VIDEO: Zmajem 'triler' v Stožicah

Košarkarji Uniona Olimpije so v 13. krogu regionalne lige ABA gostili podgoriško Budučnost. Odločitev o zmagovalcu je padla šele po treh podaljških, bolj srčni in spretni v odločilnih trenutkih dvoboja pa so bili gostitelji. Zmaji so po pravem košarkarskem "trilerju" slavili s 95:92.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Zmaji so v izjemnih okoliščinah in po kar treh podaljških premagali Budućnost in se tako na lestvici priključili ekipam, ki se potegujejo za uvrstitev v evropska tekmovanja. Za Ljubljančane je bila tekma ključna v boju za čim višja mesta v ligi Aba, saj bi jih poraz pahnil v spodnji del razpredelnice, zmaga, ki jo lahko nadgradijo že v četrtek na novi domači tekmi proti Radničkemu, pa jim daje mirnost in zagon za trdo delo med prazniki.

Union Olimpija je tekmo začel zmedeno in nepovezano, kar je po svoje razumljivo, saj je bilo pod košem, na katerega so napadali, zbranih dvanajst slovenskih lepotic, ki so pozirale za klubski koledar. Jerneja Podbevšek Zembrovky, Jinny Ribič, Daša Podržaj Hrvatič, Iryna Osypenko Nemec, Renata Bohinc Peterka, Alenka Košir, Sanja Grohar, Tjaša Kokalj, Živa Vadnov, Nives Orešnik, Sabina Remar in Iris Mulej bodo naslednje leto krasile koledar, katerega izkupiček bo klub namenil pomoči potrebnim.

Union Olimpija - Himki - 9

Košarkarski navdušenci so v obračunu Olimpije in Budučnosti videli kar tri podaljške. (Foto: Aljoša Kravanja)

Ko so domači igralci uredili svoje misli, je tudi rezultat na semaforju dobil atraktivnejšo podobo. Od zaostanka 4:12 so zmaji prišli v ospredje 26:25, prednost pa v nadaljevanju povišali na 43:35. Tu se je njihova trda igra v obrambi ustavila, gostje pa so še pred zadnjo četrtino ujeli priključek.

Naslednjih petindvajset minut igre je bilo maksimalno izenačenih. V rednem delu so podaljšek izsilili gostje, saj je imel Union Olimpija zadnji napad oziroma dobre tri sekunde za morebitno zmago – Teemu Rannikko je poskusil s sredine igrišča. V prvem podaljšku so bili zmagi bližje igralci Budućnosti, ki pa v zadnjih sedmih sekundah niso našli poti do koša, v drugem znova gostje, saj je Union Olimpijo iz skoraj že izgubljenega položaja rešil Finec Rannikko, v tretjem pa je Union Olimpija vendarle prišel do zmage. Junaka sta bila Alen Omić in Jaka Blažič, ki sta v zadnjih devetdesetih sekundah ohranila mirno roko s črte prostih metov in zeleno-bele prvič v tej sezoni v ligi Aba popeljala do tretje zaporedne zmage.

Izid:
Union Olimpija
- Budućnost 95:92 (16:20, 32:30, 43:42; 60:60, 70:70, 82:82) po 3 podaljških
Blažič 19, Rannikko 17, Salin in Baynes 14, Omić 10; Vitkovac 33, Mihailović 24
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
 
VDv1983 18.12.2012 16:28:37
ufff kaki vrhunnnci
Več komentarjev