Košarka

Olympiakos se je izgubil v 'zelenem gozdu': Žalgiris in Fenerbahče na zaključni turnir

Kaunas, Vitoria-Gasteiz, 26. 04. 2018 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Pred več kot 14.000 navijači v domači dvorani, ki je bila spet povsem obarvana v zeleno, si je Žalgiris pod taktirko nekdanjega člana ljubljanske Olimpije Šarunasa Jasikevičiusa priigral vozovnico za zaključni turnir Evrolige. Litovci so na četrti tekmi tretjič v seriji premagali lanskega finalista Olympiakos (101:91). Na zaključni turnir v Beograd z zmago nad Baskonio tudi Fenerbahče.

Košarkarji Olympiakosa (na fotografiji) med lanskim nastopom na zaključnem turnirju, kjer je v finalu slavil carigrajski Fenerbahče.
Košarkarji Olympiakosa (na fotografiji) med lanskim nastopom na zaključnem turnirju, kjer je v finalu slavil carigrajski Fenerbahče. FOTO: AP

Žalgiris se po 19 letih vrača na zaključni turnir Evrolige, moštvo trenerja Šarunasa Jasikevičiusa pa si je vozovnico za nastop v Beogradu priigrala z izjemnima domačima predstavama proti enemu od favoritov za končno zmago Olympiakosu. Litovci so na zaključnem turnirju kakšnega evropskega tekmovanja igrali leta 1999, ko so na poti do finala, ki so ga tudi dobili, premagali ravno pirejske rdeče-bele.

Žalgiris je pred skoraj 14.500 gledalci dobil tri četrtine, razliko je naredil v drugi in tretji, v zadnji pa so bili boljši Grki, ki pa jim ni uspelo nadoknaditi zaostanka. Pri zelenih je Beno Udrih v 15:20 minute zbral po štiri točke, podaje in skoke, prednjačil pa je Kevin Pangos z 21 točkami. Edgaras Ulanovas je dodal 20 točk in devet skokov ter se na las približal dvojnemu dvojčku.

Pri Grkih je Vasilis Spanoulis dosegel 19 točk in imel šest podaj, Janis Strelnieks pa je dodal 17 točk. Gostje so se v zadnji četrtini po več kot 20 točkah zaostanka sicer približali, a v nobenem trenutku niso ogrozili litovskega slavja.

Na zaključni turnir se vnovič odpravlja branilec naslova Fenerbahče, ki je že po prvem polčasu proti Baskonii vodil s 16 točkami razlike. To prednost je brez težav zadržal do konca tekme. Pri igralcih turškega kluba sta bila razpoložena predvsem Marko Gudurić in Nicolo Melli, dosegla sta 22 oziroma 21 točk.

Evroliga, četrtfinale, izid:

Baskonia ‒ *Fenerbahče 83:92 /1:3/

Žalgiris* ‒ Olympiakos 101:91 /3:1/
(Beno Udrih 4 točke, 4 skoki in 4 podaje v 15:20.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.