Košarka

Golden State kljub zgolj 11 točkam MVP-ja Curryja zlahka do prve zmage v finalni seriji s Clevelandom

Oakland, 03. 06. 2016 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji moštva Golden State Warriors so v uvodni tekmi finala severnoameriške lige NBA v Oaklandu prepričljivo ugnali Cleveland Cavaliers s 104:89. Moštvi igrata na štiri zmage, druga tekma, prav tako v Oaklandu, pa bo na sporedu v nedeljo.

Curry tokrat ni imel svojega dne - ob metu 4/15 je vknjiži zanj skromnih 11 točk.
Curry tokrat ni imel svojega dne - ob metu 4/15 je vknjiži zanj skromnih 11 točk. FOTO: AP

Gostitelji so polčas dobili z 52:43, a so gostom iz Clevelanda dopustili, da so se vrnili in Kevin Love je v tretji četrtini poskrbel za vodstvo Clevelanda s 64:63, kar je bilo drugo vodstvo gostov po tistem v uvodu tekme. A to je branilce naslova očitno prebudilo, saj je hitro sledila serija 15:0 za Golden State, ki je tekmo nato mirno pripeljal do konca.

Slab večer je imel MVP lige Stephen Curry, ki je dosegel vsega 11 točk, a so njegove točke nadomestili soigralci. Kar sedem košarkarjev Golden Statea je doseglo dvomestno število košev, največ, kar 20 jih je dosegel Shaun Livingston, Draymond Green je 16 točkam dodal 11 skokov.

Najučinkovitejši na tekmi je bil košarkar Clevelanda Kyrie Irving s 26 točkami, LeBron James je 23 točkam dodal 12 skokov, Kevin Love pa je tekmo končal s 17 točkami in 13 skoki. Dvojnega dvojčka je z 10 točkami in 13 skoki vpisal tudi Tristan Thompson. A tekme ni odločila prva peterka, temveč igralci s klopi. Klop Golden Statea je tekmo končala s 45 točkami, košarkarji Clevelanda so jih dosegli 10. "Čeprav smo igrali dobro, jih je še vedno težko premagati. Njihova klop je dosegla 45 točk, kar je odločilo v njihovo korist. V nedeljo moramo biti boljši. Moramo jih nevtralizirati kolikor lahko. Prav tako njihovo klop. Livingston je bil danes izjemen," je po tekmi razlagal košarkar Clevelanda Kevin Love. Na drugi strani pa je Livingston po zbranih 20 točkah na prvi tekmi finalne serije razlagal: "Bili smo agresivni v obrambi. Andre Iguodala je bil odličen, prav tako Leandro Barbosa. Igrali smo dobro. Tekel mi je met s polrazdalje, verjel sem vase in bil samozavesten," je ob rekordnem dosežku v končnici razlagal 30-letnik.

