Košarka

Helios grozi z izstopom iz državnega prvenstva

Domžale, 03. 08. 2015 22.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo košarkarskega kluba Helios Suns iz Domžal je ogorčeno nad odločitvijo, da jih ne bo v torkovem žrebu za pokal Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Pravijo, da bo to imelo dramatične posledice za obstoj domžalskega kolektiva.

Dan pred žrebom skupin za košarkarski pokal pod okriljem Fiba je znano, da bodo Slovenijo v tem tekmovanju zastopali trije klubi. Med 56 udeleženci bodo novomeška Krka, Zlatorog iz Laškega in državni prvak Tajfun iz Šentjurja, ni pa domžalskega Heliosa. "V lanski sezoni smo imeli priložnost vstopa v ligo Aba, ker pa takrat naše moštvo in organizacija v klubu ni bila pripravljena, se za vstop nismo odločili. Skozi celotno lansko sezono in po končani sezoni smo porabili veliko denarja in truda, da smo sestavili vrhunsko ekipo za prihajajočo sezono ter izboljšali našo organizacijo," so zapisali v Domžalah.

"Poleg tega verjamemo, da rabimo za prihodnost slovenske košarke močno 1. slovensko košarkarsko ligo, še posebej, če bo vsak klub vložil čim več naporov, da se izboljša slovensko košarkarsko okolje. Upanja, da se uvrstimo v ligo Aba, so bila majhna, vendar smo po tem, ko nam je KZS v več razgovorih zagotovila udeležbo v novi Fibini ligi, nadaljevali s sestavo vrhunske ekipe za sezono 2015/16. Prejšnji teden smo tako že prejeli seznam sodelujočih ekip v tej ligi (vključno z našo ekipo) ter vplačali garancijo, a smo na žalost danes izvedeli, da obljuba ni bila izpolnjena, saj naša ekipa v Fibino ligo ni uvrščena, ostali trije slovenski klubi (Tajfun, Krka in Zlatorog) pa so," so ogorčeni v domžalskem klubu.

Paolo Marinelli
Paolo Marinelli FOTO: Damjan Žibert
"Jutri bo v Munchnu ob 12.30 žrebanje skupin in do takrat se obračamo na vas in vas pozivamo, da razmislite o načinu, kako zagotoviti KK Helios Suns udeležbo v novem Fibinem tekmovanju. To dolgujemo najštevilčnejšim navijačem v Sloveniji, ekipi ter celotni slovenski košarki. Ne zaslužimo si, da so nas v zadnjem trenutku izločili iz tega za obstoj našega kluba ključnega tekmovanja. Če KK Helios Suns ne bo dobil tega obljubljenega mesta v novi Fibini ligi, KK Helios Suns ne bo sodeloval v 1. slovenski košarkarski ligi v prihajajoči sezoni. Obračamo se na vse vas, da razmislite o slovenski košarki in vaši osebni vlogi, kako prispevati k njeni boljši prihodnosti. Verjamemo, da zaslužimo to vašo pozornost," grozijo pri domžalskem klubu.

Dodajajo pa, da ker podjetje Helios nosi glavno finančno breme proračuna kluba, bo najavljeno prenehanje sponzoriranja kluba v primeru neudeležbe v obljubljenem tekmovanju imelo dramatične posledice za obstoj našega kluba.

Paolo Marinelli
Paolo Marinelli FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devede
04. 08. 2015 07.13
+1
S cim so si pa zasluzili igranje v eu pokalu?
Bigbadjohn
04. 08. 2015 05.41
+1
Članek bi bil vrhunski, če bi še vsaj omenili morebitne kriterije za pravico sodelovanja v Fibinem tekmovanju- za nas čuke, sedeče na veji (=nepoznavalce)....