Košarka

VIDEO: Bogdanović v solzah zaradi poraza, med Slovenci le solze sreče: 'Zdaj smo bratje. Do konca življenja!'

Carigrad, 17. 09. 2017 23.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski košarkarji so prišli tiho in z glasnim krikom nato odšli v zgodovino z zmago v finalu evropskega prvenstva. V Carigradu so se čustva zlivala na vse strani, na slovenski strani so bile solze tiste sladke, solze sreče, povsem drugačno je razpoloženje pri Srbih. Prve izjave so Slovenci podali pred kamerami naše televizije.

Več videovsebin
  • Izjava Gorana Dragića po tekmi Slovenija - Srbija
    00:29
    Izjava Gorana Dragića po tekmi Slovenija - Srbija
  • Izjavi Klemna Prepeliča in Jake Blažiča po tekmi Slovenija - Srbija
    01:35
    Izjavi Klemna Prepeliča in Jake Blažiča po tekmi Slovenija - Srbija
  • Izjava Luke Dončića po tekmi Slovenija - Srbija
    01:11
    Izjava Luke Dončića po tekmi Slovenija - Srbija
  • Izjave Eda Murića, Žige Dimca in Matica Rebca po tekmi Slovenija - Srbija
    00:47
    Izjave Eda Murića, Žige Dimca in Matica Rebca po tekmi Slovenija - Srbija
  • Zadnje sekunde tekme Slovenija - Srbija in slavje slovenskih košarkarjev
    05:51
    Zadnje sekunde tekme Slovenija - Srbija in slavje slovenskih košarkarjev
  • Izbor najboljše peterke in najboljšega igralca EP v košarki
    05:00
    Izbor najboljše peterke in najboljšega igralca EP v košarki
  • Podelitev pokala slovenskim košarkarjem za naslov evropskih prvakov
    15:06
    Podelitev pokala slovenskim košarkarjem za naslov evropskih prvakov
  • Slavje slovenskih košarkarjev v slačilnici po osvojitvi evropskega naslova
    01:54
    Slavje slovenskih košarkarjev v slačilnici po osvojitvi evropskega naslova
  • Vrhunci tekme Slovenija - Srbija
    03:16
    Vrhunci tekme Slovenija - Srbija
Obeta se nam pester ponedeljek s sprejemom zlatih košarkarjev, ki se vračajo v domovino. Njihov povratek bomo v poznih popoldanskih urah spremljali že z letališča Jožeta Pučnika, sledi še sprejem na Kongresnem trgu. Pridružite se nam na 24ur.com in Kanalu A!

"V drugem polčasu krči, sploh nisem mogel teči ... Ampak ekipa ‒ fenomenalno! Od prvega do zadnjega: Luka se je poškodoval, jaz nisem mogel igrati, ampak tukaj je Blažič, tukaj je Prepelič, tukaj je Vidmar. Cela ekipa! Tako da vsa čast fantom ..." je z našo Sanjo Modrić kot prvi spregovoril Goran Dragić. Kapetan. Heroj. In najkoristnejši igralec letošnjega EuroBasketa. Za morda zadnjo bitko v reprezentančnem dresu je prihranil morda najboljšo predstavo v prvem polčasu, v katerem je bil neustavljiv. Kljub težavam s poškodbo so soigralci stopili skupaj in nadomestili ljubljanskega Zmaja, sploh po tem, ko je Slovenija zaradi poškodbe ostala brez Luke Dončića, pri rosnih 18 letih člana idealne peterke prvenstva. "Poškodba? Zdaj smo prvaki Evrope, zdaj je vseeno. Izjemno, izjemno, mislim, da je to nekaj neverjetnega. Prvaki Evrope, brez poraza ... Neverjetno," je povedal Dončić, ki so ga soigralci na parket za podelitev prinesli na rokah. "Najboljša ekipa, najboljši fantje v terenu in izven terena. Vsaka čast jim, ne le fantom, tudi trenerjem in vsem, ki so v ozadju, fizioterapevtom, doktorjem, vsem, ki delajo za nas. Vsa čast celi ekipi, zaradi njih smo tudi tukaj. Da bo norišnica? Upam, da res, naj pride cela Slovenija! Sploh se ne zavedam, da smo prvaki Evrope, sploh se še ne zavedam ..." je še izdavil Dončić.

