Košarka

Klemen Prepelič: Imamo odlično reprezentanco, a gremo korak za korakom

Rogaška Slatina, 27. 07. 2017 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se te dni mudi v Rogaški Slatini, kjer se pod budnim očesom strokovnega vodstva na čelu s selektorjem Igorjem Kokoškovom pripravlja na septembrsko evropsko prvenstvo. Eden glavnih adutov srbskega strokovnjaka bo zagotovo tudi ostrostrelec Klemen Prepelič, ki ima za seboj odlično sezono v dresu francoskega Limogesa.

Čeprav je imel povsem odprte roke pri trenerskemu magu Dušku Vujoševiću, ki uspešno vodi nekdaj paradnega konja francoske klubske košarke in obenem nekdanjega evropskega prvaka Limogesa, se je 24-letni Bistričan Klemen Prepelič odločil za odhod v Paris Levallois, s katerim je podpisal enoletno pogodbo. "Z minulo klubsko sezono sem izjemno zadovoljen, saj sem pod vodstvom legendarnega Dušana Vujoševića zelo napredoval v vseh segmentih košarkarske igre. Od prvega dne je bila igra Limogesa podrejena meni, bilo je zelo naporno, ogromno treningov in ponavljanj, toda izkušnje, ki sem jih v zadnjem letu dni pridobil pri Vujoševiću, so neprecenljive," je pogovor za 24ur.com pričel nekdanji član domžalskega Heliosa in Uniona Olimpije Klemen Prepelič, ki se po evropskem prvenstvu seli v francosko prestolnico. 

Ostrostrelec Klemen Prepelič bo pomemben adut slovenskega selektorja Igorja Kokoškova na septembrskem evropskem prvenstvu.
Ostrostrelec Klemen Prepelič bo pomemben adut slovenskega selektorja Igorja Kokoškova na septembrskem evropskem prvenstvu. FOTO: POP TV

"Ponudba je bila zelo dobra, Paris Levallois bo v naslednji sezoni nastopal tudi v Eurocupu, kar je bil eden glavnih razlogov za selitev v novo sredino. V Limogesu mi je bilo lepo, ampak čas je bil za nove izzive," se igranja v dresu Parisa veseli odlični ostrostrelec, ki je v kvalifikacijah za septembrsko evropsko prvenstvo igral zelo pomembno vlogo v reprezentančnem ustroju Igorja Kokoškova. "Aktualna reprezentanca ima lepo število tekem za seboj, kar predstavlja določeno prednost, saj se je v tako kratkem času, ki je ostal do pričetka EP, zelo težko uigrati do potankosti. Vloge znotraj reprezentance so razdeljene, ve se, kaj kdo dela, tako da s te strani ne vidim nikakršnih težav," je reprezentančno poglavje letošnjega poletja odprl Prepelič, ki kljub spodobni kakovosti naše izbrane vrste o konkretnejših ciljih ni želel razpredati. "Tu smo, da izpolnjujemo svoje naloge in cilje, ki so začrtani že nekaj časa. Zavedamo se svojih prednosti in tudi slabosti, zato bomo v naslednjem mesecu storili vse, da na prizorišče evropskega prvenstva pridemo v najboljši možni formi. Vsi si želimo igrati na EP-ju, toda selektorjeva bo zadnja," poudarja 191 centimetrov visoki Bistričan.

Ob koncu pogovora smo se dotaknili tudi naturaliziranega Američana Anthonya Randolpha, ki je po mnenju našega sogovornika slovenski reprezentanci prinesel dodano vrednost. "Nedvomno gre za vrhunskega košarkarja, kar je nenazadnje dokazal skozi sezono v dresu madridskega Reala. Prepričan sem, da nam bo v veliko pomoč na EP, z njim smo pokriti na vseh igralnih položajih s po dvema odličnima igralcema, kar je eden od pogojev za vrhunske dosežke. Toda gremo korak za korakom, saj bo na prvenstvu stare celine nastopilo 24 moštev, od tega jih je najmanj deset, ki lahko posežejo po najvišjih mestih," je še pristavil Prepelič.

   

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hitricukec
28. 07. 2017 12.15
+1
Ah, kakšna medalja??? Reprezentanca v kateri je nepripravljen Lorbek in neuigran naturaliziran Američan bo težko prišla do četrtfinala, kaj šele do medalje...
murate
27. 07. 2017 17.03
-9
posluš ti fante na naše stroške si na pripravah in na naše stroške si več ali manj dosegel to kar si danes,zato ne filozofiraj in povej koliko korakov ste do medalje in kdaj jih boste naredili....
Apostol1
27. 07. 2017 15.01
+1
Sam osebno to pot od reprezentance pričakujem izjemno veliko in upam da tudi ostali in seveda da se ne motimo