Košarka

Cibona porazila Krko v Novem mestu

Novo mesto, 09. 11. 2014 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski državni in pokalni prvak iz Novega mesta je doživel drugi poraz v košarkarski ligi ABA. Pred domačimi gledalci je Krka morala priznati premoč zagrebški Ciboni, ki je zasluženo zmagala z 80:70.

Zagrebčani, sicer aktualni prvaki lige Aba, so vodili od prve do zadnje minute, tako da Krka ni imela pravih možnosti, da bi v domači dvorani Leona Štuklja nadaljevala niz zmag. Sredi tretje četrtine je sicer prišla le na točko zaostanka, toda ob slabi igri tako v napadu kot obrambi ni bila sposobna narediti preobrata. Novomeščani so že v prvi četrtini zaostali z dvomestnim številom točk, v drugi se je premoč Cibone nadaljevala in le v tretji četrtini je Krka prikazala igro, ki je zadovoljila zvesto publiko. A zgolj nekaj minut navdahnjene predstave je bilo premalo za motivirane goste, ki so se predstavili z novo okrepitvijo, makedonskim reprezentantom Vlatkom Ilievskim. Ta je prav v tretji četrtini dosegel nekaj odločilnih košev, ki so goste oddaljili na varno razdaljo. Pri Krki je odpovedal predvsem glavni tvorec dosedanjih uspehov, ameriški organizator igre Malcolm Armsteda. Tekmo je končal z 11 točkami ob metu 1:8 za dve točki in 1:7 izza polkroga. Največ točk sta dosegla Chris Booker (17) in Jasmin Hukić (15).

Krka je izgubila proti Ciboni.
Krka je izgubila proti Ciboni. FOTO: ABA liga

Izid:
Krka - Cibona 70:80 (15:23, 35:41, 50:58)

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zverina56
10. 11. 2014 10.43
+1
hahahah :D se vidi da čim Armsted-u ne grejo meti iz igre da nekak doseže komaj 10 oz. 11 pik bo Krka še prevečkrat klonila v takih tekmah :D tko da ja....vi dolencli se kar duvite kok ste dobri pa da imate že 5 zaporednih naslovov, sam ste še vedno največji šalabajzrji daaaaaleč naokrog :D