Košarka

Emma Messemman: Številka 1 so ZDA, a ne odpišite 'underdogov'

Ljubljana, 22. 09. 2018 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Belgijke imajo bronasto medaljo z zadnjega evropskega prvenstva. Zasedba je močno odvisna od igre zvezdnice Ekaterinburga Emme Messemman, ki verjame, da bi lahko na tem prvenstvu tudi 'underdogi', nefavoriti, zagrenili življenje papirnatim favoritom.

Messemmanova je v ruskem Jekaterinburgu soigralka slovenske reprezentantke Nike Barić (na fotografiji).
Messemmanova je v ruskem Jekaterinburgu soigralka slovenske reprezentantke Nike Barić (na fotografiji). FOTO: KZS

Šest od skupno šestnajstih udeleženk svetovnega košarkarskega prvenstva, ki se je s sobotnimi tekmami začelo na Tenerifu, prihaja iz Evrope. Najboljši evropski reprezentanci naj bi bili po napovedih strokovnjakov Španija, kot gostiteljica prvenstva in Francija, ki kljub manjšim korekcijam v primerjavi z zadnjim evropskim prvenstvom, sodi v sam svetovni vrh. Največje presenečenje med evropskimi zasedbami pa bi lahko predstavljala dobro organizirana Belgija pri kateri izstopa Emma Meesseman. 25-letnica, ki na klubski ravni blesti v dresu najbogatejšega evropskega kluba UMMC Ekaterinburg. Ta se je s soigralkami, tudi Trboveljčanko Niko Barić, minulo sezono veselil zmage v ženski Evroligi.

"Za nas je nastop na svetovnem prvenstvu povsem nova zgodba. Zavedamo se, da premoremo določeno kakovost, da lahko z energijo, ki jo izžareva naša reprezentanca, presenetimo kakšno od ekip, ki veljajo za papirnatega favorita," je za 24ur.com povedala Belgijka, ki se je skupaj s soigralkami pripravljala na sobotni začetek svetovnega prvenstva.

Delček kakovosti in talenta
Belgijke igrajo v skupini C, kjer jim družbo delajo še Japonke, izbrana vrsta Portorika in kandidatke za medaljo na letošnjem svetovnem prvenstvu, gostiteljice prvenstva Španke. Pri Belgijkah, kljub 37 letom še vedno izstopa izjemna Ann Wauters, športnica z izkušnjami v ligi WNBA (Los Angeles Sparks, Seattle Storm, San Antonio Silver Stars ...), ki je minulo sezono pri turškem Yakin Dokuju igrala z nesojeno slovensko reprezentantko Marico Gajić, nekoč članico državnih prvakinj iz Celja.

Wautersova in Messemmanova sta se s skupino izjemno nadarjenih košarkaric pred letom dni veselili tretjega mesta na evropskem prvenstvu v Pragi, zato je moč pričakovati, da bi lahko ena najboljših evropskih reprezentanc, s kančkom sreče, presenetila znova.

"Ta zasedba ima bron z zadnjega evropskega prvenstva. Za dosego zastavljenih ciljev potrebujemo delček kakovosti in talenta, ki ga premore vsaka od posameznic, ko stopi na igrišče. Morda nam uspe tudi tokrat," dodaja 192 centimetrov visoka športnica.

ZDA, Španija, Avstralija ...
Messemmanova si pri Ekaterinburgu deli slačilnico tudi z zvezdnicama ameriške reprezentance, izkušeno Diano Taurasi in Brittney Greiner, zato dobro ve, kakšno kakovost premorejo Američanke. Prepričana je, da jim bodo tekmice težko prišle blizu.

"Mislim, da so glavne favoritke za osvojitev naslova svetovnih prvakinj. Menim, da se bosta za končno drugo mesto borili izbrani vrsti Španije in Avstralije, prednost pa pripisujem gositteljicam prvenstva. A upam, da to ne bo le prvenstvo omenjenih treh reprezentanc, da se lahko v boj za medalje vmeša, kakšen 'underdog'. Verjamem, da smo to lahko mi," je zaključila zvezdnica belgijske in evropske košarke.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.