Košarka

Kokoškov svetovalec, Trifunović novi selektor?

Ljubljana, 07. 10. 2017 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ena od perečih tem Košarkarske zveze Slovenije je poiskati novega selektorja članske reprezentance, saj Igor Kokoškov zaradi dela v ligi NBA ne bo mogel voditi košarkarjev v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Igor Kokoškov je kot selektor Slovenijo popeljal do zlatega odličja na letošnjem evropskem košarkarskem prvenstvu. A že kmalu slovensko reprezentanco čakajo naslednje preizkušnje, naprej so na sporedu kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se je znašla v težavah zaradi drugačnega razporeda kvalifikacij v primerjavi s prejšnjimi. Tako Kokoškov zaradi službe v ligi NBA pri moštvu Utah Jazz ne bo mogel voditi reprezentance, zato mora vodstvo KZS iskati nove rešitve. Ob načrtovani uvrstitvi Slovenije na SP bo srbski strokovnjak seveda lahko znova prevzel vajeti moštva, do takrat pa, kot poroča časnik Dnevnik, bo moštvo vodil eden od pomočnikov, Rado Trifunović.

Nekdanji odlični košarkar in tudi reprezentant naj bi bil glavni trener, kot pomočnika ostajata Jaka Lakovič in Aleksander Sekulić, Kokoškov pa naj bi imel vlogo svetovalca in ostaja član strokovnega štaba. Trifunović je v letih 2014 in 2015 vodil slovensko reprezentanco B, na EP leta 2015 je bil pomočnik selektorja Jureta Zdovca, nato pa kot omenjeno Kokoškova. Več naj bi bilo znanega v ponedeljek, ko naj bi bilo končano dogajanje glede spora med klubi, sodniki in KZS. Prvi kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2019 bosta na sporedu že 24. in 26. novembra.

Igor Kokoškov
Igor Kokoškov FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DeBill
07. 10. 2017 13.50
+25
Rado za kvalifikacije, Igor svetuje in pelje svetovno. Fino. Se vidi da vodilni na KZS vedo v najgloblje potankosti, kaj je košarka. Nesterović je svoje igralsko znanje že prikazal (wow!), sedaj pa kaže še svoje drugo znanje, ki je vsaj po mojem mnenju odlično. Bolje kot je trenutno praktično ne more biti. Konec koncev je Slovenija zmagovalka EP!
natolcevanjenapolno
07. 10. 2017 12.49
+19
Sedaj pustit ljudi pri miru in jim zaželet uspešno delo...