Košarka

Krka kljub velikemu preobratu po podaljšku ostala praznih rok pri Sutjeski, Tajfun nemočen v Valjevem

Nikšić, Valjevo, 06. 02. 2016 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Krke so v 23. krogu lige Aba po podaljšku izgubili s Sutjesko z 81:87. To je bil še štirinajsti poraz za Novomeščane v letošnji sezoni jadranske lige. Sutjeska pa je zabeležila osmo zmago, a kljub zmagi na lestvici ostaja za Krko, ki ima zmago več.

Košarkarji Krke so zopet ostali praznih rok. Tokrat je bila boljša Sutjeska.
Košarkarji Krke so zopet ostali praznih rok. Tokrat je bila boljša Sutjeska. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Krke so zapravili lepo priložnost, da bi se tri kroge pred koncem rednega dela lige Aba izognili vsem skrbem glede izpada iz tekmovanja. Na gostovanju v Črni gori so po podaljšku izgubili s Sutjesko z 81:87. Ekipa iz Nikšića je tako naredila velik korak k obstanku, največ 'škode' zaradi poraza pa bo imel Tajfun, ki je tako še korak bližje zadnjemu mestu. Glavni krivec pri Krki najprej za preobrat, nato pa za poraz, je bil mladi organizator igre Matic Rebec. Po njegovih treh zaporednih trojkah so Novomeščani dve minuti pred koncem rednega dela povedli s 73:71. A Rebec je hotel še več; zapravil je naslednje dva napada, v odločilnem, za katerega je imela Krka na voljo 23 sekund pri izenačenju na 75, pa je tudi prevzel odgovornost in zgrešil met za zmago.

Sicer pa je Krka tri četrtine tekme igrala zelo slabo - v prvih 20 minutah je prejela kar 53 točk, v zadnjih desetih minutah pa je delno popravila vtis. A na žalost le do trenutka, ko je vse niti igre hotel vleči Matic Rebec, z 12 točkami tretji strelec svoje ekipe (met iz igre 4:13). Bolj razpoložena sta bila Ive Ivanov (21 točk, 8 skokov, indeks 31) ter Luka Lapornik (16 točk, 7 skokov).

Tajfun bo za obstanek v ligi še trepetal

Košarkarji Tajfuna so doživeli nov hud udarec v boju za obstanek v ligi Aba. Na gostovanju pri neposrednem tekmecu Metalcu so izgubili z 62:78. Po devetem zaporednem porazu - nazadnje so slavili 11. decembra - so Šentjurčani ostali na zadnjem mestu, tri kroge pred koncem rednega jim je Metalac ušel na dve zmagi, Sutjeska pa za eno. Naslednji teden bo Tajfun gostil zasedbo Partizana, nato bo gostoval v Skopju, tekmovanje pa sklenil doma proti Igokei. Končna razlika šestnajstih točk ni realen pokazatelj dogajanja na parketu. Varovanci trenerja Dejana Mihevca so bili tri četrtine tekme enakovreden tekmec. Na začetku zadnje četrtine so imeli le točko zaostanka (58:57), a je nato Metalac zadel tri trojke v nizu in pobegnil na 67:57. Te razlike gostje niso več ujeli, tako da so jim domačini v zadnjih minutah dodobra napolnili koš.

 

Izida:
Sutjeska - Krka 87:81 (29:22, 24:14, 11:10, 11:29, 12:6)*
Metalac - Tajfun 78:62 (22:22, 18:13, 18:20, 20:7)

*po podaljšku

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.