Košarka

Hornacek v New York, D'Antoni pa v Houston

New York, Houston, 02. 06. 2016 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji trener slovenskega košarkarskega zvezdnika v ligi NBA Gorana Dragića pri Phoenix Suns Jeff Hornacek bo v novi sezoni elitnega severnoameriškega košarkarskega prvenstva prevzel mesto glavnega trenerja v moštvu New York Knicks. Novega trenerja bo imel tudi Houston Rockets, ki se je dogovoril z Mikom D'Antonijem.

Jeff Hornacek (na fotografiji) je v Arizoni nekaj časa vodil tudi Gorana Dragića.
Jeff Hornacek (na fotografiji) je v Arizoni nekaj časa vodil tudi Gorana Dragića. FOTO: AP

Po poročanju ameriškega novičarskega spletnega portala ESPN sta Knicks in 53-letni Jeff Hornacek dosegla dogovor o triletnem sodelovanju, s pogodbo v vrednosti 15 milijonov ameriških dolarjev. Hornacek bo imel sila zahtevno nalogo, kako moštvo Knicks znova narediti dovolj konkurenčno, da se bo zavihtelo v končnico prvenstva lige NBA, potem ko je v rednem delu z 32 zmagami in 50 porazi znova ostalo brez zaključnih bojev. Kratkohlačniki so zadnjič zaigrali v končnici v sezoni 2012/13. Hornacek bo peti trener ekipe iz New Yorka v zadnjih šestih letih. Hornacek bo drugi trener, ki ga je postavil predsednik kluba Phil Jackson, potem ko je prišel h Knicks v sezoni 2013-14. Hornacek je bil od 2013 do 2016 trener moštva Phoenix Suns, pred tem je bil dve sezoni pomočnik trenerja pri ekipi Utah Jazz. V igralski karieri je nosil majice Phoenix Suns, Philadelphia 76ers in Utah Jazz.

Phoenix in Hornacek sta se se razšla letos februarja, potem ko je zasedba iz Arizone dosegla le 14 zmag in doživela 35 porazov. Tudi ekipa Houston Rockets bo v novo sezono vstopila z novim trenerjem, potem ko so se dogovorili za sodelovanje s 65-letnim Mikom D'Antonijem, ki ima dolgoletne trenerske izkušnje v ligi NBA, saj je bil v zadnjih 15 sezonah trener Denver Nuggets, Phoenix Suns, New York Knicks in LA Lakers. V sezoni 2004/05, takrat na klopi Phoenixa, je bil izbran za najboljšega trenerja lige NBA. D'Antoni, ki ima veliko izkušenj tudi z evropsko košarko, je bil pomočnik Mika Krzyzewskega, selektorja ameriške reprezentance, ki je na zadnjih dveh olimpijskih igrah v Pekingu in Londonu osvojila zlato kolajno. Houston se je letos uvrstil v končnico, a nato izpadel že v prvem krogu, potem ko so ga izločili aktualni prvaki Golden State Warriors s 4:1 v zmagah.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.