Košarka

FOTO: Rebec s trojko dobro sekundo pred koncem zagotovil Krki super pokal

Podčetrtek, 28. 09. 2016 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Košarkarji Krke so osvojili prvo lovoriko v novi sezoni, s Heliosom so se pomerili za super pokal. V dvoboju moštev, ki sta v minuli sezoni osvojili naslov državnega prvaka in pokalno lovoriko so bili s 81:78 boljši Novomeščani. Krkaši so tako osvojili peto superpokalno lovoriko, Helios pa je ostal brez prve.

Nova sezona klubske košarke v Sloveniji se je danes začela s superpokalom. V njem sta se merila Helios Suns, državni prvak, in Krka, pokalni zmagovalec. Helios je v tem tekmovanju nastopal tretjič, leta 2007 in 2008 je izgubil proti Unionu Olimpiji, Krka pa osmič, od tega sedmič v zadnjih sedmih letih. Krka je s košem za tri točke Matica Rebca poldrugo sekundo pred koncem premagala Helios Suns z 81:78.

Novomeščani imajo zdaj pet naslovov, zadnjič so zmagali 2014, ko so premagali Union Olimpijo, lani pa so izgubili proti Šenčurju, ki ga je vodil njihov zdajšnji trener Dejan Mihevc. Do zmage so potem, ko so večji del tekme zaostajali, največ za 13 točk, prišli v razburljivi končnici, kjer je odgovornost prevzel Rebec in z metom za tri zapečatil usodo Heliosa.

Prelomna za Krko je bila tudi tretja četrtina, ko je novomeška ekipa med drugim uprizorila tudi delni izid 12:2. Nato je za Krko ob zvoku sirene za tri zadel še kapetan Matej Rojc za 63:60. Krka se je v začetku zadnje četrtine približala vsega na točko zaostanka (66:65), a so sodniki koš za tri točke razveljavili.

V 34. minuti se je scenarij ponovil in izid je tokrat obveljal, lov na Helios pa je bil s tem odprt. Krka je še naprej vršila pritisk in lovila priključek, a je na drugi strani tudi Helios znal zadržati nalet Dolenjcev. S košem Rona Curryja v 37. minuti je Krka le povedla (72:71). Poldrugo minuto pred koncem tekme si je Helios priboril vodstvo nazaj, a Dolenjci niso popuščali. Ekipi sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu, mirne roke in živce pa je najbolj zadržal Rebec, stopil na črto za tri in ekipi priigral peto superpokalno lovoriko.

Matic Rebec je odločil zmagovalca.
Matic Rebec je odločil zmagovalca. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Krka
- Helios Suns 81:78 (16:20, 41:47, 60:63)

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.