Košarka

Glas: Naša želja je, da prekinemo niz porazov

Ljubljana, 22. 03. 2024 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije v marcu še čakajo na prvo zmago. To bodo poskušali doseči to soboto, ko bodo v 24. krogu lige Aba gostili Mornar iz Bara. Proti predzadnjemu moštvu lige bodo Ljubljančani skušali prekiniti niz porazov in si hkrati zagotoviti čim boljše izhodišče pred končnico. Tekmo si boste lahko v soboto ob 17.00 v živo ogledali na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Cedevita Olimpijo pred novo tekmo v ligi ABA
    00:41
    Iz 24UR: Cedevita Olimpijo pred novo tekmo v ligi ABA
  • Zoran Martić pred tekmo z Mornarjem
    00:30
    Zoran Martić pred tekmo z Mornarjem
  • Gregor Glas pred tekmo z Mornarjem
    00:26
    Gregor Glas pred tekmo z Mornarjem

Ljubljančani bodo skušali v Areni Stožice proti kolektivu iz črnogorskega obmorskega mesta Bar prekiniti niz treh zaporednih porazov v regionalni ligi. Zasedba glavnega trenerja Zorana Martića bo hkrati skušala ostati v boju za četrto mesto na lestvici tekmovanja, kjer so po izkupičku zmag in porazov trenutno izenačeni z Zadrom (14 zmag, devet porazov), a ima Zadar, ki je Olimpiji minuli konec tedna prizadejal tretji zaporedni poraz, boljši izkupiček v medsebojnih obračunih.

"Pred nami je še ena zelo pomembna in hkrati zahtevna tekma. Zavedamo se, da bo ekipa Mornarja na tekmo prišla motivirana, v zadnjem obdobju so naši tekmeci po slabšem uvodu v sezono dvignili raven svoje igre. Naša želja je, da prekinemo niz porazov, še posebej pred domačimi navijači, ki jih ob tej priložnosti vabim na tekmo, saj nam lahko pomagajo, da pridemo do te pomembne zmage," je pred obračunom z Mornarjem, kjer je tudi preživel delček svoje kariere, povedal Gregor Glas.

Gregor Glas
Gregor Glas FOTO: Luka Kotnik

"Zelo pomembna tekma za nas. V Stožicah želimo na obračunu z Mornarjem prekiniti niz treh zaporednih porazov. Mornar je ekipa, ki je ne smeš podcenjevati, v zadnjem obdobju pa so naši tekmeci precej dvignili formo in zabeležili nekaj pomembnih zmag, ki so jih dvignili z zadnjega mesta na lestvici. Pred nami je dober izziv, a menim, da imamo dovolj motivacije in znanja, da uresničimo svoje cilje," je pred sobotno tekmo povedal glavni trener Zmajev Zoran Martić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V regionalni ligi je Mornar po 23 odigranih tekmah pri izkupičku petih zmag in 18 porazov. Črnogorci imajo eno zmago več kot novomeška Krka, ki je trenutno na zadnjem mestu lestvice, potem ko je Mornar sezono začel z eno zmago na prvih 15 tekmah. Na osmih tekmah pred prihodom v Ljubljano je zasedba, ki jo s klopi vodi glavni trener Mihailo Pavićević, zabeležila štiri zmage. V zadnjem kolu pred dvobojem s Cedevito Olimpijo je Mornar tesno ugnal Igokeo s 86:84. Dvoboj je z zabijanjem v zadnjih izdihljajih srečanja odločil Uroš Luković. Pri Mornarju so štirje košarkarji dosegli dvomestno število točk, največ, 20, jih je dal Marcus Weathers.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na prvem medsebojnem srečanju v Baru so bili Zmaji na sicer rezultatsko izenačeni tekmi večino časa v ospredju, ključno razliko na poti do zmage z rezultatom 86:74 pa so si ustvarili na začetku zadnje četrtine. V dvorani Topolica so bili v zeleno-oranžni zasedbi strelsko v ospredju Karlo Matković (24), Jaka Blažič (19) in Justin Cobbs (16), pri Mornarju pa je 16 točk dosegel Weathers, sledila pa sta mu Tavian Dunn-Martin (11) in Nemanja Vranješ (10).

Cedevita Olimpija - Mornar
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
22. 03. 2024 15.14
Srečo imajo da so v ligi ABA tudi ekipe z dosti manjšim klubskim proračunom. Če teh ne bi bilo, bi bilo isto kot v Evropi lansko leto in letošnje leto. Tako pa pač lahko po sramotnem porazu zaradi sramotne igre, naslednjo tekmo zmagajo in se hvalijo s kolektivnostjo.
zmerni pesimist
22. 03. 2024 14.36
+2
Pobožna želja
Čudovita
22. 03. 2024 14.35
Sama si želim, da pojeste sladoled.
oježeš
22. 03. 2024 14.33
Sam vam namreč želim, da začnete zmagovati. Ampak za doseganje zmag se morate zmeniti med seboj kako igrati in, ali želite zmagovati.