Jaka Lakovič bo nov izziv poiskal v Bilbauu

Jaka Lakovič je sklenil igralsko tako klubsko kot reprezentančno kariero in se preselil med trenerje. Lani je kot eden od pomočnikov trenerja deloval v Barceloni, v novi klubski sezoni pa bo opravljal vlogo pomočnika glavnega trenerja pri španskem prvoligašu Bilbao Basket.

Jaka Lakovič, nekdanji slovenski košarkarski reprezentant, zdaj pa član strokovnega štaba slovenske reprezentance, menja svoje delovno mesto v Španiji. Lani je bil še pomočnik pri Barceloni B, zdaj pa je storil še korak naprej, naloge pomočnika glavnega trenerja Carlosa Durana bo opravljal pri Bilbau.

"Z Jako smo na svojo klop pridobili ikono evropske košarke. Jaka je v Bilbao prišel z veliko željo, da zraste kot trener in popolni odličen strokovni štab," so v sporočilu za javnost zapisali pri Bilbau.

Devetintridesetletni Lakovič je v svoji karieri igral za Slovan, Krko, Panathinaikos, Galatasaray, Avellino, Gaziantep in Barcelono, s katero je postal evropski prvak. Igralsko kariero je končal lani, trenutno je eden od pomočnikov selektorja Igorja Kokoškova, slovenska reprezentanca se pripravlja na nastop na Eurobasketu.

Jaka Lakovič - 3

Nekdanji slovenski reprezentant Jaka Lakovič je eden od pomočnikov selektorja Igorja Kokoškova. (Foto: AP)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
Gfx Proteus 09.08.2017 14:57:32
Legenda
Več komentarjev