Košarka

Goran Dragić se je razgovoril o mamini musaki, srbski pevki Ceci in Jimu Carreyju

Miami, 11. 10. 2016 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bliža se začetek tekmovanja v ligi NBA, 25. oktobra bodo na sporedu prve tekme nove sezone. Slovenski reprezentant Goran Dragić, ki bo nosilec igre prenovljenega Miamija, je v intervjuju razkril kopico zanimivih življenjskih podrobnosti: o glasbenemu okusu, petju pod tušem in tudi, kdaj je nazadnje jokal.

Goran Dragić bo prvi organizator igre Miamija.
Goran Dragić bo prvi organizator igre Miamija. FOTO: AP
Moštvo Miami Heat prva tekma v novi sezoni čaka 26. oktobra na gostovanju pri Orlandu, dva dni kasneje pa bodo prvič zaigrali v domači dvorani, v goste prihaja Charlotte. Goran Dragić bo nosilec igre prenovljenega Miamija, saj je ekipa ostala brez dveh nosilcev igre, Dwyana Wada in Chrisa Bosha. Novinar časnika Miami Herald je pod drobnogled vzel slovenskega reprezentanta in mu zastavil kopico vprašanj, ki se tičejo njegovega zasebnega življenja. Recimo, kaj si zaželi jesti v mamini kuhinji, ko se vrne v Slovenijo: "Musako. To so plasti krompirja, vmes da meso, zelenjavo in sir na vrhu. Podobno je lazanji."

O tem, kaj bi rešil iz goreče hiše, če bi imel možnost rešiti tri stvari, pa pravi: "Vzel bi denarnico, potrebujemo kreditne kartice, da lahko jemo. To bi vzel naprej, potem bi vzel igrače za moje otroke. Tretja stvar je moj potni list. Tako da grem lahko domov v Slovenijo."

"V glavnem poslušam srbsko pop in rock glasbo," je povedal na temo, kakšno glasbo posluša, bolj konkretno, če bi izpostavil kakšno srbsko zvezdo, pa je dejal: "Ceca. Poje pesem Beograd. Ima veliko odličnih pesmi." Če poje pod tušem pa je dejal: "To je bilo že precej nazaj v preteklosti. Tega ne počnem več. Bilo je, ko sem bil še samski. Sedaj, z ženo, ni več petja pod tušem."

Kaj bi počel, če bi imel službo, pa je rekel, da "ne bi bil policaj ali gasilec, temveč zobozdravnik." Na vprašanje, kdaj je nazadnje jokal, pa se je spomnil na košarkarsko EP, ki ga je leta 2013 gostila Slovenija. "Na evropskem prvenstvu je bil naš cilj medalja. Res smo dobro igrali, vse tekme. V četrtfinalu smo dobili Francoze, evropske prvake in ker smo igrali doma, je bil izjemen občutek igrati pred očmi cele države. Bil sem 100 odstotno prepričan, da bomo osvojili medaljo. Potem smo dobili Francijo in preprečili so nam to željo. To se me je dotaknilo, ker sem vedel, da je tisti trenutek prvenstvo končano."

Dejal je tudi, da je kar malce odvisen od gledanja televizijskih nadaljevank in tako si včasih celo sezono ene od serij ogleda v enem dnevu, nato pa ni najboljše volje: "Če gledam eno epizodo, moram končati celotno sezono. Gledam celo noč in naslednji dan sem utrujen in si mislim "Zakaj sem bil tako pozno pokonci in nisem nehal in šel v posteljo?". Če bi posneli film o njem, pa bi bil po njegovem mnenju najbolši igralec za to vlogo Jim Carrey. "Nazadnje, ko sem izgubil zob, so vsi govorili da sem Jim Carrey. Zato predvidevam, da bi bil to lahko on."
Hassan Whiteside in Goran Dragić
Hassan Whiteside in Goran Dragić FOTO: AP

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FH500
11. 10. 2016 20.07
+8
aveeeeeee
11. 10. 2016 16.33
+1
o groza poslusa pevko k je mela vojnega zlocinca za mozaa
janez139
11. 10. 2016 14.19
-20
No zdaj si pa izgubil vse pike, če si simpatizer bivše Arkanove žene in podpornice njegovih zločinov...
panda80
11. 10. 2016 14.20
+14
thamasta76
11. 10. 2016 14.45
+0
rekapaka
11. 10. 2016 15.37
-1
ToTako
12. 10. 2016 09.14
+1
kaj ste ljubosumni na Cecu,žena poje ni kaj,povrh pa še lepa, kar se tiče Arkana branil je svoj narod kod vsi bojevniki v vojni,da je bil vojni dobičkar, je isto kod Ivan,a on nima "Cece"