Izid: finale, 1. tekma:
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 104:89 (28:24, 24:19, 22:25, 30:21)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deVil666
03. 06. 2016 15.36
+7
Huda moštvena zmaga GS proti solerjem ( trio adio ) iz Clevelanda s steroidi napihnjena žaba letos lahko samo sanja prstan...
CestniKolesar370Wattov
03. 06. 2016 14.16
+5
Sicer pa je to že 7. zaporedna zmaga GSW nad Clevelandom. Kdor misli, da se bo zadeva obrnila vprid Clevelanda, ta je večni optimist.
gost20
03. 06. 2016 13.29
+2
Kot sem rekel pred 4 dnevi odločila bo dosti,dosti bolj kakovostnejša klop GS-ja in res je bilo tako,... skratka GS bo prvak, Cleveland nima za burek. Doma bo eno tekmo Cleveland zmagal to pa je tudi vse,...
chelsealove
03. 06. 2016 10.40
+5
me zanima kakšen izgovor bo letos uporabu JAMES23 glede na to da je velika trojka cavsov zdrava hahah. aja pa preden začnete z izgovori da golden state sam trojke meče pa nič drujga....v letošni končnici je cleveland vodilna ekipa v zadetih trojkah...tolk o tem ;)
JAMES23
03. 06. 2016 11.27
-7
pa kak izgovor..lebron je dobro igral saj mu je manjkala 1ast...do 3dvojčka..res pa je da je zajeb...par klučnih napadov..a naslednjo bo bolš..ja nč klop gsw..je zmagala..vrjamem pa da na nasledni tekmi ne bodo imeli tako srečo.pa drgac pametnjakovič je gsw..vodilna ekipa u trojkah..tak da ne brci u temo..
chelsealove
03. 06. 2016 11.33
+8
poglej si na nba.com, v KONČNICI so cavsi vodilni v trojkah, ampak te preveč boli to priznat, ker pol nebi mogel več pljuvat po gs da sam trojke mečejo... hahaha
CestniKolesar370Wattov
03. 06. 2016 13.30
+1
Na naslednji tekmi Cavsi ne bojo mel te sreče k se ji reče odpoved Curryja in Thompsona. Ne napovedujejo strokovnjaki zastonj 4:1 v zmage GSW. In ko se to zgodi, kaj bo to povedalo o Clevelandu? Prav ničesar. Razen seveda tega, da imajo na Vzhodu lahko delo in vedno pridejo spočiti do finala.
HAKEasd
03. 06. 2016 13.59
+3
Pozdravljeni :D 1.obramba gsw-ja je bila IMENITNA 2. tako imenovani uncle drew splon ni PG pa čeprav igra na tej poziciji, ker človek ne zna orgarnizirat 1 napada vse dela lebron vse kar zna iving so tisti njegovi size-upi in neki crossoverji in če ima kaj sreče se kaj skotali v koš ali pa mu piščejo faul to je praktično vse kar zna(da mi nebi kdo omenjal obrambe nad curryem ker ga ni držal ampak ja je moral lebron HAHAHAAHAH SF na PG ). 3. JR.smith mogoče je samo ena tekma vendar so ga razorožili. 4. Kaj so cavsi mislili da igrajo prosti raptorsom da bodo imeli odprete mete za 3 to kar sem danes videl je bila imenitna obramba kot sem že zgoraj omenil. 5. Lebron se samo zriva pod koš saj naj se ampak iggy in vsi ostali so obravili imenitno delo njegov jumpshot pa je zanič neglede na tiste 2 trojke. 6. Cavse je dobesedno razorožila Gsw-jeva klop haha kaj bi bilo da bi bila pri metu curry in klay. 7. še nekaj kar se tiče obrambe na tej tekmi je praktično vsak igralec v GSW ustavil lebron celo Curry pa če verjamete al ne in kar se tiče tripl dabla kaj ti pomaga čpe spušiš za 20 pik in se ni niti za čuditi če bo praktično vsako tekmo dosegal take statse ker mora vse delati sam kot prejšnje leto. 8. evo pa smo pri koncu menim da bo serije prej konec kot lansko leto ni pa za odpisat cavsov še zdaleč ne to je vendarle le ena tekma in upajmo na zmago GSW-ja.
CestniKolesar370Wattov
03. 06. 2016 14.11
+5
JR Smith je začel tam kjer je lani začel finale. Love je človek brez srca in brez strasti za igro. Lebron odličen, ampak včeraj so ga razorožili kolikor se pač atleta kot je on sploh razorožiti da. GSW obramba je popolnoma drugačna zgodba, kot pa v konferenčnem finalu proti OKC. Mogoče GSW klop ne bo tako efektivna v naslednjih tekmah, ampak Curry in Klay prav tako ne bosta tako slaba, kot sta bila na prvi tekmi. To je tko ko skoncentriraš obrambo na najboljšega igralca, nasprotne ekipe, ki stoji 1 meter za črto. Raketa se odpre in do izraza pridejo vsi ostali. Mislim, da gre GSW po naslov prvaka s 4:1, ali pa celo metlo. Še enkrat več bo jasno, da če bi Cavsi zamenjali mesto na Vzhodu s San Antoniom, Oklahomo, Golden Stateom, bi teli marširali v finale vsako leto, Cavsi pa pač ne. To je tista razlika med trenutnim Vzhodom in Zahodom.
ochi
03. 06. 2016 10.02
+7
nič ni bila lahka zmaga. šele zadnja četrtina jih je odnesla. lebron pa razočaral po celi črti. nej že neha cuzat dudo pa pokaže zobe. della ne bo mogu celo serijo tolčt po jajcih.