Košarka

Grgić objavil širši seznam pred nadaljevanjem kvalifikacij: Verjamem, da bomo prikazali igro, ki nas je krasila na EP

Ljubljana, 22. 12. 2017 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor ženske košarkarske reprezentance Damir Grgić je objavil širši seznam 19 igralk pred kvalifikacijskima tekmama za nastop na EP 2019. "Kljub težavam s poškodbami verjamem, da bomo tudi v drugem ciklu prikazali igro, ki nas je krasila na evropskem prvenstvu," je napovedal Grgić.

Slovenske košarkarice v boju za evropsko prvenstvo februarja čakata tekmi s Francijo in Romunijo, obakrat na parketu Gimnazije Celje - Center. Selektor Damir Grgić je za tekmi s Francijo in Romunijo na seznam uvrstil 19 košarkaric, odpadli sta poškodovana najkoristnejša igralka prvega ciklusa kvalifikacij Eva Lisec, ki je šele dobro začela okrevati po poškodbi Ahilove tetive. Zaradi poškodbe kolena na seznamu manjka tudi 27-letna Ines Kerin.

Damir Grgić (na fotografiji), selektor slovenske reprezentance.
Damir Grgić (na fotografiji), selektor slovenske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Slovenke so uvodni del kvalifikacij opravile z odliko in najprej zmagale na gostovanju v Romuniji (80:59), nato pa v Celju s štiridesetimi točkami razlike nadigrale Finsko.  Drugi del kvalifikacij bodo Slovenke začele s tekmo proti Franciji, ki je zadnje evropsko prvenstvo zaključila na drugem mestu. Francozinje so bile tekmice Slovenije na zgodovinski prvi tekmi na EP, ki ste ga lahko spremljali na naši televiziji. Na tekmi s Francijo smo videli dramatičen obračun, Slovenke so imele tudi priložnost za zmago, na koncu pa so se zmage veselile kasnejše podprvakinje Evrope. Na tokratno evropsko prvenstvo potujejo zmagovalke osmih skupin in šest drugouvrščenih ekip z najboljšim izkupičkom.

"Čeprav nas do začetka drugega cikla čaka še mesec in pol, se že veselimo nove reprezentančne akcije," je izjavo selektorja Grgića prenesla Košarkarska zveza Slovenije. "Natančno spremljamo nastope in napredek košarkaric, ki so na seznamu. Kljub težavam s poškodbami, verjamem, da bomo tudi v drugem ciklu prikazali igro, ki nas je krasila na evropskem prvenstvu in na tekmah proti Romuniji in Finski. Ob tej priložnosti bi vsem igralkam, strokovnemu štabu in igralkam zaželel uspešno leto 2018 in čim manj poškodb."

Slovenke se bodo morale v Celju znajti brez Eve Lisec (na fotografiji).
Slovenke se bodo morale v Celju znajti brez Eve Lisec (na fotografiji). FOTO: KZS

Matej Likar, direktor slovenske ženske članske reprezentance, je  dodal: "Po prvem ciklu, v katerem smo dosegli prepričljivi zmagi, nas čakata dve domači tekmi proti Franciji in Romuniji. Na Košarkarski zvezi Slovenije bomo reprezentanci ponovno zagotovili kvalitetne pogoje za delo. Tako kot dekleta tudi štab že nestrpno pričakujemo novo reprezentančno akcijo. Vsi skupaj se bomo potrudili, da se znova prikažemo v najboljši luči in že sedaj vabimo vse navijače, da pridejo v Celje ter nas podprejo na poti do Evropskega prvenstva."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.