Košarka

Goran Dragić je v Miamiju postal ikona: MVP eurobasketa, naj igralec Evrope, prvič na All-Staru

Miami, 26. 04. 2018 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski zvezdnik v ZDA Goran Dragić, ima za seboj najuspešnejšo sezono v karieri, žal pa je izločilne boje končal v prvem krogu. Miami Heat je moral premoč priznati Philadelphii, ki je slavila s skupnim izidom v zmagah 4 : 1.

Več videovsebin
  • Goran Dragić o razlogih za izpad iz končnice
    01:01
    Goran Dragić o razlogih za izpad iz končnice
  • Goran Dragić s pogledom v novo sezono
    00:55
    Goran Dragić s pogledom v novo sezono
  • Goran Dragić o svojih igrah v letošnji sezoni
    00:40
    Goran Dragić o svojih igrah v letošnji sezoni

Goran Dragić je pred končnico povedal, da ima za seboj najboljšo sezono v karieri. Izpad v prvem krogu tega ne more spremeniti. 31-letni Ljubljančan je septembra v Carigradu postal evropski prvak ter MVP eurobasketa, decembra je bil izbran za najboljšega evropskega igralca leta, februarja je prvič v karieri nastopil na tekmi All Stars lige NBA, Miami pa je v rednem delu popeljal do izkupička 44-38 in naslova v jugovzhodni skupini.

Do začetka naslednje NBA sezone je še šest mesecev, ali bo Goran Dragić vmes obul športne copate in pomagal slovenski reprezentanci v kvalifikacijah za SP, pa je bolj malo verjetno. V junijskem ciklusu bodo izbranci Rada Trifunovića v Stožicah gostili Španijo in Črno goro, septembra pa jih čakata še dve tekmi v novonastali skupini.

Statistično gledano 2017/18 ni najboljša sezona Gorana Dragića v ligi NBA. Letos je tekmovanje zaključil s povprečjem 17,3 točke, 4,8 podajami in 4,1 skokom. Po številu doseženih točk ima dve uspešnejši sezoni; lansko in 2013/14, ko je zbral po 20,3 točke. Tudi v ostalih elementih – razen v skoku – ta sezona po statistiki ni njegova najboljša. A kot pravi Dragić sam, statistika ni edino merilo. Slovenski zvezdnik je v Miamiju postal ikona. Čeprav tega podatka ni na internetu, je verjetno v tej sezoni klub prodal največ dresov s številko sedem in njegovim imenom. Njegov podpis je letos bolj cenjen kot v preteklih sezonah, tudi največji zvezdniki iz ostalih športov stojijo v vrsti za skupno fotografijo. Hkrati je Dragić dokončno postal nosilec igre Miamija, kjer ga čakata še dve sezoni do konca pogodbe, ki jo je za devetdeset milijonov dolarjev podpisal poleti 2015.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP
Dragić ima pred seboj dolgo in vroče poletje.
Čeprav tega podatka ni na internetu, je verjetno v tej sezoni klub prodal največ dresov s številko sedem in njegovim imenom.

Do začetka naslednje sezone je še šest mesecev, ali bo vmes obul športne copate in pomagal slovenski reprezentanci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, pa je bolj malo verjetno. V junijskem ciklusu bodo izbranci Rada Trifunovića v Stožicah gostili Španijo in Črno goro, septembra pa jih čakata še dve tekmi v novonastali skupini.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CastrumFF
26. 04. 2018 13.28
-33
KrTakoNeki
26. 04. 2018 12.49
+26