Košarka

Goran Dragić in soigralci dobili zeleno luč za kvalifikacije EP

Dublin, 28. 05. 2016 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarska organizacija Fiba Europe, del Mednarodne košarkarske zveze (FIBA), je na sestanku v Dublinu potrdila, da zaradi nesoglasij okrog igranja v evropskih pokalih ne bo suspendirala nobene reprezentance,

Odslej nobena zveza ni več pod suspenzom, kar pomeni, da bo lahko tudi slovenska košarkarska reprezentanca nastopila v kvalifikacijah za EP 2017. Pri Fibi so izrazili zadovoljstvo nad reakcijo zvez v zvezi z igranjem v evropskih klubskih pokalih, saj je večina zvez po marčevskih grožnjah vsaj s posameznimi klubi vendarle potrdila sodelovanje v Fibinem tekmovanju. Tik pred suspenzom je bila takrat tudi Slovenija oziroma slovenska reprezentanca, a je Košarkarske zveza Slovenije (KZS) po grožnji Fibe svoja sprva trdna stališča hitro spremenila in skupaj z drugimi zvezami z nekdanjega jugoslovanskega prostora sprejela vse postavljene zahteve.

Takrat je Fiba številnim zvezam, ki niso pristale na sodelovanje v Fibinih evropskih pokalih in ki so vztrajala za nastopi v okviru Evrolige, zagrozila z izključitvijo in porajala so se vprašanja kaj je z ekipami, ki imajo nastop na olimpijskih igrah že zagotovljen in kaj se bo zgodilo s kvalifikacijami in evropskim košarkarskim prvenstvom, je poročala agencija Tanjug. S tem je Fiba Europe razrešila tudi ugibanja o možnih dodatnih kvalifikacijah za olimpijske igre v Riu.

Slovenijo v septembrskih kvalifikacijah čakajo trije tekmeci - Ukrajina, Bolgarija in Kosovo, na EP, ki bo potekal na Finskem, v Romuniji, Turčiji in Izraelu, pa se bo uvrstila prvouvrščena reprezentanca iz vsake od sedmih kvalifikacijskih skupin in še štiri drugouvrščene.

Selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.
Selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sergej20
28. 05. 2016 10.16
+2
kdaj bo seznam košarkarjev?