Košarka

Krka do prve zmage v Ligi ABA, padel je Zadar

Novo Mesto, 03. 10. 2015 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V drugem krogu regionalne lige ABA, so košarkaški iz Novega Mesta prišli do svoje prve zmage (77:66). V domači dvorani Leona Štuklja so premagali favorizirani Zadar. Krka je bila v vodstvu od prve četrtine in mirno nadzirala potek tekme.

Košarkarji Krke so po porazu v prvem krogu lige Aba proti Podgorici, kjer so nazadnje zmagali pred 14 leti, v drugem krogu gostili Zadar in vknjižili prvo zmago v letošnji jadranski ligi. V prvi četrtini sta se ekipi menjavali v vodstvu, nato pa je Krka z dvema zaporednima trojkama le prišla do pomembne prednosti. V drugem delu so košarkarji sprva na obeh straneh delali veliko napak, tako da kar nekaj minut gledalci v novomeški dvorani Leona Štuklja niso videli koša, nato pa je z novo trojko domače spet razveselil Mirko Mulalić. Ta je tri minute pred koncem polčasa z novo trojko povišal že na 31:22.

Košarkarji iz Novega Mesta se veselijo prve zmage v letošnji sezoni lige ABA.
Košarkarji iz Novega Mesta se veselijo prve zmage v letošnji sezoni lige ABA. FOTO: ABA liga

Novomeščani tudi v drugem polčasu tekme niso popuščali, Mirko Mulalić je bil še naprej razpoložen, pri višanju prednosti pa sta se mu pridružila še Jure Lalić in Stefan Sinovec. Ko je Krka pet minut pred koncem pobegnila že na +16 (72:56), je bilo jasno, da bo prva zmaga v sezoni jadranske lige ostala doma. Čeprav so se domačim tik pred koncem še nekoliko zatresle roke, gostje so se približali na -8 (72:64), so Dolenjci le zdržali zaključni nalet gostov.

S 14 točkami je bil pri krkaših najboljši Jure Lalić, medtem ko se je v dresu ekipe iz Zadra izkazal Domagoj Bošnjak s 16 točkami. Krka bo v 3. krogu v torek igrala pri Tajfunu v celjskem Golovcu, Zadar pa isti dan doma gosti Crveno zvezdo.

Izid:
Krka - Zadar 77:66 (23:20, 39:27, 60:48)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rossonero.acm
04. 10. 2015 13.03
+2
če kdo ne ve še,je aba liga ekskluzivno na siolu na programu 518...kmalu bo na voljo tud aplikacija,prek tvina pa bo doplačilo,ko bo na tvinu pač na voljo...lp