42
+16
... vse dogovorjeno, ni pa še podpisano ..., torej se prestop lahko tudi ne zgodi