Košarka

Curry: Še pred enim tednom smo bili na robu izpada

Oakland, 31. 05. 2016 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Znana sta oba udeleženca velikega finala lige NBA. Aktualni prvaki Golden State Warriors se bodo v ponovitvi lanskega finala v sklepnem dejanju letošnje sezone na štiri zmage udarili z moštvom Cleveland Cavaliers. Prva tekma finala bo v noči na petek v dvorani Oracle Arena na pacifiški obali ZDA v Oaklandu.

Košarkarji Golden Stata so na sedmi tekmi finala zahodne konference s 96:88 premagali Oklahoma City Thunder ter se s skupnim izidom 4:3 v zmagah uvrstil v zadnji krog, v katerem bodo v sklepnem dejanju sezone skušali ubraniti lani osvojeni naslov prvaka. Najboljši strelec večera v dvorani v Oaklandu je bil domači zvezdnik bojevnikov Stephen Curry, že drugo leto zaporedoma najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA, s 36 točkami, Curry je zadel kar sedem trojk. Pomoč je imel pri Klayu Thompsonu z 21 točkami, od tega je zadel šest trojk. Pri Oklahomi se je Kevin Durant ustavil pri 27 točkah, Russell Westbrook pa je vpisal 19 točk in 13 podaj. Branilci naslova iz Golden Stata so bili že na robu izpada, a so se rešili ter na koncu osvojili konferenčni finale. Bojevniki so zaostajali kar z 1:3 v zmagah in tako kot komaj deseto moštvo v zgodovini prvenstva nadoknadili zaostanek treh zmag, da bi dobili konferenčni finale. Golden State se bo za drugi zaporedni naslov prvaka lige NBA v velikem finalu pomeril z zmagovalcem vzhodne konference Cleveland Cavaliers. Prva tekma finalne serije, lovoriko bo osvojilo moštvo, ki bo prvo zbralo štiri zmage, bo v noči s četrtka na petek, v dvorani Golden Stata v Oaklandu. Cleveland je v finalu vzhodne konference potreboval šest tekem, napredoval je z izidom 4:2 v zmagah, da je izločil Toronto Raptors.

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: AP

Veliki finale najelitnejšega klubskega košarkarskega prvenstva na svetu bo ponovitev lanskega finala lige NBA, v katerem so Warriors (Bojevniki) potrebovali šest tekem, da so s 4:2 v zmagah premagali Cavaliers (Konjeniki). Za Golden State je to bil prvi naslov prvaka lige NBA po letu 1975, Cleveland pa je takrat še v svojem drugem finalu ostal praznih rok. Junak ekipe iz Oaklanda je bil Curry, ki je šest točk dosegel v zadnjih 78 sekundah obračuna proti Oklahomi. "Tokratna končnica je bila precej težka za Stepha zaradi poškodbe kolena, ampak na odločilni sedmi tekmi je bil naš ključ do zmage, pač zaradi tega je košarkar, kakršen je," je po koncu dejal trener bojevnikov Steve Kerr. Košarkarji iz Golden Stata so v končnico vstopili z najboljšo statistiko v rednem delu, ko so nanizali kar 73 zmag ob le devetih porazih, nato pa je sledil hladen tuš v konferenčnem finalu Zahoda. "Še pred enim tednom smo zaostajali 1:3 v zmagah in prav vsi so mislili, da smo bili že odpisani. Ampak najpomembneje je bilo, da smo v garderobi ohranili pozitivno vzdušje in da nas niso premagale negativne misli. 'Dajmo, poskusimo se domisliti česa, kako si lahko pregrizemo našo vrnitev nazaj v seriji in bomo videli, kaj se bo zgodilo.' Te miselnosti smo se držali na zadnjih treh tekmah. Prepričani smo bili, da smo na pragu nečesa res posebnega. Sigurno je to bila vrnitev po zaostanku 1:3," je dejal MVP rednega dela Curry. Košarkarji Oklahome so bili povsem potrti. Stanje je najbolje opisal Durant: "Seveda, da zelo boli takšen poraz, še zlasti po tem, ko smo vodili s 3:1. Tako zelo smo si želeli veliki finale. Tako zelo smo si želeli postati prvaki. Zato je vse skupaj prav bedno, čeprav je bila res težka serija."

