Košarka

Krka po porazu proti Igokei še korak bližje izpadu

Ljubljana, 23. 03. 2024 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Košarkarji Krke so v 24. krogu lige ABA izgubili z Igokeo s 84:90 in ostajajo prikovano na dno tabele ter so tik pred izpadom. Dva kroga pred koncem rednega dela ostajajo na zadnjem mestu, za Mornarjem, s katerim imajo sicer boljše medsebojno razmerje, pa zaostajajo eno zmago.

Igokea vs Krka
Igokea vs Krka FOTO: Sofascore.com

Košarkarji Krke so na gostovanju pri Igokei doživeli šesti zaporedni poraz, desetega na zadnjih enajstih tekmah in skupno dvajsetega v štiriindvajsetih nastopih. Prav v času tekme v Laktaših je v Srbiji zaokrožila informacija, da so se klubi, sicer tudi lastniki tekmovanja, poenotili glede bodoče strukture lige ABA po vstopu nove ekipe iz Dubaja.

Tekmovanje bo štelo 16 klubov, kar je ključno za zadnji dve moštvi, ki se borita za obstanek. Po novem naj bi predzadnja ekipa zadržala status v elitni ligi ABA, zadnja, ki bi morala po zdajšnjih pravilih neposredno izpasti iz tekmovanja, pa bo igrala kvalifikacije s finalistom lige ABA 2.

Gašper Okorn
Gašper Okorn FOTO: Damjan Žibert

Prvak lige ABA 2 bo napredoval v vsakem primeru, nobena država pa ne bo smela imeti več kot šest udeležencev v elitni ligi ABA, kar pomeni, da če bosta oba finalista Aba 2 iz Srbije, bo zadnja ekipa iz elitne lige igrala kvalifikacije z naslednjo ekipo, ki ni iz Srbije po rednem delu lige ABA 2. Krka bo naslednji konec tedna gostila Cedevito Olimpijo, v zadnjem krogu pa bo gostovala pri Borcu.

Tekmo z Igokeo so Novomeščani izgubili v drugem polčasu. V tretjem delu igre so zaostali s 16:28, drugih dvajset minut pa so izgubili za dvanajst točk. Dobro predstavo je prikazal Jan Špan, ki je dosegel 23 točk (trojke 4:8) in imel 10 podaj.

Izid, liga Aba, 24. krog:           
Igokea - Krka  90:84   (27:21, 12:24, 28:16, 23:23) 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.