Košarka

Golden State povedel proti Memphisu

Oakland, 04. 05. 2015 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NBA sta bili na sporedu prvi tekmi drugega kroga končnice. Na Zahodu je ekipa Golden State Warriors premagala Memphis Grizzlies s 101:86. Za poražence je Beno Udrih v 19 minutah dosegel sedem točk, skok in podajo. Na Vzhodu je bil Washington Wizards s 104:98 boljši od domače Atlante Hawks.

Na prvi letošnji medsebojni tekmi je Memhpis premagal Golden State, nato so vse druge tekme dobili bojevniki, ki so bili uspešni tudi na prvi tekmi drugega kroga končnice lige NBA. Grizliji tudi na tej tekmi niso mogli računati na Mikea Conleyja, ki še okreva po poškodbi obraza in vprašanje je, kdaj se bo sploh vrnil na igrišče. Že v prvi četrtini je najboljša ekipa rednega dela lige NBA vajeti igre prevzela v svoje roke, do odločilne prednosti pa je prišla v tretji četrtini, ko je gostom iz Memhpisa pobegnila na neulovljivih 17 točk. V domači ekipi je bil najbolj razpoložen Stephen Curry, ki je dosegel 22 točk, štiri manj je k zmagi prispeval Clay Thompson, v gostujoči ekipi pa je bil prvi strelec Marc Gasol, ki je zbral 21 točk, devet skokov in tri podaje. V 19 minutah igre je Beno Udrih za Memphis prispeval sedem točk, skok, podajo in ukradeno žogo.

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: Reuters

"Čeprav smo zmagali, je še vedno nekaj stvari, ki mi niso bile najbolj všeč. Tu mislim predvsem na igro v obrambi v prvi četrtini, ko smo dovolili, da so se nekateri njihovi igralci razigrali. Predvsem to velja za Zacha Randolpha in Marca Gasola. Ko so v obrambi zaigrali bolje, je bila tudi pot do zmage lažja," je po uvodni zmagi drugega kroga končnice dejal Steve Kerr. Ena tekma je bila na sporedu tudi na Vzhodu, Washington Wizards so z zmago v gosteh proti Atlanta Hawks s 104:98 povedli z 1:0 v seriji. Po prvi četrtini je bolje kazalo domači ekipi, ki je bila zelo učinkovita v napadu, saj je dosegla kar 37 točk, prejela pa enajst manj. Razpoložen je bil predvsem DeMarre Carroll, ki je v tem delu igre zadel tudi tri trojke. Vendar so se jim gostje iz Washingtona ob koncu tretje četrtine približali na dve točki zaostanka, na začetku četrte pa z delnim izidom 8:0 prišli do vodstva šestih točk, ki ga niso več izpustili iz rok. Z 28 točkami se je pri Washingtonu izkazal Bradley Beal, ki je točke dosegal, ko je bilo to najbolj potrebno, odlična pomočnika pa je imel v Johnu Wallu, ki je ob 18 točkah imel še 13 asistenc in Marcin Gortat, ki se je izkazal z 12 skoki in točkami. V domači ekipi je bil najbolj razpoložen DeMarre Caroll, ki je tekmo končal pri 24 točkah. Omeniti velja še 17 skokov Ala Horforta, ki je dosegel tudi toliko točk in imel ob tem še sedem podaj.

Izidi, končnica, polfinale:
- Zahod:
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 101:86
(Beno Udrih 19 minut, 7 točk, skok, podaja za Memphis)
- Golden State vodi z 1:0 v zmagah.

- Vzhod:
Atlanta Hawks - Washington Wizards 89:104
- Washington vodi z 1:0 v zmagah.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GoMavs
04. 05. 2015 10.51
+1
Warriors - Grizzlies bo še težka serija, upam na napredovanje Wizardsov, zanimivo bo tudi med Raketam in Clippersom. Upam pa da Bullsi vržejo vn LeFlopa & Co.
JAMES23
04. 05. 2015 09.57
+2
BRAVO WIZARDSI!!!!!!!!
Hachi
04. 05. 2015 08.07
+3
potrebno je povedat, da je Beno dal 5 pik v zacetku prve cetrtine, potem pa ga nikjer ni bilo. beki GS so beke Memphisa pojedli kot malo malico. Curry se je delal norce iz njih, Benota je solal tak, da je trener nekaj casa celo igral brez playa.skratka z lahkoto in zasluzeno zmaga Warriorsov.