Košarka

Sports Illustrated: Dončić bo drugi izbor na naboru, Luka dodaja: Vedeli bomo, ko se sezona konča

Madrid, Beograd, 29. 03. 2018 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ni skrivnost, da je Luka Dončič eden največjih draguljev svetovne košarke ta hip. Slovenski čudežni deček, ki se je pred dnevi uspešno vrnil na košarkarske parkete po poškodbi stegenske mišice, ne skriva želje, da bi se rad preizkusil v najmočnejši košarkarski ligi na svetu - ligi NBA. Ob enem pa dodaja, da ostaja z nogami trdno na tleh in da bo najprej počakal, kako se bo razpletla sezona v dresu madridskega Reala.

Luka Dončić je na dobri poti, da postane MVP rednega dela Evrolige.
Luka Dončić je na dobri poti, da postane MVP rednega dela Evrolige. FOTO: Twitter

Luka Dončić bo prej ali slej zaigral v ligi NBA. To ni nobena skrivnost, saj 19-letni čudežni deček te želje ne skriva. Pri priznanem Sports Illustrated so ta mesec znova pripravili t.i. 'mock draft' oziroma simulacijo nabora, ki bo na spored letos poleti. Po njihovih izračunih, pa si bo glede na letošnje predstave, Luka priboril drugo mesto na prihajajočem naboru. Po izračunih priznane ameriške novinarske hiše bo prvo mesto pripadlo Deandreju Aytonu, ki sicer trenutno igra za Arizono. Da trenutno razmišlja zgolj o madridskem Realu, kjer ga ta konec tedna čaka obračun v Beogradu z njemu ljubo Crveno zvezdo, je potrdil tudi mladi slovenski reprezentant tudi sam. "Liga NBA? Odgovor na to vprašanje bom vedel, ko se ta sezona konča. Trenutno sem član madridskega Reala in osredotočen na igre v dresu madridskega Reala," je dejal Luka. 

Komaj čaka, da znova doživi vzdušje v Beogradu
Madridčani, ki so sicer že uvrščeni v četrtfinale letošnje izvedbe Evrolige, bodo ta konec odigrala tekmo predzadnjega kroga. V Beogradu se bodo namreč pomerili s Crveno Zvezdo, ki si ne more več pridobiti nastopa v zaključni fazi najmočnejše evropske košarkarske lige. Tekma bo izjemno čustvena tudi za zlatega slovenskega fanta, saj že od malih nog stiska pesti za beograjskega košarkarskega velikana. Luka je sicer še naprej najbolj koristen igralec Evrolige, z indeksom 22.72 in s tremi odigranimi tekmami manj ima še vedno lepo prednost pred Nandom de Colojem (20.46) in je na dobi poti, da postane MVP rednega dela Evrolige. "Pripravljeni smo na težko tekmo. Vemo, kaj nas čaka v Beogradu, fantastično vzdušje s strani enih najboljših navijačev v Evropi. Zelo težko je zmagati v tej areni. Zvezda bo zahteven nasprotnik, saj bodo igrali brez pritiska in imajo zelo talentirano moštvo. Mi moramo dati od sebe vse od prve minute, če želimo zmagati," je dejal Luka, ki s svojimi soigralci še lahko ujame Olympiakos na tretjem mestu in si s tem priigra še boljše izhodišče v četrtfinalu letošnje Evrolige. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
30. 03. 2018 07.44
-1
To je pričakovano. Ne more bit en slovenc prvi na naboru nba pred domačinom. Razn če bo v politični navezi z melanijo.
bohinj je zakon
30. 03. 2018 07.19
-4
Dončić je danes v Bg. Igra zoper svojo ljubezen iz otroštva: Crveno zvezdo.
tata_mata
30. 03. 2018 08.02
-4
travias
29. 03. 2018 19.42
+36
Dvomim, da bo Ayton kr prvi. Se je le pokazal v zelo slabi luči v playoffih letos. Pa je igral proti študentom. Naš pa špila proti izkušenim igralcem in uveljavljenim. Bomo vidli kako bo playoff evrolige. Če bo naš pokazal kar zna, dvomim da ne bi bil prvi.
turk93
30. 03. 2018 08.32
+3
Kolk let spremljaš ligo Nba in nabor?? očitno prvič slišiš za to
turk93
30. 03. 2018 08.32
Kolk let spremljaš ligo Nba in nabor?? očitno prvič slišiš za to
retropil
30. 03. 2018 09.00
+6
pol američanov si misle da je euroliga slabša od njihove razvojne lige. vaška liga po domače. poleg tega pa so domači mladeniči vajeni NBA stila igre, medtem ko Luka bo rabil malo privajanja. Ne dvomim v to, da bo Luka uspel, ampak močno dvomim da bo sploh izbran kot drugi... Pa čeprav je najbrž že sedaj par klas boljši od vseh mladincev v ameriki.
ochi
30. 03. 2018 19.50
+2
zanga bolje, če je šele recimo 8. na naboru. bo pršu v bolšo ekipo :)
travias
30. 03. 2018 20.13
+1
Mah sej tisti ko bojo zbiral že vejo kdo je kdo :) pa tudi če bo kot desti al pa petnajsti naš zbran. Bojo pač pol nekateri obžalovali :) tak ko so že marsikoga do zdaj :)