Košarka

Goran Dragić: Fantje so se proti Avstralcem borili kot levi

Las Palmas, 31. 08. 2014 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija je z zmago proti Avstraliji začela svetovno prvenstvo v Španiji. Glavno vlogo v ekipi je imel kapetan Goran Dragić, ki je dosegel 21 točk in ki je po koncu tekme pohvalil prav vse soigralce. "Ponosen sem, kako so fantje odigrali to prvo tekmo."

"Brez dvoma je bilo prisotne nekaj nervoze, vendar odigrali so fenomenalno. Alen Omić je tekmo odprl s šestimi točkami, Jaka Klobučar je izvrstno vodil ekipo, končno pa se je razigral tudi Jaka Blažić. Po koncu tekme sem mu rekel: ti si pravi, igraš, ko je to najbolj pomembno, ne pa na trening tekmah. To, da smo odigrali tako kolektivno, brez individualnih akcij in da so vsi, ki so stopili na parket, pokazali karakter ter voljo, je velika stvar za prihodnje tekme," je dejal Goran Dragić.

Goran Dragić je bil proti Avstraliji z 21 točkami prvi strelec.
Goran Dragić je bil proti Avstraliji z 21 točkami prvi strelec. FOTO: fiba.com

Zvezdnik Phoenixa, ki je bil proti Avstralije tudi prvi skakalec ekipe (7) in najboljši podajalec (4), s svojo predstavo ni bil povsem zadovoljen. "Po prvi četrtini, ko sem prišel na klop, sem Prepeliču dejal, da komaj diham. Bil sem zelo utrujen. Vidi se, da sem v zadnjih štirih mesecih odigral le pet tekem. A mislim, da bo to iz tekme v tekmo bolje," dodaja starejši od bratov Dragić.

Goran Dragić je igral 26 minut, kar je bila druga minutaža pri Sloveniji (Domen Lorbek 32 minut), saj si je na začetku drugega polčasa hitro nabral tri osebne napake, četrto pa je dobil na začetku zadnjega dela. "Predvsem tista tretja je bila velika neumnost. Mislil sem, da sodnik ne bo videl in sem tekmeca prijel za roko."

A bolj kot njegova osebna predstava, ga je navdušila kolektivna igra Slovenije. "Želeli smo si te zmage. Priznam, na trenutke te spreletijo črne misli, češ, kaj pa če izgubimo. Vendar fantje so bili res izjemno motivirani in zbrani. Centri so bili fenomenalni. Proti visokim igralcem Avstralije so se borili kot levi in prav dejstvo, da smo dobili bitko pod obročema, nam je pomagalo do končnega uspeha," meni Goran Dragić.

Tako kot ostali slovenski igralci tudi Goran Dragić ni mogel spregledati slovenskih navijačev na tribunah. V dvorani Gran Canaria Arena se jih je zbralo približno 500, ki so zavoljo dobre predstave Slovenije zadovoljni zapustili prizorišče. "Bili so fenomenalni, glasni in zagotovo so nam pomagali. Podobno podporo pričakujem tudi na naslednjih tekmah," je dodal Dragić.

Nova preizkušnja na 17. svetovnem prvenstvu slovenske junake čaka v nedeljo ob 17.30. Tekmec bo Mehika, ki je v prvem krogu morala priznati premoč Litve.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZelenGrm
31. 08. 2014 13.11
-8
dejte mi pluske
pridnaov?ka
31. 08. 2014 11.58
-11
Zverina56
31. 08. 2014 12.07
+13
ti še za basat nimaš kaj šele za 5dag zenfa :D sej se mi po en stran prov smilš k pomojm košarkaške žoge še v živo nisi vidu kaj šele da bi vedu kaj je mrežca ali semafor :D