Izid, konferenčni finale, Zahod:

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 96:88
(Golden State je napredoval v finale lige NBA s 4:3 v zmagah).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

takje
31. 05. 2016 19.29
+3
Moje mnenje je, da so letos Cavsi močnejši v finalu kot lani, ker je Irving zdrav, na drugi strani pa Štef tudi ni tisti ta pravi, ker je ravno v končnici staknil dve poškodbi zapored. To je hud udarec za njega in ekipo, izgubil je ritem tekem. King James je neverjetno motiviran, lačen naslova, kar se vidi iz letala in bo z Irvingom šel do konca. Izkazalo se je, da extra posameznik ni več dovolj, za uspeh morata biti dva extra igralca. OKC so imeli neverjetno priložnost, tudi dvojec KD in RW sta nabolj dominanten par lige, a sreča jim je obrnila hrbet. Bili so boljši. Za finale ima po mojem mnenju par James-Irving prednost pred parom Štef-Thompson, je bolj vsestranski, to pa v finalu šteje največ. Finale bo spektakel, kjer GSW tudi ne bodo kar tako zadevali iz vseh strani in dosegali 130 točk. Cavsi igrajo čvrsto, na moč, lahko pa imajo tudi strelske vaje. Čaka nas pravi spektakel, morda celo 7 tekem.
CestniKolesar370Wattov
01. 06. 2016 13.50
-1
GSW so bili lani malinovci. Nihče izmed njih še ni videl finala od blizu in tresle so se roke. Letošnja ekipa je praktično ista in v finalu bo manj pritiska, kot lani.
Old623
31. 05. 2016 18.52
+2
Ko berem komentarje me je kar bruhat. Kako sploh kdo od vas ve kdo bo zmagal serijo? Na eni strani so Curry, thompson,green,igy ki so izjemni strelci z razdalje.Na drugi strani pa so James, Irving, Love ki več uporabljajo prodore in igro na moč. Dejstvo je da ko se GSW-ju odpre bojo bli nerealni, ko jim pa ne bo šlo bojo pa u zatonu ker cavsi enostavno dominirajo z igro pod košem + boljše povprečje meta za 3 imajo od GSW. P.S. kot je pa rekel ameriški komentator to je lepa igra kar igra GSW ampak uničuje mlade igralce ki bi samo metali in nič več igrali na fizično moč
Prodigy93
31. 05. 2016 16.25
+6
Golden state z Cavsi nebo imel takšnih problemov kot z OKC, ker niso visoki. V finalu bo GSW-jeva small ball postava prišla še bolj do izraza, kot pa v tej seriji. Na drugi strani pa bodo Cavsi prvič zaigrali z ekipo na zahodu, tule pa lahko kar pozabite filme, da bodo kazali takšne predstave kot proti kvazi ekipam ala Raptors... Zanimivost letošnjih playoffov se je končala danes z 7 tekmo okc-gsw. Finale bo 4:1 :)
HAKEasd
31. 05. 2016 18.35
+0
bomo videli kaj bo upam na zmago gsw ampak pomoje spet ne bodo cavsi tako lahek nasprotnik
CestniKolesar370Wattov
31. 05. 2016 14.41
+4
Mal mi je škoda OKC po pravici povedano. KD in RWB čista elita. KD en najboljših scorerjev vseh časov, RWB atlet kakršnega še ni bilo na PG poziciji. OKC še nikoli niso bili na nivoju, kot letos v playoffu. Ja, so bli v finalu par let nazaj, ampak letos so dejansko dominirali. KD gre verjetno drugam in OKC dinastija bo propadla.
gost20
31. 05. 2016 14.04
+8
MALO PRIMERJAJTE EKIPO gs IN clevelanda ;) CLEVELAND NIMA ZA BUREK PROTI GS! KLOP gs-ja je 100x močnejša in to bo odločalo ;) pa adijo poznavalci košarke, itd,... lahko razglabljate koliko hočete pa je vse v prazno, ker nimate osnove! klopca, klopca dečki bo tehtnica ;) tu pa pol pride škrblavi oz. zlati zob Speights, Barnes, Barbosa, Livingston,... a cleveland: delavedova :) totalni burek, jefferson - penzijonist,številka na igrišču, shumpret-na vsaki šesti tekmi, da dvomestno število točk,.... daj dajjjj nimajo za burek! GOLDEN STATE PONOVNO PRVAKI, ČESTITKE!!!!!!!!
gost20
31. 05. 2016 14.15
+1
* EDINA PREDNOST JE , DA SO SPOČITI CLEVELAND, SAMO NE MOREJO PROTI TAKIMA TALENTOMA KOT STA CURRY IN THOMPSON! pa so lahko trije le broni :))
