Košarka

Igor Kokoškov obiskal Slovenijo, na mestu pomočnika bo morda tudi Jaka Lakovič

Ljubljana, 12. 02. 2016 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski javnosti se je prvič po imenovanju predstavil novi selektor košarkarske reprezentance Igor Kokoškov. Med drugim je povedal, da zelo ceni slovensko košarko, da ima ta po njegovem mnenju lepo prihodnost, predstavil pa je tudi že nekaj konkretnih dejanj, ki jih je s sodelavci opravil v dobrih treh tednih, odkar je selektor.

Kokoškov se je v Ljubljani predstavil širši javnosti.
Kokoškov se je v Ljubljani predstavil širši javnosti. FOTO: Damjan Žibert

Štiriinštiridesetletni Igor Kokoškov je v Slovenijo pripotoval, kot je sam dejal, iz dveh razlogov; ker se je želel predstaviti novinarjem oziroma slovenski javnosti ter ker bo v soboto že sedel za delovno mizo s sodelavci in se lotil prvih nalog. Za njo bosta zagotovo sedela tudi Rado Trifunović in Aleksander Sekulić, trenerja, ki sta že prej sodelovala s slovensko reprezentanco in ki ju Kokoškov želi imeti ob sebi, saj mu bosta lahko najbolje poročala o stanju v slovenski košarki. Manjkal pa bo Jaka Lakovič, ki bo najverjetneje prav tako sedel v strokovnem štabu reprezentance. Dolgoletni kapetan je namreč trenutno v Španiji, kjer je še aktiven kot igralec."Standardi so postavljeni, pričakovanja visoka, tako da je to velik izziv za vsakega trenerja in vesel sem, da sem lahko del te ekipe. V zadnjem času smo imeli s sodelavci s KZS veliko pogovorov o organizaciji reprezentance in še ogromno jih bo v naslednjih tednih in mesecih, vse z namenom, da pripravimo čim boljše pogoje in sestavimo odlično ekipo za nastop v kvalifikacijah," je dejal Kokoškov.

Srbski strokovnjak je v pogovoru z novinarji večkrat poudaril, da želi imeti ob sebi najboljše slovenske igralce, vendar je hkrati priznal, da se z večino od njih še ni pogovarjal oziroma sestal. Pravi, da je zdaj še prezgodaj, saj imajo vsi v glavah klubske obveznosti. "Najbolj pomembno je, da ostanejo zdravi, da so v formi oziroma da igrajo za svoje klube, ko bo konec klubskih sezon, pa bomo videli, kateri bodo pripravljeni žrtvovati dva meseca prostega časa za nastop v državnem dresu," je poudaril Kokoškov in dodal: "To velja tudi za Gorana Dragića, s katerim sva sicer v kontaktu, vendar se o reprezentanci ne pogovarjava."

Igor Kokoškov se za strokovno sodelovanje dogovarja tudi z Jako Lakovičem.
Igor Kokoškov se za strokovno sodelovanje dogovarja tudi z Jako Lakovičem. FOTO: Damjan Žibert

Športni direktor reprezentance Matjaž Smodiš je z generalnim sekretarjem Rašom Nesterovićem že opravil prvi delovni obisk. Bila sta pri Luki Dončiču v Madridu. Mladi igralec sicer ni potrdil igranja za Slovenijo, priznal pa je, da ga zanima nastop v slovenskem dresu. Smodiš je predstavil tudi preliminarni načrt priprav reprezentance, ki jo letos septembra čakajo kvalifikacije za EuroBasket 2017. Slovenija bo igrala v skupini s Kosovom, Ukrajino in Bolgarijo. Reprezentanca bo priprave začela 20. julija, znanih pa je že prvih pet tekmecev za prijateljske tekme. Na Dunaju se bo Slovenija pomerila z Avstrijo, Islandijo in Poljsko, pred domačimi gledalci pa z Makedonijo in Črno goro.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

morjeblata
13. 02. 2016 10.49
+2
Klubska košarka v Sloveniji je v podnu , reprezentačna se očitno tudi odpravlja tja ...
TITO 50
13. 02. 2016 10.49
+2
ČE BO DOST DNARJA BO SLOVENC ČE NE BO PA IGRAL ZA FOTROVO DOMOVINO. V ŠPORTIH Z ŽOGO ŽE DOLG NI SLOVENŠČINE, KO SE PA IGRA HIMNA PA TKO NOBEN NEVE KAJ ŠPILAJO.
RdecaZvezda
13. 02. 2016 08.43
-1
ZANIMA ME KAKŠEN JE URADNI JEZIK V SLOVENIJI
flo13
12. 02. 2016 18.10
+8
Aha Dončić ni več ziher....