Košarka

Grgić za nadaljevanje kvalifikacij vpoklical novi imeni

Ljubljana, 18. 01. 2018 14.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić je določil 12 košarkaric, ki bodo zastopale barve Slovenije v drugem ciklu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019, ko se bodo sredi februarja pomerile z izbranima vrstama Francije in Romunije. V primerjavi z uvodnim ciklom sta novi imeni na seznamu Althea Gwashavanhu in Tina Cvijanović.

Slovenske košarkarice so kvalifikacije za EP 2019 začele z odliko. Visoki zmagi proti Romuniji in Finski sta dokaz, da gre igra izbrane vrste v pravo smer. Kljub temu, da je reprezentanca po koncu premiernega nastopa na evropskem prvenstvu doživela pomladitev, saj so se od državnega dresa poslovile nekdanja kapetanka Maja Erkić, Sandra Piršič in Živa Zdolšek, to ni vplivalo na padec v igri izbrank Damirja Grgića.

Po nadvse uspešnem prvem ciklu pa sta reprezentanco doleteli poškodbi ključnih igralk. Ob koncu novembra je hudo poškodbo ahilove tetive utrpela Eva Lisec, ki bo s košarkarskih igrišč odsotna še kar nekaj časa. Drugi udarec je izbrana vrsta doživela ob koncu minulega koledarskega leta, ko si je na evroligaški tekmi koleno poškodovala še kapetanka Nika Barič.

Selektor slovenskih košarkaric Damir Grgić je za drugi cikel kvalifikacij za EP 2019 namesto poškodovanega dvojca Barič-Lisec vpoklical mladi Altheo Gwashavanhu in Tino Cvijanović.
Selektor slovenskih košarkaric Damir Grgić je za drugi cikel kvalifikacij za EP 2019 namesto poškodovanega dvojca Barič-Lisec vpoklical mladi Altheo Gwashavanhu in Tino Cvijanović. FOTO: Damjan Žibert

Selektor Damir Grgić je namesto obeh nosilk igre vpoklical dve mladi košarkarici, ki sta se na lanskem evropskem prvenstvu do 20 let okitili s srebrno medaljo. Pod košem bo primanjkljaj Eve Lisec skušala nadomestiti 190-centimetrov visoka Althea Gwashavanhu, ki je bila v tej sezoni že dvakrat proglašena za igralko kola v 1. SKL. Na mestu branilke pa bo svoj krstni nastop v dresu članske reprezentance doživela tudi Tina Cvijanović. 19-letna Prekmurka je v tej sezoni najboljša strelka ekipe Maribora (15,7 točke na tekmo). "Čeprav smo zaradi poškodb ostali brez dveh nosilk naše igre, verjamem, da bomo tudi v drugem ciklu kvalifikacij za EP pokazali igro, ki nas je krasila v zadnjih dveh letih. Vztrajati moramo pri svojem delu, popraviti napake, ki so se nam pojavljale na prvih dveh srečanjih ter tekmi proti Franciji in Romuniji odigrati po naših najboljših močeh. Obe mladi košarkarici, ki sta se pridružili reprezentanci, zelo dobro poznam in verjamem, da bosta izkoristili ponujeno priložnost. Že sedaj vabim vse navijače slovenske reprezentance, da nas podprejo na zelo pomembnih tekmah v boju za nastop na evropskem prvenstvu," je dejal selektor slovenskih košarkaric.

Slovenke se bodo v drugem ciklu kvalifikacij sredi februarja pomerile s Francijo in Romunijo. 

Tekmi slovenskih košarkaric v drugem ciklu kvalifikacij za EP 2019:
3. krog:
Sobota, 10. februarja 2018, ob 17.00, dvorana Gimnazije Celje-Center:
SLOVENIJA : FRANCIJA 

4. krog:
Sreda, 14. februarja 2018, ob 18.00, dvorana Gimnazije Celje-Center:
SLOVENIJA : ROMUNIJA 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.