Košarka

Košarkarji Krke ubranili naslov pokalnega prvaka

Laško, 21. 02. 2015 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji novomeške Krke so drugič zapored postali slovenski pokalni prvaki. V finalu zaključnega turnirja pokala Spar so v Laškem premagali domači Zlatorog s 77:67.

Novomeška Krka tako nadaljuje prevlado v slovenskem prostoru. Zanjo je to drugi naslov v tej sezoni po superpokalu, ki ga je osvojila septembra, hkrati drugi v zgodovini v pokalu Spar, ob tem pa je v finalih državnih prvenstev nepremagana že pet sezon. Najboljša strelca pri Novomeščanih sta bila Chris Booker in Malcolm Armstead, ki sta dosegla po 18 točk, na drugi strani pa je izstopal Miha Lapornik z 21 točkami.

Za razliko od polfinalnega srečanja, ko so si šele v izdihljajih tekme s trojko Armsteda priborili finalno vstopnico, so v zaključnem dejanju štiridnevnega tekmovanja v Laškem zasluženo in prepričljivo premagali zasedbo Predraga Milovića. Ta je bila sicer tri četrtine tekme v igri za svoj drugi pokalni naslov v zgodovini, vendar je Krka v odločilnih trenutkih pokazala več znanja, izkušenj, malenkost daljšo klop, predvsem pa je imela v svojih vrstah dva posameznika, ki sta naredila razliko - Armsteada in Bookerja, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico vseh točk Krke. Zbrala sta po 18 točk, od tega jih je Armstead v zadnji četrtini dosegel osem, Booker, ki je bil izbran za MVP zaključnega turnirja, pa sedem.

Zlatorog je svoj vrhunec na tekmi dosegel v 28. minuti, ko se je po deseti trojki iz sedemnajstih poskusov prebil do prednosti 53:44. Od tu naprej je voz krenil navzdol, Krka pa je pod taktirko Armsteada naredila preobrat. Do konca tretje četrtine se je približala na točko zaostanka, v uvodnih minutah zadnjega dela pa je po delnem izidu 18:4 prišla do prednosti 62:57. Dokončno je vse upe domačih gledalcev, ki so po petih letih in gostovanju izraelskega Maccabija v regionalni ligi skoraj napolnili dvorano, pokopal Booker s trojko dobre dve minuti pred koncem (69:63).

Košarkarji Krke so osvojili pokalni naslov.
Košarkarji Krke so osvojili pokalni naslov. FOTO: ABA liga

Izid:
Krka - Zlatorog 77:67 (19:17, 38:39, 52:53)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TellingTheTruth
21. 02. 2015 23.04
+12
Krka razred zase na slovenskih tleh.
kopalnice11
22. 02. 2015 14.05
+3
Ne seri.Šentjur so premagali le s pomočjo sodnikov.Šentjur je bil dobesedno pokraden.