Košarka

Izrael in Turčija nova preizkusa za slovenske košarkarje

Tel Aviv, 17. 08. 2017 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Do začetka evropskega košarkarskega prvenstva sta ostala natanko dva tedna. Do takrat bodo varovanci selektorja Igorja Kokoškova odigrali še štiri prijateljske obračune. Začenši s petkovim v Tel Avivu proti domači izbrani vsrti Izraela, v soboto pa jim bo nasproti stala reprezentanca Turčije.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se od srede nahaja v Tel Avivu, kjer jo v naslednjih dneh čakata prijateljski preizkušnji z domačo izbrano vrsto Izraela in Turčijo. V sklopu priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo so varovanci selektorja Igorja Kokoškova odigrali že pet pripravljalnih dvobojev, po vrsti so zmage vknjižili proti univerzitetni reprezentanci Rusije, Madžarski, Češki in Ukrajini, medtem ko so edini poraz doživeli v Opatiji proti hrvaški izbrani vrsti.

Gorana Dragića in druščino čakata v naslednjih dneh v Tel Avivu prijateljski preizkušnji z domačo reprezentanco Izraela in Turčijo.
Gorana Dragića in druščino čakata v naslednjih dneh v Tel Avivu prijateljski preizkušnji z domačo reprezentanco Izraela in Turčijo. FOTO: Miro Majcen

Že v petek se bodo Goran Dragić in druščina srečali z atipičnim igralnim sistemom, ki ga goji Izrael. "V tem trenutku se ukvarjamo bolj s svojo igro tako v obrambi kot v napadu. Na dozdajšnjih tekmah se je pokazalo nekaj pomanjkljivosti, ki jih želimo odpraviti že na petkovem obračunu. Ekipa Izraela je izkušena in kvalitetna ter igra dokaj atipično košarko. Zelo pomembno bo, kako se bomo odzvali na takšen način igre, saj nas na evropskem prvenstvu čakajo tekme z reprezentancami s podobnim igralnim sistemom," pred dvobojem z neugodnimi Izraelci pravi pomočnik selektorja Kokoškova Aleksander Sekulić.

Kokoškov se je pred potjo v Izrael zahvalil za sodelovanje nadarjenemu organizatorju igre Žanu Marku Šišku, trenutno razpolaga s štirinajsterico reprezentantov, do odhoda na EP pa bo moral 'prečrtati' še dve imeni. "V petek nas čaka napeta in zanimiva tekma proti reprezentanci Izraela. Izraelci so v tem pripravljalnem obdobju dokazali, da so zelo dobra ekipa, pred domačimi navijači pa bodo še dodatno motivirani. Potrebno se bo zelo potruditi in odigrati na zelo visokem nivoju, da se bomo na koncu veselili zmage," se zahtevnega preizkusa pred temperamentnimi izraelskimi navijači veseli eden od nosilcev igre slovenske izbrane vrste Luka Dončić.  

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

logitech1
18. 08. 2017 15.51
Izrael vodi za 19 polcajt
logitech1
18. 08. 2017 15.47
Je kaki stream ki
RedRooster
18. 08. 2017 08.26
+0
Ali mi lahko kdo razloži zakaj imajo košarkarji tako dolge priprave in toliko pripravljalnih tekem? Če igraš celo sezono na polno in ti potem reprezentanca vzame še edini odmor, se mi zdi normalno, da imaš vsega dovolj, pa bil še tak domoljub! Še čudo, da koga sploh dobijo! Ali si predstavljate, da imajo nogometaši tako dolge priprave, verjetno nebi bilo nikogar, pa če že vzamemo, da je nogometna igra z enajstimi igralci, ki jih je potrebno uskladiti v sistem in v vseh pogojih traja uro in pol z tremi menjavami! Sedaj je skoraj vsako leto eno tekmovanje in igra za reprezentanco je že izgubila smisel, pa bil to nogomet, košarka ali kaj drugega! Čisto razumem Dragiča, verjetno ima že dovolj vsega!
revolution17
18. 08. 2017 08.48
+1
Igralci se včasih ne vidijo po celo leto ali več in logično je da se po 5 tekmah ne moreš uigrati tako kot v klubu kjer igraš celo sezono, za to da spoznaš svoje soigralce potrebuješ čas.
revolution17
18. 08. 2017 08.48
+4
Tudi Dragić se more privadit da nima 10 črnih ki bi dobili vsak skok zraven sebe
degenos
17. 08. 2017 18.26
-9
slabi centri ..slabi šuterji .to so največji problem
RdečiKarton
17. 08. 2017 18.10
+3
Kaj sploh dela Izrael na evropskih turnirjih. Naj se prijavijo na arabske turnirje, tam jim je mesto. Pri Turčiji se konča Evropa. Sirija je bližje od Izraela pa jih ni na nobenem evropskem turnirju!
Deko
18. 08. 2017 17.46
+1
revolution17
17. 08. 2017 17.54
+37
Prenašali pa seveda nebi raje vrtite neke Varaždinske nadaljevanje...
Klemzi28
18. 08. 2017 15.23
+4