Košarka

Hud poraz Phoenixa, Bryant prehitel Jordana

Oklahoma City, 15. 12. 2014 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji iz Phoenixa so izgubili tekmo v Oklahoma Cityju z 88:112. Goran Dragić zavoljo bolečin v hrbtu ni igral, njegov brat in soigralec Zoran pa ni bil v kadru ekipe iz Arizone za tekmo. V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Russell Westbrook z 28 in Kevin Durant s 23 točkami.

Oklahoma je imela na začetku sezone veliko težav. Zaradi poškodb Russella Westbrooka in Kevina Duranta je v prvih 15 tekmah zmagala le trikrat in tako pod vprašaj postavila uvrstitev v končnico. Toda, ko sta se vrnila zvezdnika, je to povsem druga ekipa. Po šesti zaporedni zmagi se je prebila na osmo mesto zahodne konference, za Phoenixom, ki je v krizi in je izgubil že peto zaporedno tekmo, pa zaostaja le še za zmago. Oklahoma je že ob polčasu vodila za 22 točk, v tem obdobju dosegla kar 70 točk, prednost pa brez večjih težav držala do konca. "Nismo imeli nobenih možnosti. Domači so v prvem polčasu zadeli praktično vse mete, še po tistih, ki so jih zgrešili, pa so dobili odbite žoge. Ob taki natančnosti igralcev Oklahome se danes ni dalo storiti ničesar," je dejal gostujoči trener Jeff Hornacek, ki v svojih vrstah ni imel posebej razpoloženega igralca. S 15 točkami je bil še najučinkovitejši Gerald Green. Prva violina jezernikov iz Los Angelesa Kobe Bryant je po gostovanju v Minneapolisu, kjer so zmagali s 100:94, prehitel legendarnega Michaela Jordana na večni lestvici strelcev v ligi NBA. Za to je potreboval devet točk (cilj je dosegel z dvema zadetima prostima metoma, na koncu jih je dosegel 26, "Skupaj z gledalci sem pričakoval, da bom danes prehitel Jordana. S tem sem si nakopal pritisk in lahko rečem, da sem vesel, da je vse to za menoj," se je zvezdnik jezernikov otresel bremena. Da je nervozen, so pokazale uvodne minute dvoboja, v katerih je zgrešil prvih pet svojih metov. A ko mu je padel kamen od srca, se je sprostil, v končnici je bil tudi najzaslužnejši, da je njegova ekipa zmagala. Na prvem mestu strelcev je Kareem Abdul-Jabbar (38.387 točk), na drugem Karl Malone (36.928), na tretjem pa zdaj Bryant (32.310).

Kobe Bryant
Kobe Bryant FOTO: Reuters

Golden State Warriors nadaljuje svojo serijo zmag. Uspeh na gostovanju pri New Orleansu je bil že 16. zaporedni, do njega pa so prišli v podaljšku. Za to sta najbolj zaslužna reprezentanta ZDA Stephen Curry, ki je osem od 34 točk dosegel v dodatnih minutah, in Clay Thompson, ostrostrelec je tokrat v statistiko vpisal 29 točk. Za Golden State, ki je dobre štiri minute pred koncem rednega dela še zaostajal za osem točk, je bila to že deseta zaporedna zmaga v gosteh, kar je klubski rekord. Po podaljšku je bil v New Yorku uspešen tudi Toronto, ki je domačo ekipo premagal s 95:90. Gostiteljem ni pomagala odlična igra Carmela Anthonyja, ki je dosegel 34 točk, med drugim je s košem 28 sekund pred koncem rednega dela svoji ekipi priboril podaljšek, v katerem pa je Kyle Lowry goste popeljal do zmage.

Washington je na domačem igrišču ugnal Utah s 93:84, dve tekmi pa sta se končali z zmagama gostujočih ekip: Chicago je slavil v Miamiju s 93:75, čeprav je dosegel najmanjše število točk po 21. novembru, San Antonio pa v Denverju z 99:91.

Izidi:
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 112:88
Washington Wizards - Utah Jazz 93:84
Miami Heat - Chicago Bulls 75:93
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 122:128
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 94:100
New York Knicks - Toronto Raptors 90:95
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 91:99

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Airness23
15. 12. 2014 12.47
+23
Kapo dol Kobeju...s tem izjemnim dosežkom je samo potrdil svojo veličino.
LR4444
15. 12. 2014 09.57
+19