Košarka

Gasol potrdil, da bo igral na olimpijskih igrah: 'Zika je resna tema, toda čutim odgovornost do reprezentance'

Barcelona, 25. 06. 2016 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski košarkarski reprezentant Pau Gasol se je po opozorilih, ki jih je v javnost pošiljal zaradi virusa Zika, vseeno odločil, da bo nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. To je velika zmaga za organizatorje, ki so se bali nove odmevne odpovedi.

Pau Gasol med tekmo v barvah španske reprezentance.
Pau Gasol med tekmo v barvah španske reprezentance. FOTO: Reuters

Pau Gasol bo zaigral na svojih zadnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Tako je eden najprepoznavnejših španskih športnikov zapisal v dnevniku MARCA, potem ko je 35-letni Katalonec in član ameriške ekipe Chicago Bulls več tednov svoj nastop z opozarjanjem na virus Zika postavljal pod vprašaj. V kolumni za najbolj brani španski športni dnevnik je Gasol zapisal, da je čutil "odgovornost" tako do opozarjanja ljudi kot do španske reprezentance. "Sprejel sem odločitev glede tega, če bom na voljo reprezentanci za Rio 2016. Želim oditi tja, želim biti z ekipo, želim odigrati še svoje četrte olimpijske igre in želim še enkrat braniti barve te reprezentance," je zapisal Gasol. Ta je pred časom na nekem dogodku svojega pokrovitelja priznal, da razmišlja o bojkotu iger zaradi širjenja virusa Zika, omenjal je tudi preventivno zamrznitev sperme, če se bo za odhod v Brazilijo le odločil. Zdaj se je, o hranjenju telesnih tekočin enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov pa zaenkrat še ni informacij.

"Moja odgovornost je bila, da sem opozarjal na Ziko, ker je to resna tema. Moja odgovornost pa je tudi, da grem z reprezentanco na te igre," je še dodal Gasol, ki bo gotovo na seznamu igralcev selektorja Sergia Scariola. Italijanski trener bo igralce po ponedeljkovi uradni objavi na treningih zbral prvega julija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PartyTime
25. 06. 2016 10.44
+6
Udrih tudi cuti odgovornost do reprezentance in zato ga ne bo... ima ravno planiran skok v morju ravno zadnji dan prvenstva...