Košarka

FOTO in VIDEO: Zoran Dragić: 'Moje ameriške sanje se niso razblinile'

Ljubljana, 13. 05. 2015 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zoran Dragić je z veliko športnih motivov odšel onstran velike luže, kjer se je želel dokazati v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov ni dobil konkretne priložnosti. Minulo sezono je bolj kot ne presedel. A njegove ameriške košarkarske sanje se niso končale.

Zoran Dragić je enako kot Goran v prostorih Telemach v središču Ljubljane pripravil novinarsko konferenco, na kateri je spregovoril o težki prvi sezoni v ligi NBA, željah, ki jih ima v prihodnosti - med drugim bo oktobra prvič postal oče, ter se ozrl na reprezentančno akcijo.

Še pred zborom izbrancev selektorja Jureta Zdovca bo Zoran Dragić za mesec in pol odšel v ZDA, kjer bo z ekipo Miami Heat, s katero ima pogodbo za naslednjo sezono, igral v poletnih ligah v Orlandu in Las Vegasu. Kot je znano, je Zoran Dragić po težkih mesecih v Phoenixu, ko ni dobil priložnosti za dokazovanje, februarja skupaj z Goranom prestopil v Miami Heat.

"V Phoenixu je bilo zelo neprijetno. Nisem igral, malo sem treniral in ves čas razmišljaj, kako imajo igralci, ki so komaj prišli z univerz, prednost pred mano. Na srečo sem imel ves čas ob strani starejšega brata, ki se mu je v prvi sezoni v ligi NBA godilo podobno. Ves čas mi je govoril, da moram biti potrpežljiv, pridno delati in da bom zagotovo dočakal priložnost. V Phoenixu je nisem, zato sva bila oba zelo zadovoljna, da sva prestopila v Miami. Goran je za to vedel že kakšen teden pred zadnjim dnem prestopnega roka, jaz pa sem za to izvedel le dva dni prej," je uvodoma dejal Zoran Dragić.

"V Miamiju je bilo na začetku vse zelo lepo, nato pa sem hitro prišel do spoznanja, da me bo klub poslal v razvojno ligo. Odločitev mi ni bila po godu, vendar sem dojel, da potrebujem igranje in da mi na daljši rok zagotovo ne bo škodovalo," je dodal Zoran, ki je razvojni ligi odigral le štiri tekme. Z odličnimi predstavami, na katerih je imel povprečje več kot 16 točk, je prepričal vodilne iz Miamija, da so ga vrnili v prvo ekipo.

Zoran Dragić
Zoran Dragić FOTO: Damjan Žibert

Nato je prišla zadnja tekma sezone. "Eden največjih zvezdnikov košarke v ZDA, Dwyane Wade, ki je izjemno prijazen fant, mi je pred tekmo dejal, da verjame vame in da je prepričan, da bom tokrat dobil priložnost za igro. Res sem jo in jo odlično izkoristil," je dejal Zoran Dragić, ki je na tej tekmi proti Philadelphii igral kar 41 minut in dosegel 22 točk.

Ker se Miami ni uvrstil v končnico, se je Zoran Dragić hitro vrnil v Slovenijo. Kot pravi, komaj čaka, da zaigra za Slovenijo na evropskem prvenstvu. "Pogovarjal sem se z nekaterimi soigralci in odločeni smo, da naredimo dober rezultat. Imeli bomo mlado ekipo, ki bo lahko igrala hitro košarko," je dodal Zoran in pristavil, da se bo Goran o igranju za reprezentanco odločil po lastni vesti ter da bi se zelo razveselil povratka Bena Udriha v reprezentanco.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
13. 05. 2015 20.12
-25
ampak res...kdo je to ??
krekerji2
13. 05. 2015 19.37
+18
Upam, da bosta oba igrala.
rambek
13. 05. 2015 19.13
+2
goran si mora premislit
sergej20
13. 05. 2015 14.54
-1
kdo bo drugi play če goran nebo nastopil na eurobasketu?prvi bo udrih če bo prišel igrat.drugi pa bi lahko bil nikolič ali pa dončič.mislim da sta oba dobra....
Seljako1899
13. 05. 2015 16.14
+11
Ti resno misliš da 16. letni fant lahko zaigra? Če to nardijo potem bodo poprdeli po celi črti...že tko al tko so šanse majhne kaj šele če bodo mel take mulce v ekipi...čast njegovemu talentu ampak ni niti malo izkušen njegov čas bo čez par let ne pa sedaj...
sergej20
13. 05. 2015 16.51
-1
teška bo...lahko bi lakoviča iz pokoja spravili ker drugače če nebo gorana bo zelo teško...
Houdor
13. 05. 2015 14.44
-9
Škoda njegovega talenta. Na klopi bo zakrknu, ko jajc na soncu.