VIDEO: Slovenske košarkarice po novi infarktni končnici do zgodovinske prve zmage na evropskem prvenstvu

Slovenke so z odlično igro v drugem polčasu tekme z Grčijo spremenile potek srečanja in zasluženo prišle do zgodovinske prve zmage na evropskem prvenstvu na Češkem. Prva strelka v naši izbrani vrsti je bila znova izjemna Eva Lisec s 15 točkami, Teja Oblak in Maja Erkić sta jih dodali po 11.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Slovenke so bile po tesnem porazu s favorizirano Francijo še bolj odločne, da si z morebitno zmago nad Grčijo priigrajo lepe možnosti za nadaljevanje evropskega prvenstva na Češkem. Selektor slovenske izbrane vrste Damir Grgić je v začetno peterko uvrstil Niko Barič, kapetanko Majo Erkić, Tejo Oblak, Sandro Piršič in Evo Lisec, ki je z uvodnimi štirimi točkami poskrbela za vodstvo Slovenije s 6:0. Sledilo je pet zaporednih točk nasprotnic, pri katerih sta bili razpoloženi Kaltsidoujeva in Maltsijeva. Slovenke so s točkami Erkićeve in Piršičeve znova ušle na razliko šestih točk (11:5). Med 5. in 8. minuto so grške reprezentantke izkoristile napake v slovenski igri, ki so po nepotrebnem izgubile nekaj žog, na drugi strani pa so nasprotnice z delnim izidom 6:0 prišle do prvega izenačenja na srečanju (12:12). Uvodno četrtino je dobila Grčija s 14:12.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca - Nika Barić

Nika Barič je vnovič odlično vodila igro slovenske reprezentance. (Foto: KZS)

V drugo četrtino so bolje vstopile varovanke Konstantinosa Keramidasa, ki so nadaljevale tam, kjer so se ustavile ob koncu prvih 10 minut. Kaltsidou je po novem košu povedla svojo ekipo do vodstva s +4 (16:12). Selektor Grgić je v 13. minuti posegel po številnih zamenjavah, želeč narekovati visok ritem igre, ki bi utrudil nekoliko starejše reprezentantke Grčije. Shante Marie Evans in Tina Jakovina, ki sta z vstopom v igro nekoliko razbremenile Sandro Piršič in Evo Lisec, sta vnesli nekaj sveže energije za vodstvo naših deklet z 18:16. Namesto da bi Grgićeve varovanke umirile igro in ohranile minimalno vodstvo, so zopet izgubile nekaj lahkih žog, kar sta Maltsijeva in Spinoujeva s pridom izkoristile za prvo večje vodstvo Grčije z 28:23. Slovenski selektor je z minuto odmora skušal zaustaviti nalet tekmic, a mu to ni najbolje uspelo, saj je Kaltsidou z novimi petimi točkami popeljala svojo reprezentanco do visokih +10 (33:23).

Eva Lisec

Eva Lisec je na svoj 22. rojstni dan prikazala izjemno predstavo in se ustavila pri 15 točkah. (Foto: KZS)

V nadaljevanju so naše košarkarice zaigrale precej bolje v obrambi, v napadu pa je steklo tudi Teji Oblak, ki je z dvema zaporednima trojkama približala svojo ekipo na -1 (36:35). Ne ena ne druga stran si do konca tretje četrtine ni uspela ustvariti otipljivejše prednosti. Čeprav so Grkinje nekajkrat vodile le za točko, Slovenke pa imele nekaj zaporednih napadov za vodstvo, se rezultat na glavnem semaforju v dvorani Kralovka ni spremenil.

Pred zadnjimi desetimi minutami je bilo vse odprto. Slovenke so nadaljevale z nepopustljivo igro, tudi v obdobju številnih zgrešenih metov z razdalje niso popuščale v obrambi, kar je utrujalo nosilke igre grške ekipe. Slovenke so 40 sekund pred koncem prišle do odločilne prednosti 59:54, grški selektor je z dvema zaporednima minutama odmora skušal rešiti kar se je rešiti dalo, toda varovanke Damirja Grgića niso zapravile niti ene žoge več za nepopisno veselje in zgodovinsko prvo zmago na velikih tekmovanjih. Bravo, Slovenke!            

Izid, 2. krog EP:
Slovenija - Grčija 59:56 (12:14, 11:19, 21:14, 15:9)   

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 42
HOLAJ SLOVENIJA 18.06.2017 19:34:41
Bravo punce,bravo Grga! Tako naprej, potem pa na fešto v Trbovlje!!!
Več komentarjev