Košarka

VIDEO: Indiana ostaja zakleta za Cleveland, ki tone vse niže, Durant zasenčil Antetokounmpa

Indianapolis, 13. 01. 2018 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Clevelanda so v noči iz petka na soboto izgubili na gostovanju v Indianapolisu (95:97), kjer so zanje bili usodni Pacers. Ti so dobili še tretji medsebojni obračun s Cavaliers v aktualni sezoni. To je bil še tretji zaporedni poraz Clevelanda.

Košarkarji Clevelanda, ki so sezono začeli medlo, a nato stopili na plin in kazali zelo dobre igre, so v koledarskem letu 2018 močno popustili. Potem ko so z visoko razliko izgubili v Minneapolisu (99:127) in Torontu (99:133), so tokrat morali priznati premoč še Indiani (95:97). Konjeniki so bili sicer blizu zmage, a je LeBron James zapravil zadnja dva poskusa, ki bi Clevelandu prinesla zmago. Tako so Cavaliers vknjižili še osmi poraz na zadnjih 11 ligaških obračunih, njihova gostujoča statistika pa je zdaj že negativna (11-12). 

V taboru Clevelanda priznavajo, da je trenutno težko videti luč na koncu tunela.
V taboru Clevelanda priznavajo, da je trenutno težko videti luč na koncu tunela. FOTO: AP

Indiana je v drugem polčasu nadoknadila 22 točk zaostanka iz prvega, kar je dovolj zgovorno, da v taboru Konjenikov ni vse v najlepšem redu. Ključni košarkar tekme je bil Lance Stephenson, ki je uspel zlesti v glavo prvega zvezdnika Clevelanda Jamesa. Stephenson je zbral 16 točk in 11 skokov. "Težko je zlesti v njegovo glavo, toda tokrat je bilo drugače. Igrati proti najboljšemu igralcu v ligi, skušati zmagati proti njemu. Veliko ljudi pride, da ga podpre, tako da sem hotel razjeziti tudi njegove navijače," je na koncu razlagal Stephenson, ki je v zaključku tekme izsilil tehnično napako Jamesa. Dobro predstavo sta poleg Stephensona v dresu Indiane prikazala še Darren Collison z 22 točkami in Victor Oladipo z 19.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri poražencih se je najbolj izkazal James s 27 točkami, 11 podajami in 8 skoki, a v samem zaključku je nasedel na provokacijo Stephensona in ga odrinil s komolcem, zaradi česar je dobil tehnično napako.

Prvaki do zmage v Milwaukeeju tudi brez Curryja
Košarkarji Golden Statea so prišli do zmage (108:94) na težkem gostovanju v Milwaukeeju, pa čeprav so igrali brez poškodovanega Stephena Curryja. Blestel je Kevin Durant, ki je s 26 točkami z odličnim zaključkom tekme poskrbel, da Bojevniki ostajajo daleč najboljša gostujoča ekipa te sezone (18-3). Zmago so si zagotovili v zadnji četrtini, ki so jo dobili kar z 28:12. V zadnjih treh minutah je Bojevnikom uspel delni izid 14:4. Durant je tokrat zasenčil vzhajajočo zvezdo Milwaukeeja, Grka Giannisa Antetokounmpa, a je po tekmi o njem govoril spoštljivo. "Imeti takšnega igralca pred seboj, ki dvigne tvojo raven igre, te zagotovo naredi boljšega košarkarja, tako da cenim takšne trenutke na parketu," je o 23-letnemu Antetokounmpu, ki je tokrat zbral 23 točk in 7 skokov, dejal Durant. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Charlotte Hornets
- Utah Jazz 99:88
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 97:95
Washington Wizards - Orlando Magic 125:119
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets  105:110
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 94:108
Minnesota Timberwolves - New York Knicks 118:108
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 119:113
Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 87:78
Phoenix Suns - Houston Rockets 95:112

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.