gost20
31. 05. 2016 14.19
+0
a, ko sem napisal, da bo toronto dobil dve tekmi doma, ste se TUKAJ vsi smejali 90% tu gori se vas je smejalo,... ste govorili, da bo metla... pa kaka metla?!?! :))) pa vi kujete v zvezde ta cleveland kao strah in trpet pa kje je to strah in trepet??? love ne pride do izraza, irving pa james pa NE MORESTA VSE SAMA,.... napihovalci eni
gost20
31. 05. 2016 14.19
+1
CestniKolesar370Wattov
31. 05. 2016 14.32
+1
Ne da bi kovali Cleveland v nebo, ampak Vzhod je tako slab, da bi 3 metle lahko podaril kdorkoli izmed teh: San Antonio, GSW, OKC. Portland in Clippersi bi prišli do finala, če se ne bi srečali s Cavsi prej.
iwilliwillhacku
31. 05. 2016 19.38
+1
@friedman: Portland in Clippersi bi prišli do finala, če se ne bi srečali s Cavsi prej. KAAAAAAJ?
CestniKolesar370Wattov
31. 05. 2016 13.19
+9
Da vam neki povem, da ne boste odkrival tople vode. Številki 2 dodaš 50% in imaš 3. Če mečeš trojke 50%, je isto kot da mečeš jump shote iz rakete s 75%. 75% FG danes nima nihče. Za najboljša šuterja vseh časov sta veljala Ray Allen in Reggie Miller. Po % zadetih trojk je Miller na 49. mestu vseh časov, Ray Allen pa na 37. Curry je na 2. mestu, Thompson pa na 12. Predstavljaj si zdaj to. V ekipi imaš 2 izmed all-time najboljših šuterjev. En izmed njih podira rekorde v trojkah in efektivnosti in je 2x MVP lige. Drugi je trenutno med top 3 šuterji na svetu in podira rekorde s 37 točkami in 9 zadetimi trojkami v eni sami četrtini recimo. Igrate proti Oklahomi, Ibaki, Adamsu, Durantu. A pošljete igralce polagat na koš? A pošljete Curryja windmill zabijat Adamsu? A pošljete Thompsona dat facial dunk Ibaki? E zato pa niste vi trenerji.
PartyTime
31. 05. 2016 09.32
-1
Moje mnenje: To kar igra GS je bedarija od košarke... samo trojke vidjo. Kje je košarka 1na1, mal več fizičnega kontakta, ni takoj piskan prekršek... da ne govorim o tem kriljenju in dretju pa nastopanje pred gledalci ko se zadene trojka, ko da so v cirkusu. In pa se mi zdi da je Thompson tisti ki vleče GS in ne Curry... Thompson je garač ki je naredil razliko v tej seriji, Curry pa je prisesek... Ko so na parket stopili Pippen, Rodman in JORDAN & ekipa si pred TV-jem začutu respekt ki so ga mel, obnašal so se kot gospodje, to dans je pa otroški vrtec... ko gledaš to dans se prepričuješ da ne preklopiš programa oz. ugasneš in greš spat... Drugače Čestitam GS in Cavs-om za finale... da ne bo spet kdo imel neke iluzije in se odloču za koga navijem po tem postu... Sem za Lakerse ze 22 let in bom še naslednjih ?? let :).
tekač
31. 05. 2016 11.46
+11
Če pa je bil Rodman gospod, potem je košarkaška žoga tudi štirioglata.
PartyTime
31. 05. 2016 11.55
+3
Rodman je bil in bo Gospod za te otroke dans... Rodman bi jih tepu non-stop, oni bi pa jokal...
ziggi1
31. 05. 2016 12.07
+2
a si ti sploh gledov tekmo? nwm kaj imas proti 3? ali jih tvoja ekipa ki navijas zanjo nezna metat? valda bojo igral 3 ce najvec steje kekec. poglej tekmo drugic in pol komentiraj
mafija leva drogeraška
31. 05. 2016 12.20
-2
ko ga vidim žvekat tisto plastiko, moram res takoj preklopit :)
User416781
31. 05. 2016 12.28
-2
Seveda je v časih Jordana, Pippna, Rodmana in ostalih bila košarka nekaj popolnoma drugačnega kot tole danes. Danes je to cirkus Prepričan sem, da bi ta GS Chicago iz časov Jordana nasul brez večjih težav. Res pa je, da domnevam, da vas je bolj malo takih na tem forumu, ki ste že takrat spremljali košarko.
jeanjak
31. 05. 2016 13.18
+4
Čaki mal... GS bi nasul Chicago iz časa Jordana? ..ti to resno al je tiskarski škrat? :D
PartyTime
31. 05. 2016 13.22
-2
