Košarka

Darušafaka ob sanjskem večeru Bertansa prevelik zalogaj za Blažiča

Kazan, Istanbul, 12. 01. 2017 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jaka Blažič ni imel svojega večera v Istanbulu, kjer je njegovo Baskonio pokopal izjemen večer Dairisa Bertansa (98:89). Latvijec, brat nekdanjega člana Uniona Olimpije Davisa Bertansa, je z rekordom kariere pokopal Špance. Na prvi četrtkovi tekmi Unics Kazan ugnal Brose Baskets (63:58).

Zoran Dragić z Milanom čaka na naslednji evropski izziv proti velikemu CSKA.
Zoran Dragić z Milanom čaka na naslednji evropski izziv proti velikemu CSKA. FOTO: AP

Unics je s petimi točkami naskoka (63:58) ugnal moštvo nekdanjega trenerja Andree Trinchierija. Keith Langford je gostom nasul 27 točk in jim dodal še osem skokov. Rusko moštvo se je s sedmo zmago na lestvici izenačilo z Nemci, pri katerih je tekmo s 13 točkami zaključil Janis Strelnieks. Obračun je bil do zadnje četrtine izenačen, odločilo je zadnjih pet minut in pobeg na šest točk prednosti Unicsa. Na drugi četrtkovi tekmi je blestel brat nekdanjega člana Uniona Olimpije Davisa Bertansa, Dairis Bertans, ki je z rekordom kariere (29 točk) pomagal Darušafaki do precej zanesljive zmage nad Baskonio (98:87). Latvijski branilec je bil neustavljiv, dobro pa so mu v napadu sledili tudi soigralci, ki so bili razpoloženi v drugi in tretji četrtini s skupno kar 57 točkami, a jim na koncu stotice ni uspelo doseči.

Tekmo v Istanbulu so bolje začeli gosti iz Baskije, ki so v šesti minuti povedli s 17:6, vendar so domačini do konca uvodne četrtine svoj zaostanek znižali, v drugi pa so počasi prevzeli pobudo. Do konca tekme so bili ves čas v vodstvu, z 29 točkami se je izkazal Latvijec Bertans, ki je za dve točki metal 7-9, za tri 3-4, ob tem pa je zadel vseh šest prostih metov. Gostujoči trener Alfonso Alonso je Blažiču namenil dobrih trinajst minut, v tem času pa je slovenski reprezentant zadel met za tri točke, imel pa je tudi dva skoka. Baskonia je ostala pri enajstih zmagah, Darušafaka jih ima zdaj devet.

Izidi 17. kroga rednega dela Evrolige:

Unics Kazan ‒ Brose Baskets 63:58
(Alekseja Nikolića ni bilo v postavi Brose Baskets)

Darušafaka ‒ Baskonia 98:89
(Jaka Blažič 11:17 minute, 3 točke, 2 skoka za Baskonio)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.