Košarka

Košarkarji Olimpije želijo proti Zenitu popraviti spodrsljaj z Metalcem

Ljubljana, 03. 11. 2014 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Uniona Olimpije so pred nehvaležno nalogo. Proti ruskemu Zenitu iz Sankt Peterburga morajo popraviti spodrsljaj, ki se jim je zgodil v soboto proti zadnjeuvrščeni ekipi lige Aba. Z zmago bi se hkrati močno približali uvrstitvi v drugi del evropskega pokala.

Aleš Pipan
Aleš Pipan FOTO: Damjan Žibert

Union Olimpija je evropski pokal začela nadvse spodbudno. V uvodnem nastopu je zmagala v Carigradu, nato je v praznih Stožicah izgubila proti favoriziranemu Himkiju, prejšnji teden pa je zmagala še v gosteh proti madžarskemu Szolnokiju. V skupini D tako zaseda drugo mesto in ima vse možnosti, da se uvrsti med prve štiri ekipe, ki bodo tekmovanje nadaljevale do sredine februarja.

Trener zeleno-belih Aleš Pipan ne skriva ambicij, da želi evropsko sezono podaljšati za vsaj dva meseca. "Čeprav nam klub v evropskem pokalu ni postavil konkretnih ciljev, imamo igralci in strokovni štab svoje ambicije. Želimo zmagati vsako naslednjo tekmo, tako v ligi Aba, ki je pomembna v luči uvrstitve v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni, kot v evropskem pokalu."

Dva dni po spodrsljaju proti Metalcu trener Aleš Pipan ni mogel mimo bolečega poraza. "Spali smo, kolikor smo lahko. Takšnega odnosa in igre si ne smemo več privoščiti. Ob visoki prednosti so se moji igralci preveč sprostili, začeli delati napake, ko pa se je tekmec približal in bi morali ti isti igralci potegniti voz iz blata, pa niso imeli odgovora. Podcenjevanje v športu se maščuje in to smo v soboto doživeli na lastni koži," je dodal Pipan.

Klemen Prepelič
Klemen Prepelič FOTO: Damjan Žibert

Tudi nova okrepitev Uniona Olimpije, slovenski reprezentant Klemen Prepelič, se je strinjal, da si ekipa, kot je Union Olimpija, ne bi smela privoščiti takšnega padca v igri. "Namesto da bi bili pri vrhu lige Aba, smo zdaj v sredini in reševati se bomo morali v gosteh. Vsekakor si takšnega odnosa do igre ne smemo privoščiti, še najmanj pa proti Zenitu, ki je odlična ekipa. Ima dobre in visoke igralce na vseh pozicijah, tako da njena igra sloni na drugih, tretjih priložnostih. Praktično vsi igralci gredo na skok v napadu, zato bo treba zapirati območje pod lastnim košem, hkrati pa paziti na njihove hitre napade, ki so prav tako močno orožje," meni Prepelič.

Zenit ima po dveh krogih evropskega pokala eno zmago in dva poraza. Izgubil je na Madžarskem in doma z Bešiktašem, v zadnjem krogu pa je s 14 točkami nadigral Rigo. Nekoliko bolje mu gre v ruskem prvenstvu, kjer je z izkupičkom 2-2 na sredini razpredelnice. V ekipi imajo dva Američana, Srba in Kanadčana, ostalo pa so domači igralci, med katerimi izstopa 22-letni Dimitrij Kulagin, ki je z dobrimi 14 točkami v povprečju drugi strelec ekipe za ameriškim organizatorjem igre Walterjem Hodgem.

Prihod v Stožice so po daljšem času napovedali tudi navijači Green Dragons. Po podatkih vodstva ljubljanskega kluba naj bi se jih na tekmi, ki se bo začela ob 18. uri, zbralo dobrih 150 in bodo deležni posebnih varnostnih ukrepov, saj so lani z nešportnim obnašanjem povzročili precej škode.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CriminalMind
04. 11. 2014 17.14
+2
Veliko sreče in znanja.
Zverina56
04. 11. 2014 14.24
-2
ja Pipan...ti le drž celo tekmo not Marinoviča in bote tud ob vodstvu 20 pik na koncu zgubil ker ta človk je rupa da ni večje...še Rupnik opravlja boljše delo v obrambi in v organizaciji napada, zraven imaš še Mahkovica in seveda še Prepeliča...ampak za tvoje pojme mora biti Marinovič vsaj 20min na tekmo na parketu, ker je le ta wanna be organizator igre....s takim organizatorjem igre se lahko poslovimo od vseh tekmovanj ker ta človk je nesposobn za karkol!!!!!!
svizla4
04. 11. 2014 09.30
+1
Ne more bit vsak trener, tko je.:)
slovenac123
04. 11. 2014 10.47
+1
Se strinjam. Pipan ni trener za visoke uvrstitve.
Začni Živeti
03. 11. 2014 22.29
+3
Olimpija potrebuje enga bolj mladga trenerja, z več energije ki jo bo znal res pravilno vlivati v igralce! Sej ne rečem da je Pipan slab, ampak imam občutek da ni dovolj, da bi dvignu igralcemm vero v zmago...... Ni mi jasno kako lahko izgubiš dobljeno tekmo....
Zverina56
04. 11. 2014 14.24
-1
čist enostavno....če je Marinovič na parketu kot organizator igre nam tud 20 pik prednosti ne pomaga!!!!
RAZOČARAN2
03. 11. 2014 19.24
+2
saj ne bosta igrala Omić in Marinović ne ?
Začni Živeti
03. 11. 2014 22.26
+1
Begić definitivno nebo....... Omić in Marinović bosta pa definitvno igrala :)
Zverina56
04. 11. 2014 14.25
ma ta marinovič in Pipan nej čim prej popokata kufre!!!