Blažič (desno) s pokalom za naslov prvaka ter "bratoma" Edom Murićem in Aleksejem Nikolićem, ki si je okoli vratu nadel mrežico.
Blažič (desno) s pokalom za naslov prvaka ter "bratoma" Edom Murićem in Aleksejem Nikolićem, ki si je okoli vratu nadel mrežico. FOTO: AP

Besedo sta dobila tudi Klemen Prepelič in Jaka Blažič, ena ključnih košarkarjev v finalu. Če je Prepelič blestel že v prejšnjih tekmah, pa je Blažič v črno zavil srbske košarkarje z nekaj izvrstnimi potezami v sami končnici finala. "Moja medalja je že pri punci, očetu in bratu. Kar je moje, je tudi njihovo, sploh ni važno, pri kom je, važno je, da je doma," je za Kanal A dejal Prepelič. "Ni več besed. Minuto pred koncem sem ob 'penalih' Blažiča začel jokati, ker sem vedel, da je to to. Enostavno smo bili pravi. Krči, poškodba Dončića ... Jaz sem dobil udarec, poglejte Blažičevo glavo! Enostavno nam je bilo usojeno. To je za vse, ki so prišli sem, za tiste, ki pridejo na Kongresni trg, in tudi za vse tiste, ki so nas kritizirali vso pot, odkar smo v reprezentanci. Tudi zanje je to. To nam je le še dodatna motivacija." Blažič je čustveno dodal: "Vsi mi smo od zdaj naprej bratje. To nam je zacementirano do konca življenja. Bila je čisto navadna tekma ... (smeh) Gremo zdaj na eno pico in en gosti sok, domov in to je to ... Zasluge gredo vsej ekipi, ne moremo izpostavljati posameznega igralca, vsak je imel svoje trenutke na tem prvenstvu. Kapo dol vsem: od strokovnega štaba do ljudi iz sence, ki se jih ne omenja."

Orlom ni pomagal niti izjemni Bogdan Bogdanović, ki po tekmi ni skrival razočaranja in na robu solz odgovarjal rojakom v mešani coni. "Ponosni smo in želel bi se zahvaliti navijačem, ki so nas prišli bodrit in ker so bili z nami ob vseh teh tekmah, posebej v tem finalu," je dejal član Sacramento Kings. "Čestitke Slovencem za izjemen turnir, res so to finalno tekmo odigrali moško. Čestital bi tudi soigralcem. To je velik uspeh in še večja izkušnja, ob vseh težavah, ki smo jih imeli pred in med turnirjem. Vse smo dali od sebe, dali svoj maksimum in to je trenutno toliko. Gotovo pa bomo nekega dne prišli v boljši položaj, da se borimo za zlato. Ne gre za to, da sem zgrešil tisti met, bolj gre za to, da sem ostal brez moči. Nima veze, težko je, toda zdržali bomo. Iz tega se bomo kasneje kaj naučili, to je najbolje in težko je govoriti po porazu. Srebro je uspeh, a težko je izgubiti tako. Žal mi je, ker na koncu nisem imel več energije."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

androtta
18. 09. 2017 16.55
+0
Bravo Gogi ti si zlat - brez tebe ne bi prišli niti do polovice prvenstva! GOGI K R A L J
Kun_Aguero
18. 09. 2017 09.47
+7
Čestitke slovenija, prva medalja v skupinskih športih za slo in upajmo da je to začetek ere ko jih bo še veliko več. Naši dragi Teodosič, Bjelica, Jokič in ostali srbski nba igralci: učeraj so fantje dokazali da se s borbo daleč pride čeprau imensko niso močna ekipa so igrali neverjetno dobro in tesno izgubili. Če vam ekipa več pomeni od reprezentance se nevračajte, velikost imena nič nepomeni če ni ljubezni do domovine. Nihče ni večji od nacije, Srbija<3 ponosni smo na vas momci ob zmagi ali porazu
Kun_Aguero
18. 09. 2017 11.44
sportko47
18. 09. 2017 14.18
Priden ...Kun ! Ti se bl na fusbalu znajdeš, a ne ?
jonbonslon
18. 09. 2017 08.14
-5
prvo in tretje mesto isti rezultat....
DeBill
18. 09. 2017 08.11
+6
res je, menjave so obdržale prej trasirano zmago, bravo
AlanTuring
19. 09. 2017 08.22
+3
Sej to ! Zato so Slovenija in Srbija prišla tako daleč, ker so znale izkoristit menjave. Vendar je Slovenija imela boljše nadomeščanje kokr Srbija in je prišla zmaga.
luna.3
18. 09. 2017 08.07
+20
Bravo naši! Bila je čudovita tekma.