Košarka

VIDEO: Obradović s Fenerjem brez milosti za Panathinaikos, Turki na zaključni turnir na 'metli' skupaj s CSKA

Vitoria, Istanbul, 25. 04. 2017 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Fenerbahče je brez izgubljenega dvoboja napredoval na zaključni turnir Evrolige, potem ko so Istanbulčani dobili tudi tretjo tekmo s Panathinaikosom (79:61). Fener je prva ekipa, ki se je uspela kljub temu, da ni imela prednosti domačega igrišča, brez poraza prebiti v nadaljnje tekmovanje. To je uspelo tudi CSKA Moskvi proti Baskonii (90:88).

Fenerbahče je izkoristil že prvo "zaključno žogico" v četrtfinalni seriji s Panathinaikosom, ki je moral brez ene same zmage priznati premoč dolgoletnemu trenerju Željku Obradoviću. Zeleni so sicer v končnico prišli v boljšem položaju od Turkov, a hitro zapravili prednost domačega parketa, "Fener" pa je priložnost zgrabil z obema rokama in na zaključni turnir napredoval brez poraza. Bobby Dixon je na tekmi z malo koši prednjačil s 13 točkami, Nikola Kalinić, Ekpe Udoh in Luigi Datome pa so jih vsi prispevali po deset. Fenerbahče je tekmo začel bolje in povedel z 11:4, a so se Grki vrnili in K. C. Rivers je zadel za prvo izenačenje v prvi četrtini (13:13). Domače moštvo je po prvih desetih minutah vodilo vsega za točko (19:18), PAO pa je v drugi četrtini vodil za štiri. A po tem, ko se je Fenerbahče spet prebil v ospredje in pobegnil za sedem ob polčasu (37:30), poti nazaj za atensko moštvo ni bilo več. V 23. minuti so Obradovićevi varovanci proti njegovi nekdanji ekipi vodili že za enajst, potem ko je žogo skozi obroč potisnil italijanski reprezentant Datome (44:33). Istanbulsko občinstvo je proslavljajo visoko prednost ob vstopu v zadnjo četrtino (52:42), po košu Dixona pa je v zaključku dvoboja naskok narasel že do 19 točk. V precej revialnem vzdušju so se gostje uspeli približati le za točko in parket še tretjič v seriji zapustili sklonjenih glav, medtem ko so Turki, lanskoletni finalisti, proslavljali tretji zaporedni preboj med najboljše štiri ekipe stare celine.

Pri "Fenerju" želi mitski trener Željko Obradović, ki je največ naslovov osvojil prav s Panathinaikosom, letos storiti težko pričakovani korak do evropskega naslova.
Pri "Fenerju" želi mitski trener Željko Obradović, ki je največ naslovov osvojil prav s Panathinaikosom, letos storiti težko pričakovani korak do evropskega naslova. FOTO: Reuters

Moskovski CSKA je v tretji tekmi v gosteh premagal špansko Baskonio Vitorio z Jako Blažičem z 90:88 in se tako s skupno tremi zmagami prav tako že prebil na zaključni turnir četverice, ki bo med 19. in 21. majem v Istanbulu. CSKA, sicer branilec prvega mesta v najbolj imenitnem košarkarskem klubskem tekmovanju na stari celini, je tako kot že na drugi tekmi tudi tokrat slavil za dve točki. Moskovčani so v zadnji četrtini sicer vodili že za velikih deset točk, a so domači ujeli priključek, eno odločilnih žog je v zadnjih sekundah priboril tudi Blažič. A Špancem so se ob koncu tekme zatresle roke, rusko moštvo pa je iztržilo želeno zmago. Najbolj razpoložen igralec ruske zasedbe je bil Cory Higgins, ki je dosegel 21 točk, pri španski pa je bil najbolj učinkovit Tornike Shengelia z 19 točkami.  Blažič je na domačem parketu preživel 12 minut, v tem času pa dosegel deset točk ter en skok in tri ukradene žoge.

Izida četrtfinala Evrolige:

Baskonia ‒ *CSKA Moskva 88:90 /0:3/
(Jaka Blažič 10 točk, 3 ukradene žoge in 1 skok v 11:45.)

Fenerbahče* ‒ Panathinaikos 79:61 /3:0/

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.