Košarka

Končana serija zmag Memphisa

Memphis, 20. 12. 2014 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V ligi NBA je zaigral en Slovenec. Beno Udrih je imel uspešen strelski večer. Izkazal se je kot drugi najboljši igralec moštva Memphis Grizzlies ter najboljši z rezervne klopi. V 20 minutah je je ob porazu mproti Chicagu, prispeval 15 točk, a je parket zapustil s poškodbo prsta na roki.

Nikola Mirotić
Nikola Mirotić FOTO: Reuters
Na tekmi v Memphisu se je izkazal novinec Chicaga Nikola Mirotić, ki je bil izjemno natančen z razdalje, saj je zadel vseh šest trojk, obračun pa je končal z 27 točkami, kar je njegov najboljši dosežek v ligi NBA, prav tako je prvič v tej sezoni zadel toliko trojk. Prvi strelec tekme je bil Jimmy Butler, ki je za zmago bikov prispeval 31 točk. Memphis je tako prav na domačem parketu vpisal poraz, prvega po nizu šestih zmag. Najbolj razpoložena pri Memphisu sta bila Mike Conley z 21 točkami in Beno Udrih s 15 točkami, ki pa bi lahko še kaj dodal, a se je v zadnji četrtini poškodoval in je parket predčasno zapustil; poznejši pregled je pokazal, da ni prišlo do zloma kosti. Katalonec Marc Gasol ni imel najuspešnejšega večera, saj je vpisal le 13 točk, zato pa je bil uspešen v skoku z 10 ujetimi odbitimi žogami. Njegov brat Pau Gasol, ki igra za Chicago, prvih skoraj sedem sezon v ligi NBA pa je preživel prav v Memphisu, je na tekmi zanj polni močnih čustev, ne le zaradi dvoboja z bratom, končal s šestimi točkami in 11 skoki. "Niko je izžareval neverjetno energijo ter se je res izkazal kot izjemen igralec z rezervne klopi," je soigralca pohvalil Butler. Triindvajsetletnega Črnogorca Mirotića, ki ima tudi špansko državljanstvo in je pred prihodom v ZDA igral za Real Madrid, so sicer ameriški mediji zaman čakali za izjave, saj je takoj po tekmi odbrzel v garderobo. Igralca je pohvalil tudi trener Chicaga Tom Thibodeau: "Ključno pri njegovi uspešnosti pod obročema je, da ga ni strah, zadeva težke koše, in dejstvo, da ni nikoli zadovoljen, me še najbolj navdušuje." Chicago je že drugo tekmo zaporedoma igral brez bolnega Derricka Rosa. Za Memphisom, drugim najboljšim moštvom zahodnega dela in celotne lige NBA, je naporen spored tekem v tednu, ko je po dveh podaljških strl Charlotte, po enem podaljšku Philadelphio in po treh podaljških premagal branilce naslova iz San Antonia, pred tem je vzel mero tudi ekipi z najboljšo statistiko v tej sezoni Golden State Warriors.

Beno Udrih
Beno Udrih FOTO: Reuters

"Očitno je zelo naporen teden vzel svoj davek, saj se je poznalo, da nocoj nismo bili pravi in da smo imeli težke noge," je igralce opravičeval trener Memphisa Dave Joerger. Težak večer je tudi za aktualnimi prvaki lige NBA, košarkarji San Antonia, ki so doživeli še drugi poraz po vrsti in drugo zaporedno tekmo izgubili po kar treh podaljških. Po Memphisu je prvake s 129:119, premagalo moštvo Portland Trail Blazers. Damian Lillard je odigral najboljšo tekmo v ligi NBA v karieri, ki jo je končal z rekordnim izkupičkom 43 točk, kar 16 točk je prispeval v podaljških, devet jih je dal v odločilnem. LaMarcus Aldridge je strelsko zelo uspešen večer končal z 32 točkami in kar 16 ujetimi žogami. Portland (21 zmag, 6 porazov), za Golden Statom in Memphisom tretja najboljša ekipa zahodnega dela, je zmagal še četrtič po vrsti. A zmaga nad San Antoniom, ki je Portland izločil v minuli končnici v polfinalu zahodne konference, bo imela posebno mesto. "To je res velika zmaga za vse nas, brez kančka dvoma lahko rečem, da gre za našo največjo zmago v tej sezoni," je vrelo iz trenerja Trail Blazers Terryja Stottsa.

Izidi:
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 97:103
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 103:104
Orlando Magic - Utah Jazz 94:101
Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 91:109
Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 114:98
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 95:91
Detroit Pistons - Toronto Raptors 100:110
Miami Heat - Washington Wizards 103:105
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 119:129 (3 podaljški)
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 109:106

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joker3
20. 12. 2014 09.45
+3
Spet je bil eden najboljših pri Memphisu. Zaslužil bi si,da bi bil v prvi peterki.