Košarka

NBA: Ginobili še ne bo šel po Duncanovi poti

San Antonio, 15. 07. 2016 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Argentinski košarkarski zvezdnik Manu Ginobili je podaljšal pogodbo z moštvom San Antonio Spurs, edino ekipo v ligi NBA, za katero je igral. Podpisal je enoletno pogodbo in tako zavrnil namigovanja, da se bo športno upokojil, tako kot njegov soigralec in dober prijatelj Tim Duncan.

Manu Ginobili, za ekipo je v povprečju dosegal po 14 točk, je pogodbo in 15. leto igranja za ekipo iz Teksasa najavil že prejšnji teden in tako utišal govorice, da se bo pridružil Timu Duncanu, ki je pred kratkim sporočil, da je končal bogato kariero pri San Antoniu. Moštvo iz Teksasa je bilo dolga leta prepoznavno po udarni trojki Duncan-Ginobili-Parker. Osemintridesetletni košarkar bo v eni sezoni bogatejši za 14 milijonov dolarjev.

Košarkar je bil na draftu v ligo NBA izbran že leta 1999 in dvakrat igral tudi na tekmi vseh zvezd. Posebno nagrado je prejel leta 2008, ko je bil izbran za najboljšega šestega igralca v ligi, oziroma najboljšega igralca rezervne klopi. To je po podpisu pogodbe s Paujem Gasolom že druga pozitivna novica za navijače San Antonia, katere je Duncan obvestil, da se po 19 letih košarke poslavlja od aktivne kariere. Gasol, ki je prišel iz Chicaga, bo poizkušal nadomestiti Duncana, v moštvu pa bosta v novi sezoni še igrala Ginobili in Francoz Tony Parker.

Tony Parker, Tim Duncan in Manu Ginobili z pokalom za naslov prvaka lige NBA leta 2014.
Tony Parker, Tim Duncan in Manu Ginobili z pokalom za naslov prvaka lige NBA leta 2014. FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nebi
15. 07. 2016 10.39
+8
Ginobili... Ker car je ta model.
gost20
15. 07. 2016 11.22
+0
je ja, samo zdaj pa bi res že lahko šel v pokoj,...
HAKEasd
15. 07. 2016 11.49
-1
zakaj pa? če čuti da lahko še igra na najvišjem nivoju zakaj bi. Pa tudi dobro pogodbo je dobil.
gost20
15. 07. 2016 17.25
+3
zato, ker je STAR in lahko čuti mi pa čutimo, ko ga gledamo, da je njegov čas že odšel in očitno se človek ne more sprijaznit z koncem,... pač logično, da mu podaljšajo in mu jo bodo še naprej dokler bo "čutil" oz. dokler bo cuzal dolarčke še naprej,... bodimo realni slab je ni več to to kar je logično glede na leta in še samo zavlačuje naj gre v evropo še eno sezono odigrat pa je to to,... BIL je full dober igralec sedaj je pa FULL slab in je čas za penzijo nevem kaj ded glumi
HAKEasd
15. 07. 2016 21.53
-5
je vredu vidim da FULL spremljaš nba za to kar ga SAS potrebuje je soliden ni več kar je bil ampak to je logično tako da ...