Košarka

Košarkarji Olimpije v sezono s trenerjem Okornom in povsem spremenjeno zasedbo

Ljubljana, 27. 09. 2016 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V moštvu Uniona Olimpije sta od minule sezone v kadru ostala le dva košarkarja, ostali so novinci, moštvo je prevzel trener Gašper Okorn. Zmaje v prihajajočih dneh čakata že prvi dve tekmi, v regionalni ligi ABA in državnem prvenstvu.

Košarkarji Uniona Olimpije začenjajo sezono, ki bo razpeta med nastopi v mednarodnih tekmovanjih in domači konkurenci. Zmaji bodo nastopali v regionalni ligi ABA in Evropskem pokalu, ter seveda v slovenskem državnem prvenstvu in pokalu. V četrtek jih čaka prva tekma 1. kroga lige Aba proti lanskoletnim finalistom Mega Leksu.

Moštvo zmajev je letos precej premešano, vodi jih tudi novi trener Gašper Okorn. Moštvo je krepko spremenjeno od minule sezone, od prejšnje zasedbe sta v ekipi ostala le dva igralca, Gregor Hrovat in Blaž Mesiček. "Imel sem še veljavno pogodbo, zato sem ostal, česar nimam za slabo odločitev. Za nami so priprave, ki so slabši del za igralce, zato komaj čakamo, da se sezona začne. Imamo ambicije in želje, letos so se novinci zelo hitro prilagodili, zelo se razumemo in na to gledam kot nekaj pozitivnega,"  pravi Hrovat.

Gregor Hrovat ostaja v moštvu Uniona Olimpije.
Gregor Hrovat ostaja v moštvu Uniona Olimpije. FOTO: Damjan Žibert

Okorn glavno vlogo za naslov v ligi Aba pripisuje Cedeviti in Crveni zvezdi, potem pa sledi skupina ekip, kjer bo tudi Olimpija. "Cedevita in Crvena sta druga galaksija, potem sta tu Budućnost in MZT Skopje, ki po sestavi odstopajo, potem pa sledi ena velika skupina izenačenih ekip, kjer bodo odločale malenkosti. Kaj se bo dogajalo, bomo videli, veliko bo odvisno od dnevne pripravljenosti, tu iščemo svoje priložnosti," je dejal ljubljanski strateg.

Čeprav ima precej spremenjeno ekipo, ji nadvse zaupa. ""Hvala bogu, da se sezona končno začne, zato treniramo, da igramo tekme. Ekipi zaupam, na vidim razloga za neko pretirano nervozo, razburjenje. Sezona bo izredno dolga in mislim, da se bodo mrtvi šteli spomladi," je še dejal Okorn. Union Olimpijo v ponedeljek na domačem parketu nato čaka tudi prva domača prvenstvena tekma proti Krki, ki bo prav tako štela za točke lige Aba.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
27. 09. 2016 17.42
+3
Tako je pravilo pri naših skupinskih športih: na koncu sezone prodaj vse boljše in nabavi neznance, razliko med prodajo in nakupom daj v žep, nikoli v investicije za dvigovanje ranga kluba. *iganska pamet.