Košarka

Krka na domačem parketu izgubila proti neposrednemu tekmecu za obstanek

Novo mesto, 25. 02. 2017 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Košarkarji Krke so v 24. krogu lige Aba pred domačimi navijači izgubili z Mornarjem s 63:72, neposrednim tekmecem v boju za obstanek v regionalni ligi. Prvi strelec domačih je bil Curry s 13 točkami.

Košarkarji Krke so znova razočarali zveste privržence in s štirinajstim poraz v zadnjih šestnajstih tekmah v ligi Aba močno ogrozili obstanek v jadranski konkurenci. Pred domačimi gledalci so izgubili proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek, črnogorskemu Mornarju, ki je tako vpisal prvo zmago v gosteh v tej sezoni.

Krka je dva kroga pred koncem rednega dela predzadnja z izkupičkom 7-17, čaka pa jo še gostovanje pri Partizanu in za konec domača preizkušnja s Cibono. Cilj je pobegniti od zadnjega mesta, ki pomeni izpad iz lige, to pa lahko doseže tudi brez zmage, če tudi Zadar, katerega so dvakrat premagali, ne uspe slaviti. Dalmatinci bodo tekmo 24. kroga igrali v sredo 1. marca doma proti Ciboni, nato jih čaka gostovanje pri Karpoš Sokolih, v zadnjem nastopu pa bodo gostili Union Olimpijo.

Izbranci trenerja Dejana Mihevca so prikazali eno najslabših predstav v sezoni. Če so imeli po prvih dvajsetih minutah kljub le 24 doseženim točkam prednost na semaforju, se je to v nadaljevanju spremenilo. Mornar je z delnim izidom 19:3 prevzel pobudo (40:32) in suvereno prišel do zmage. Krka je tretjo četrtino izgubila z 12:28, v drugem polčasu pa je prejela 53 točk.

Union Olimpija Krka - 8
Union Olimpija Krka - 8 FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Krka - Mornar 63:72

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.