Košarka

Jaka Blažič: Tekma proti Mornarju nam je dala nov zagon

Ljubljana, 28. 03. 2024 17.30 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., S.M.
Komentarji
2

V ligi ABA bomo lahko v 25. krogu gledali slovenski košarkarski obračun, pomerila se bosta namreč Krka in Cedevita Olimpija. Košarkarji iz Novega mesta trenutno zasedejo zadnje mesto na lestvici, Ljubljančani pa so si s 4. mestom že zagotovili nastop v končnici tega tekmovanja. Naša novinarka Sanja Modrić se je pred dvobojem pogovarjala s kapetanom Zmajev Jako Blažičem, ki je z dobro predstavo proti Mornarju postal najkoristnejši igralec minulega kroga. Tekmo boste v soboto od 17. dalje lahko spremljali na Kanalu A in VOYO.

Na prvem medsebojnem obračunu sezone tega tekmovanja so bili v mesecu decembru v ljubljanskem Tivoliju znova uspešnejši domači košarkarji, tokrat pa bodo Novomeščani zagotovo poskusili narediti vse, da po petih letih znova premagajo svoje večne tekmece. Kapetan Ljubljančanov Jaka Blažič je optimističen, da je prepričljiva zmaga proti Mornarju zagotovo dobra popotnica za nadaljevanje sezone. "Zagotovo smo imeli kar nekaj slabih trenutkov na vseh tekmah, ki smo jih zgubili v marcu. In ta tekma proti Mornarju nam je dala nov zagon in nekakšno potrditev, da smo še vedno na pravi poti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Blažič je bil z zavidljivo statistiko, 18 točk, 8 skokov in 9 asistenc, že drugič v sezoni izbran za najboljšega posameznika kroga, kot ekipa pa so postavili rekord lige ABA po številu asistenc na tekmi, zbrali so jih kar 37. "Gre za lepo, osebno priznanje, ampak sem bolj vesel same zmage, ker nas postavlja v pozicijo, da sami odločamo o svoji usodi v končnici. Ali bomo imeli prednost domačega terena. Bolj sem vesel zaradi tega in za ekipo. Malo smo bili sebični, predvsem na tej tekmi in veliko smo se pogovarjali o tem, da mora žoga krožiti, da spravimo sami sebe v boljše pozicije za met. In to smo potem tudi naredili in na koncu ta rekord, tako da je sigurno lepa popotnica, pa neka nagrada za vse nas."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dobre številke in dobra energija bodo zagotovo pripomogle v boju z Novomeščani, ki zmago krvavo potrebujejo. "Ja, oni se borijo za preživetje. Tekme z njimi so zmeraj neugodne, še posebej ta, ker so tokrat oni domačini. Zelo jih spoštujemo. V tekmo moramo vstopiti maksimalno angažirani od prve minute. Mi imamo svoje računice, oni svoje, poznamo se, veliko skrivnosti ni. Mislim, da je pred nami ena dobra tekma. Upam, da bomo na koncu mi zmagali, ampak bomo vse videli v soboto." Preverite komu bo uspelo priti do pomembne zmage, obračun bomo prenašali na Kanalu A in VOYO od 17. ure dalje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mekenzi
28. 03. 2024 20.04
Z 6 milijonov, se vadit, na mornar i Krko žalostno kdo vodi ta klub. 😭😭😭
Anion6anion
28. 03. 2024 18.30
+1
Zagon jim je dala tekma proti predzadnji ekipi . Dobra tolazba