Košarka

Izžrebali so polfinalna para slovenskega košarkarsega pokala

Ljubljana, 31. 01. 2018 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Na Košarkarski zvezi Slovenije so izžrebali para pokalnega tekmovanja. Tako se bosta v polfinalu zaključnega turnirja pokala Spar, ki bo na sporedu v ljubljanski dvorani Tivoli, pomerili Krka in Šenčur Gorenjska gradbena družba ter Petrol Olimpija in Sixt Primorska.

Branilci pokalnega naslova so košarkarji Petrola Olimpije, ki so hkrati rekorderji po osvojenih naslovih. V svojih vitrinah jih imajo dvajset, letos pa so že v polfinalu dobili težkega tekmeca, vodilno ekipo državnega prvenstva in druge divizije lige Aba, Sixt Primorsko iz Kopra. Direktor primorskega kluba Matej Avanzo je na žrebu dejal: "Rad bi čestital naši ekipi, da se je prvič v zgodovini uvrstila na prestižni zaključni turnir Pokala Spar. Glede na to, da je to za nas prvi tak izziv in smo sorazmeroma nov klub, si ne zastavljamo nekih ultimativnih ciljev. Logično pa je, da nobena ekipa ne gre v takšno tekmovanje z željo, da ne bi postala končni zmagovalec."

Direktor Petrola Olimpije Roman Lisac je opozoril, da njegovi ekipi ob napornem ritmu treh tekem na teden zmanjkuje moči. "Olimpija bo v tej sezoni odigrala približno sto tekem, kar pomeni, da na vsaki tekmi ne more dati vsega od sebe, zato se ji dogajajo hudi padci in nepričakovani porazi. Zato znova apeliram na klube, ki oblikujejo sistem državnega prvenstva, ter Košarkarsko zvezo Slovenijo, da za naslednjo sezono dobro razmislijo o sistemu tekmovanja in da ekipe, ki nastopajo v treh različnih tekmovanjih, izvzamejo iz prvega dela državnega prvenstva. Verjetno se vsi strinjate, da takšne Petrol Olimpije, ki se "vleče" po igrišču, ne potrebuje nihče," je dejal Lisac.

Košarkarji Petrola bodo gostili finalni turnir pokala Spar.
Košarkarji Petrola bodo gostili finalni turnir pokala Spar. FOTO: Damjan Žibert

V prvem polfinalu se bosta pomerila trikratna zaporedna prvakinja Krka in Gorenjska gradbena družba iz Šenčurja. Slednja je kot edina ekipa na zaključnem turnirju nastopila v vseh fazah pokalnega tekmovanja v tej sezoni (v pokalu Spar je nastopilo 53 ekip), njeni cilji pa ne segajo do naslova. "Upam, da do tekme s Krko ne bo kakšnih novih bolezni in poškodb. Igrali bomo po najboljših možnih močeh, na koncu pa bomo videli, kakšen bo razplet," pravi podpredsednik kluba Aleš Puhar, direktor Krke Miro Župevec pa meni: "Noben nasprotnik ni lahek. Na tekmah v tej sezoni smo se pogosto srečevali, enkrat smo zmagali, drugič izgubili. Vse je možno, naš cilj pa je tako kot vedno zmagati in osvojiti pokal Spar."

Sedemnajsti zaključni turnir pod imenom Spar bo tretjič v svoji zgodovini gostila ljubljanska dvorana Tivoli. Prvič je bilo to v sezoni 1998/99, nazadnje pa predpreteklo sezono, ko je pokal dvignila Krka. Predsednik uprave Spar Igor Mervič in predsednik KZS Matej Erjavec sta žreb izkoristila za podaljšanje pogodbe o sodelovanju. Spar bo tako vsaj še eno leto pokrovitelj tega tekmovanja, hkrati pa bo še naslednji dve leti podpiral slovensko moško reprezentanco oziroma košarkarsko zvezo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
31. 01. 2018 20.25
+0
ha ha ha spet namjestaljka da se bosta krka in lolimpija srecala v finalu pa to ha ha ha habarski lobi je mocen pa to