Košarka

VIDEO: Kakšen povratek Dončića: Luka s 17 točkami in 9 asistencami zrežiral zmago Reala

Istanbul, 29. 12. 2016 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 15. krogu košarkarske Evrolige je znova zablestel slovenski čudežni deček Luka Dončić. Ta je bil najbolj zaslužen, da je madridski Real z 80:78 v Istanbulu premagal domači Anadolu Efes. Dončić je v 23 minutah na parketu nasprotniku nasul 17 točk, zbral devet asistenc in temu dodal še pet skokov in je bil s statističnim indeksom 31 prvo ime srečanja.

Luka Dončić še naprej navdušuje s svojimi predstavami na košarkarskih parketih po Evropi in Španiji.
Luka Dončić še naprej navdušuje s svojimi predstavami na košarkarskih parketih po Evropi in Španiji. FOTO: Twitter

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić se je po poškodbi gležnja, ki jo je staknil v prejšnjem krogu Evrolige na gostovanju v Beogradu pri Crveni Zvezdi, hitro in zelo uspešno vrnil na parket. V 15. krogu Evrolige je z madridskim Realom gostoval v Istanbulu, kjer se je pomeril s tamkajšnjo ekipo Anadolu Efes. Glavni 'krivec', da zmaga odhaja v špansko prestolnico pa je prav 17-letni Dončić. Ta je na parketu preživel dobrih 23 minut in v tem času nasprotniku nasul 17 točk, temu uspehu pa je dodal še devet asistenc in pet skokov. S statističnim indeksom 31 je bil daleč najboljši posameznik na parketu in je znova eden glavnih kandidatov, da dobi prestižno nagrado za najbolj koristnega igralca (MVP) kroga v košarkarski Evroligi. Slovenski as je bil najbolj razpoložen v tretji četrtini, v kateri je dosegel devet točk, v zadnji pa je bil nekaj časa na klopi, dokler ni trener gostov Pablo Laso ugotovil, da bo brez njega težko prišel do zmage. Luka je nato najprej pri zaostanku Reala s 75:73 poskrbel za izenačenje, v naslednjem napadu pa je zadel trojko za vodstvo belih. A tu se Dončić še ni ustavil, Anadolu je izenačil, Real pa je do zmage prišel 32 sekund pred koncem, ko je zadel Gustavo Ayon. Zadel pa je ravno po krasni akciji in podaji najboljšega igralca na tekmi, Luke Dončića. Real je tako prišel do desete zmage v letošnji sezoni Evrolige in se nahaja na drugem mestu, v vodstvu je še vedno CSKA iz Moskve, ki je pri dvanajstih zmagah in dveh porazih.

Izid:
Anadolu Efes - Real Madrid 78:80 (22:21, 14:16, 27:24, 15:19)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tiko9
30. 12. 2016 14.16
+4
bravo Luka!! ampak kakšna tekma iz strani zvezde včeraj, obramba za učbenike!
Paštašutar
30. 12. 2016 10.35
+2
Bravo,bravo,ce bo slo tako naprej se dejansko ne ve,kje so meje tega fanta...................res velemojster pri manj kot osemnajstih.......se enkrat bravo !!!