Košarka

Igokea ne bo nastopila v kvalifikacijah za Evroligo

Banja Luka, 25. 06. 2013 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarski klub Igokea, zmagovalec rednega dela lige Aba, je sporočil, da ne bo sodeloval v kvalifikacijah za Evroligo, temveč bo v naslednji sezoni igral v evropskem pokalu.

Košarkarji Igokee bodo nastopali v evropskem pokalu.
Košarkarji Igokee bodo nastopali v evropskem pokalu. FOTO: Damjan Žibert

Klub je na svoji spletni strani zapisal, da je "prvi razlog za odpoved kvalifikacij dejstvo, da klub ne izpolnjuje zahtev za igranje v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju". Dodali so še: "Uvrstitev v Evroligo smo si zagotovili že s prvim mestom v rednem delu lige Aba, a tedaj so določeni lobiji našli način in nam preprečili doseženi cilj. Evropski pokal je z razširitvijo na 48 ekip izjemno močno tekmovanje, hkrati pa nam zagotavlja, da bomo domače tekme igrali v dvorani Laktaši."

Klub iz BiH je še dodal, da bo v prihodnjih dneh začel pogovore z dosedanjimi košarkarji, ki jih želi zadržati, ob tem tudi s trenerjem Draganom Bajićem. "Če z Bajićem ne bomo našli skupnega jezika, bomo trenerja iskali v Republiki srbski. Trener iz tujine ne pride v poštev."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.