Ziggi1 ti pa verjetno okol 2000 rojen... Napisem da mecejo sam trice, da se moram in verjetno se kdo prepricvat sej bo bols da ne preklopm... In ti me vprasas ce sem gledal tekmo!? In ne mors verjet da vem, da 3 najvec steje matematika dela cudeze. In ne, nisem proti 3 ampak da si pa samo to sposoben speljat vecine tekme pa ni za nikamor... Preberi si kak clanek od Greg Popovica in njegovo misljenje o 3... Sej ves kdo je Popovic? Pa pejt potem se njemu mal sikat...
User416781
31. 05. 2016 13.53
+1
jenjak - želel napisat, da bi Chicago nasul GS...saj je tako mišljeno, ampak je malo nerazumljivo..:(
CestniKolesar370Wattov
31. 05. 2016 14.51
+3
Navijam za GSW, to se ve. Ampak da bi GSW brez težav nasul Chicago iz zlatih časov... To pa ne. Pippen je bil 8x najboljša peterka obrambnih igralcev v NBA, Jordan pa 9x. Ni mi treba poudarjat da kogarkoli sta hotla ustavit, sta ga. Tle bi rotacija delala čuda. Kerr bi štartal iz klopi, MJ in Pippen bi krila Thompsona in Curryja in to uspešno. Rodman je bil 2x najboljši obrambni igralec leta. Koga bi kril? Lahko tudi Boguta, ker današnji centri so manjši. Ampak po mojem bi kril Greena in to uspešno. Kdo ostane? Recimo Barnes in Bogut / Longley in Kukoč brez težav. Ampak to je obramba, kaj pa napad? OKC je dominiral GSW pod košem, RWB se je sprehajal do obroča. Misliš, da se MJ in Pippen ne bi? Curry in Thompson ne bi mogla krit Jordana in Pippena, to se ve. Verjetno bi Igoudala kril Jordana, ampak potem se jim podre cel sistem igre.
User416781
31. 05. 2016 18.29
Očitno sem nehote ustvaril celo zmedo - kot sem že napisal vmes bi Chicago iz tistih časov po mojem menju brez težav opravil z današnjo postavo GSW. Friedman - tako da se absolutno strinjam s teboj...
Trend01
31. 05. 2016 20.08
-2
Meni se je košarka, ki je bila vredna vstajanja ob čudnih urah končala v sezonah, ko sta se nadigravala Bird in Magic. Nato Lakersi z mesarskimi Pistonsi in nazadnje z Bullsi. Žal se Magic in Air nista mogla večkrat srečat. Škoda. Luč je še sijala s Houstonom in tudi Spursi. Vse ostalo je le še body-building. A košarka med leti 1980 - 1995 (+- par let), to je bila košarka! Pa še Evropa je imela fenomenalno košarko! Pač, moje subjektivno mnenje.
gost20
31. 05. 2016 08.20
-9
Pričakovano GS! Zdaj pa lepo popapat za malo malico Cleveland to bo itak z lahkoto gospod Curry pa še malo doda gospod Thompson pa "debeli" Green ta čas pride v formo, Green bo lepo razcotal pod košekom Clevelenda, gospod Curry bo šetal po igrišču ostale, gospod Thompson bo pokal trojke pa pol še Iguodala bo ta čas "vstal iz pepela" in igral kot v starih časih pri Philadelphiji pa pol še starina Bogut kakega zabije, pa zlati zob Speights kakega zabije v košeka, pa eh ne da se mi več naštevat, ker brezveze glejte res noo pa Cleveland bo pečenka-NE MORE CLEVELAND AMA NI ŠANS PROTI TAKO MOČNI EKIPI KOT JE GS,.... EH LAHKA MALCA! ČESTITKE GS NA DRUGEM ZAPOREDNEM OSVOJENEM NASLOVU, kapo dol GOSPOD Curry, kapo dol! Takoj za Jordanom najboljši igralec v zgodovini košarke na planetu zemlja,... tako zdaj pa se počasi odpravljam v mesto na čevape pa pivo - proslavljati! čin, živeli
james007bond
31. 05. 2016 08.25
+9
Brcavrit
31. 05. 2016 10.20
+3
Upam, da jih Cleveland odpihne. Ze zaradi tebe!
User416781
31. 05. 2016 12.30
-2
Dol mi visi za ene in druge - to vse skupaj ni k od košarke v primerjavi s tem, kako se je igralo pred 20 leti.
PartyTime
31. 05. 2016 13.25
+1
Ne pisi take, bos kekec tako kot jaz. Danasnja mularija ve vse... Ceprav kosarko poznajo mogoce 10-12 let.
gost20
31. 05. 2016 13.37
+0
mogoče bom prodal use kar imam in naložu na Golden State, ko bo igral doma - to bo FIX!! Da zaslužim denarce :) GOSPOD CURRY, GOSPOD mi bo "prinesel" $,....
User416781
31. 05. 2016 13.55
+1
Glede na to, da je GS favorit, ne boš s tako stavo ravno veliko zaslužil...