Košarka

Kljub nazivu MVP ostaja na klopi

Stateline, 17. 07. 2015 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Steve Kerr je v pogovoru za Mercury News povedal, da za prihodnjo sezono nima namena spreminjati začetne peterke. To pa pomeni, da v njej ne bo MVP-ja letošnjega finala Andreja Iguodale.

Andre Iguodala, ki je bil eden ključnih košarkarjev Golden Statea v finalni seriji s Clevelandom, bo tako na svojo priložnost tudi v prihodnji sezoni lige NBA čakal s klopi. "Videl sem ga na zabavi v Clevelandu po tekmi ter mu rekel: ’Čestitke MVP, bil si izjemen, kakšna predstava. In v prihodnji sezoni boš znova začenjal s klopi.’ Andre je planil v smeh, nato pa sem se začel smejati še jaz. Seveda je šlo za nekakšno šalo," je v pogovoru za Mercury News povedal Steve Kerr, ki je prejel tudi prestižno nagrado ESPY za najboljšega trenerja leta, potem ko je v svoji debitantski sezoni osvojil naslov prvaka lige NBA z zasedbo Golden State Warriors. Kerr je sicer pojasnil, da v prihodnji sezoni ne namerava zamenjati zmagovalnega konja.

Andre Iguodala
Andre Iguodala FOTO: Reuters

"Zmagali smo 67 tekem s to skupino igralcev in jedro ostaja enako. Več kot verjetno bomo igrali na enak način. Toda nikoli ne veš, kako se bodo stvari odvijale. Bomo videli. Dobra stvar je, da smo sposobni igrati na različne načine z različnimi kombinacijami," je dodal Kerr. Iguodala si je po objavi prispevka privoščil šalo na račun Kerra in na Twitterju objavil, da si v primeru, da bo tekme zčenjal s klopi, želi prodaje v drugo ekipo. No, strasti je hitro pomiril, potem ko je že čez minuto čivknil, da se je zgolj šalil in da si seveda želi ostati v zasedbi aktualnih prvakov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petervodeb
17. 07. 2015 21.14
trener ki je samo povezal igralce. ekipo je zgradil mark jackson
murate
18. 07. 2015 15.16
v čem je bistvo v sestavi ekipe ali v zmagi?Večina nas ,ki vsaj malo spremljamo šport bi hitro sestavili vrhunsko ali celo šampijonsko ekipo,zmagovalna ekipa pa rabi nekaj več in tisto nekaj več je trener